Probleme pentru Gabriel Torje. Mijlocașul a dat cu subsemnatul la DIICOT

Gabi Torje (32 de ani) a fost chemat la DIICOT, după ce procurorii antimafia au descins, miercuri, la 17 adrese din București și din județul Ilfov, pentru destructurarea unor grupări de cămătari. Fotbalistul a recunoscut că a fost ”convocat”, dar în legătură cu altă problemă.

Se pare că jucătorul Farului ar fi fost escrocat de cămătarul Sile Pietroi la o sală de jocuri unde era client fidel, în Sectorul 3. La această sală de jocuri, fotbalistul s-ar fi împrietenit cu proprietarul, Constantin Anton, zis Cristi Bulgaru, care ar fi fost chiar mâna dreaptă a lui Sile Pietroi.

Așa ar fi ajuns fostul jucător Dinamo să împrumute o sumă mare de bani de la cămătar, pentru a-și întreține viciul. Cămătarul i-ar fi cerut să îi înapoieze dublul sumei împrumutate , lucru care l-a supărat pe jucător. Gabi Torje a oferit prima declarație în acest caz și a negat informațiile care se vehiculează motivând că a vizita sa la DIICOT ar fi avut loc cu o altă speță.

”Am fost într-adevăr la DIICOT, dar cu o altă problemă”, a spus fotbalistul, pentru ProSport.

Anchetatorii susțin că au fost identificate 50 de victime până la această ora. Nume mari precum Elis Armenca și Octavian Grecu, zis Butoane, cunoscut ca lider al lumii interlope din Giurgiu, ar fi printre datornici.

În urma celor 17 deschideri ale DIICOT au fost aduși la audieri opt suspecți, dintre care cinci au fost reținuți pentru 24 de ore, iar trei sunt cercetați sub control judiciar, pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat și cămătărie, conform Gândul.

Comunicatul DIICOT despre dosarul cămătarilor

”La data de 26 octombrie a.c., poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane, bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat şi camătă. Din cercetări a reieşit că, începând cu luna februarie a anului 2022, în municipiul Bucureşti ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat, în mod coordonat, în scopul săvârşirii infracţiunii de camătă”, transmite DIICOT, conform news.ro.

În vederea realizării acestui scop, membrii grupului infracţional organizat ar fi acordat,fără a fi autorizaţi în condiţiile legii, împrumuturi cu dobânzi semnificative, fiind identificate peste 50 de persoane vătămate.

Liderii grupului ar fi coordonat activitatea infracţională, identificând persoanele care doreau să obţină împrumuturi şi oferind indicaţii membrilor grupului infracţional organizat, cu privire la activităţile pe care trebuie să le desfăşoare.

De asemenea, aceştia ar fi acordat, personal sau prin intermediul membrilor grupului infracţional, sume de bani cu împrumut către diferite persoane, sume pentru care ar fi perceput dobândă. În urma celor 17 percheziţii domiciliare din 26 octombrie, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, au fost descoperite şi ridicate, de la persoanele bănuite, un număr important de documente care prezintă interes pentru cauză, precum şi sume de bani în lei şi valută.

Astfel, la data de 26 octombrie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a 5 persoane bănuite şi măsura controlului judiciar faţă de 3 persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi camătă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Buzău, Dâmboviţa, Ilfov şi Giurgiu, precum şi al jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

CITESTE SI:

Reacția lui Iacob, după meciul în care Dinamo a fost privată două penalty-uri. Ce spune oficialul despre posibili investitori

Ovidiu Burcă reacționează după ce ”câinii” putea primi penalty la ultima fază a meciului cu Slatina

”Câinii” au ajuns la şapte meciuri fără înfrângere și se apropie de play-off

3 gânduri despre &8222;Probleme pentru Gabriel Torje. Mijlocașul a dat cu subsemnatul la DIICOT&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s