O viitoare arenă multifuncțională în locul vechiului stadion Dinamo este un vis de decenii al fanilor roș-albi.

Vestea bună care trebuia să vină astăzi, 19 octombrie, din partea Comisiei de evaluare financiară a CNI cu privire la cele 6 oferte depuse, pentru desemnarea câștigatorului contractului de proiectare, întocmire studii fezabilitate și obținere avize a “Arenei Multifunctionale CS Dinamo”, a fost amânată.
În această dimineață, fanii lui Dinamo au primit o veste tristă în legătură cu stadiul lucrărilor la proiectul noului stadion din Ștefan cel Mare, care ar urma să fie gata în 2025.
Pe pagina de facebook ”Noul Stadion Dinamo” au apărut noi informații, demne de încredere:
”Deși era așteptată astăzi 19 Octombrie o decizie a Comisiei de evaluare financiară a CNI cu privire la cele 6 oferte depuse, pentru desemnarea câștigatorului contractului de proiectare, întocmire studii fezabilitate și obținere avize a “Arenei Multifunctionale CS Dinamo”, am primit informația ca datorită aglomerației de proiecte cu solicitări de investiții și prioritizarii altor dosare din ariile sănătate, educație si social, aceasta decizie a fost amânată pentru luna Decembrie 2022…
Din păcate aceasta amânare va duce, in cascadă, la alte întârzieri în finalizarea proiectelor și studiilor și implicit în deciziile, hotărârile si procedurile ulterioare, urmând ca probabil sa vedem buldozerele la demolare in Ștefan cel Mare cel mai devreme in vara anului 2023”, afirmă publicația.
Acestea sunt cele șase companii care și-au depus ofertele pentru construirea noului stadion Dinamo
În data de 1 august 2022, s-a încheiat perioada de ofertare deschisă de Compania Națională de Investiții (CNI) în Sistemul Electronic de Achiziții Publice cu privire la contractul pentru prestarea serviciilor de elaborare studii de specialitate, fezabilitate, arhitectură și proiectare-design a viitoarei arene din Ștefan cel Mare.
Atunci când s-au depus oferte de către șase companii și asocieri de firme, printre care toate cele ce au proiectat noile arene din Craiova, Cluj și București, construite în ultimii ani. Acestea sunt:
1. Pop & Asociații (ca lider de proiect, cu subcontractori Graphic Studio, ABC Development Aviation, SST Grup Transilvania, Geosond, MC General Construct Engineering)
– in portofoliu au Stadionul Ghencea, Stadionul Giulești, noul aeroport Brasov, Ana Hotel Brasov, Ramada Hotel Sibiu, etc
https://www.p-a.ro/…/domenii/facilitati-pentru-sport/
2. ArtAteliers Project (ca lider de proiect, cu subcontractori KAT Concept Design, Hidroedil Proiect, Global Proiect, Pangeocom, Instalsib Gazproiect, Radu Liviu cadastru și geodezie)
– in portofoliu au diverse construcții sportive și rezidentiale mai mici
https://www.artateliers.ro/projects
3. Concrete & Design Solutions (ca lider de proiect, cu subcontractori East Watter Drillings, Formin, Cornel Topoexim, Rulouri de Gazon SRL, CES Consulting Services, DP Proiect Instal, MC General Construct Alfa)
– in portofoliu au Piața Sudului, sediul ANAF, Complex Olimp, etc
https://cds.com.ro/portofoliu/
4. Dico și Tiganas (ca lider de proiect, cu subcontractori Plan 31 Ro, General Instal Comp, Dianliv Instal)
– au in portofoliu stadioanele noi din Craiova, Cluj, Arc Triumf, BT Arena, alte sali și bazine, fabrica Bosch Cluj, fabrica Ericsson Oradea și multe altele
https://dicositiganas.ro/ro/program/sport-si-relaxare/
5. CECO Arhitects & Filcogab (ca lideri de proiect, cu subcontractori Electroprod Tim, Agrom, Profi Vent, Capabil)
– in portofoliu au diverse proiecte și construcții publice și private
https://filcogab.ro/portofoliu/
6. Profesional Construct Proiectare & Lucian Simion Arhitectura (lideri, cu subcontractori Itech Automatics, Mira Proiect, Proefesional Tech Construct Design, Vian Engineering, Geosond)
– in portofoliu: noua Biblioteca Naționala Bucuresti, Polus Constanta, etc
https://www.p-c.ro/#
Reamintim ca studiile au fost estimate la circa 206.000 euro și că în urma analizei și evaluării ofertelor depuse costurile efective să fie modificate.
Costul estimat de CNI pentru întocmirea acestor studii și proiecte este de 1.020.337 lei.
CITESTE SI:
Florin Bratu încrezător în șansele naționalei de tineret la Euro 2023
Neluț Roșu a dezvăluit obiectivul ”haitei” în Cupa României: ”Asta ne dorim!”
Vasile Buhăescu, mulțumit după egalul cu FCU Craiova: ”Acest egal ne dă încredere”
3 gânduri despre &8222;Vești nu tocmai bune despre reconstrucția stadionului Dinamo&8221;