Paul Anton dă cărțile pe față! Care este cauza retrogradării lui Dinamo

Paul Anton (31 de ani), actual jucător în Liga 1 la UTA Arad, a dezvăluit într-un interviu despre perioada petrecută în ”Ștefan cel Mare” în sezonul trecut.

Acesta a spus că problemele extrasportive au fost cauzele retrogradări echipei și odată cu participarea în Liga secundă, Dinamo a fost nevoită să aibe parte de un început greoi de sezon competițional.

”Au fost probleme extrasportive care au dus la probleme sportive, în jurul clubului și al echipei. Până la urmă am fost jucători cu caracter, cu personalitate și de valoare. Am reușit să salvăm ce mai era de salvat. Era clar, însă, că direcția în care o luase clubul nu era una bună și nu prevestea lucruri roz. S-a întâmplat, din păcate, ca echipa să retrogradeze. E istorie, nu poți rămâne ancorat în trecut. Cel mai important este prezentul.

Nimeni nu înțelege mai bine decât un sportiv ceea ce se poate întâmpla. În mintea ta, în loc să fii focusat la antrenament, fotbal, la ce pregătești, chiar dacă atunci când intri pe teren, nu te gândești la probleme, dar în momentul când apare o greutate, primul sentiment este de a te resemna. Sunt multe chestii. De ce credeți că marii sportivi de performanță au o echipă întreagă care lucrează pentru ei? Se gândesc la ceea ce au de făcut pe teren și atât.

Suporterul vede doar ce se întâmplă sâmbătă sau duminică la meci, pe teren. Nu știe ce înseamnă o săptămână de antrenamente în spate. Ai familie, ai copii, te duci acasă cu problemele de la club în loc să te duci cu bucurie. Sunt mulți factori. Ok, da, nu sunt scuze, dar este un factor. Toate cluburile cu probleme, mai devreme sau mai târziu, s-au dus în cap. Au fost și excepții.

Poate știi că sunt probleme de moment și că într-o lună-două se vor rezolva. Totuși, asta era problema la noi. Nu știam. Știam că nu este siguranța că vei lua banii. Uite, exemplul Astra. Știai că patronul este de așa natură că atunci când nu mergeau lucrurile, bloca salariile. Dar, la final de sezon, luai banii. Mai devreme sau mai târziu luai banii.

Din păcate, e clar că lucrurile au început destul de greu odată cu retrogradarea. Fondurile s-au diminuat, planurile făcute au fost date peste cap, s-a schimbat și lotul destul de mult. Totuși, în ultima vreme am văzut că au reușit să lege victorii și să urce în clasament. Cu emulația care e acolo, cu suportul fanilor, cred că pot să intre în lupta pentru promovare”, le-a povestit fostul dinamovist prietenilor noștri de la playsport.ro.

Totodată, internaționalul român a explică de ce nu este la masa credală la Dinamo. Mai mult, Paul Anton a descris soluția viabilă pentru clubul nostru: ”Suporterii au fost singurii care au pompat bani în club”.

”Am plecat fără șapte luni de plată. Am și renunțat și am lăsat tot către club. Eram înscris la masa credală și am renunțat la tot. În fine, nu asta e ideea, nu am nevoie de aprecierile nimănui în afara terenului, ci pe teren. Cred că am dovedit, prin evoluții, că mi-am făcut treaba pentru clubul Dinamo. Mai mult, au făcut bani cu mine și ar fi putut și în ultima perioadă, dacă ar fi fost mai inspirați. Ce puteam face mai mult? Am jucat, am renunțat la bani. Asta este.

Cu toate problemele, situațiile care au fost, cei din DDB, chiar și cu minusurile pe care le-au avut și le știu și ei, pe undeva normale, pentru că au preluat, din mers, niște probleme care n-au fost create de ei, au făcut foarte mult bine. Au fost singurii care au pompat bani în club, au ținut Dinamo pe linia de plutire. În momentul de față, se dovedește că este cea mai bună soluție să preia clubul. Eu consider că ei vor doar binele clubului. Faptele lor au arătat că le pasă de club și că doresc binele pentru Dinamo.

Depinde de management-ul pe care-l ai. Totuși, Dinamo este unul dintre cele mai puternice brand-uri din România și consider că pot vinde enorm. Dacă ai un management corect, repet, și dacă ești transaprent. Nu știu ce are Dinamo în momentul de față, cine are palmares, dar, vorbind ipotetic, dacă Dinamo ar avea palmares, bază de pregătire, stadion, tot, este un club și un brand puternic. S-a spus că dacă Dinamo va retrograda, va pierde palmaresul. Nu a fost cazul ca la CSA și FCSB. Fanii au rămas la un singur club, la cel din liga secundă. Cred că dă putere mare brand-ului, această masă mare de fani. Plus stadionul”, a mai spus Anton.

Paul Anton a jucat în trei perioade pentru Dinamo: 2015-2017, 2017-2018, 2020-2021. A bifat, în tricoul ”câinilor”, 90 de meciuri în toate competițiile;

În tricoul lui Dinamo, bistrițeanul a disputat finala Cupei României din stagiunea 2014-2015. Atunci, ”câinii” au pierdut, la penalty-uri, cu CFR Cluj, formația aflată, la momentul respectiv, în insolvență.

CITESTE SI:

Emil Săndoi, verdict clar despre grupa României la EURO U21: ”Complicat, dar e normal să fie așa”

Vești nu tocmai bune despre reconstrucția stadionului Dinamo

Florin Bratu încrezător în șansele naționalei de tineret la Euro 2023

3 gânduri despre &8222;Paul Anton dă cărțile pe față! Care este cauza retrogradării lui Dinamo&8221;

Lasă un răspuns