Video I ”Sindromul Halep”. Bănuit că se dopează, David Popovici reacționează

După ce Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat, substanță interzisă, și suspendată provizoriu din activitate, discuțiile legate de dopaj s-au împrăștiat imediat și către alți sportivi de talie mondială, inclusiv către David Popovici.

Înotătorul dinamovist care abia a împlinit vârsta de 18 ani a uimit întreaga lume cu performanțele obținute în vara acestui an.

La doar 17 ani el a ajuns dublu campion european și dublu campion mondial de seniori, în probeme de 100 și 200 de metri liber. În plus, Popovici a setat un nou record mondial în proba de 100 de metri liber, probă considerată drept ”regina” natației. În acest context, au apărut multe voci care au susținut, mai în glumă, mai în serios, că David Popovici s-ar dopa, pentru că este imposibil să fie atât de bun la o vârstă atât de fragedă.

În cadrul unui podcast realizat de Brett Hawke, un fost înotător care a reprezentat Australia la Jocurile Olimpice, antrenorul lui David Popovici a vorbit despre dopaj, dar și despre acuzațiile care i-au fost aduse tânărului în perioada în care participa la competiții.

Printre altele, fostul înotător autralian a recunoscut că la început era ferm convins de faptul că David Popovici se dopează: ”În primul interviu pe care l-am făcut cu el, i-am spus lui David: <<Credeam că te dopezi>>! A scos timpul de 47,3 la 16 ani. Gândul meu era: <<Copilul acesta se dopează, nu are cum să înoate atât de repede>>”, a mărturisit Brett Hawke.

Înotătorul român este obișnuit să fie acuzat că se dopează

Adrian Rădulescu a răspuns și a explicat că David Popovici este obișnuit deja de mulți ani cu acest gen de acuzații. Acest fenomen a început încă de pe vremea când sportivul avea doar 13-14 ani și participa la diferite campionate naționale, momente în care anumiți oameni își ”dădeau coate” și speculau că David ar trișa.

”Eu ştiu procesul. Nu este prima dată când oamenii au spus așa ceva. Chiar și când era la campionate naționale, la 13-14 ani, oamenii spuneau: ‘Oh, el ia marfa aia bună’. E o situație despre care am discutat cu el. Poate copiii nu au ideea asta, dar părinții vorbesc între ei și se naște un mit, care apoi acesta este pasat și copiilor. Poate şi spun ceva înainte de concurs.

David a fost mereu un copil sociabil, de treabă, îi plăcea să vorbească cu toată lumea. Cred că au fost şi alţi înotători care i-au spus asta. Când le auzi de la copii care au 13 ani și ei chiar cred cu adevărat că e adevărat, atunci e foarte trist”, a povestit Adrian Rădulescu.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă intervine în scandalul în care a fost implicat Gabi Tamaş la Petrolul

Video I Acuzat de Antoni Ivanov: ”Are și Zăvăleanu vina lui, mulți spun și asta zic și eu”. Răzvan Zăvăleanu îl contrează: ”E o minciună sfruntată!”

Egal între contracandidate în Moldova și rămânem aproape de play-off

3 gânduri despre &8222;Video I ”Sindromul Halep”. Bănuit că se dopează, David Popovici reacționează&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s