Contrariposta lui Dinamo la contestația depusă de Șerdean împotriva planul de reorganizare. Noua dată pentru aprobarea planului de reorganizare

Administratorul judiciar a lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu a reacționat după ce Dorin Șerdean a contestat în instanță Planul de reorganizare.

În data de 14 octombrie, creditorii societății care administrează clubul au acceptat Planul de Reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare. Așa cum era de așteptat, după publicarea rezultatului votului în Buletinul Procedurilor de Insolvență, la Tribunalul București puteau fi formulate contestații.

Dorin Șerdean, cel care, în cazul aprobării planului de către Judecătorul sindic ar pierde pachetul majoritar al Lotus, societatea pe care o administrează, figurează cu două contestații. Una împotriva hotărârii Adunării Creditorilor din 14 Octombrie, iar cealaltă împotriva tabelului definitiv , -după ce a câștigat procesul de reîncadrare în funcția de președinte executiv, pe care a deținut-o în club- plus sumele aferente salariilor restante-.

Astfel, compania specializată în gestionarea cauzelor de insolventă, a depus joi, 27 octombrie, la Tribunalul București, întâmpinare față de contestația formulată de acționarul majoritar împotriva aprobării Planului de reorganizare modificat în cadrul Adunării Creditorilor din 14 octombrie.

În document se arată: „Solicităm judecătorului sindic respingerea contestației ca fiind vădit nefondată și aplicarea unei amenzii judiciare lui Dorin Șerdean, pentru exercitarea cu rea credință a drepturilor procesurale”.

Potrivit companiei reprezentate de Răzvan Zăvăleanu, Șerdean nu a avut drept de vot în cadrul Adunării Creditorilor și a făcut contestație doar cu scopul de a tergiversa punerea în discuție a confirmării Planului de reorganizare modificat, cu prelungirea perioadei de reorganizare al SC Dinamo 1948 S.A.

Practicianul în insolvență a explicat judecătorului sindic că Dorin Șerdean nu a avut drept de vot, deoarece nu este un simplu creditor al SC Dinamo 1948 S.A.

”Domnul Dorin Șerdean este administrator și asociat unic (cota de participare la beneficii și pierderi 100%/100%) al Lotus Perfect Products SRL, acționar al Dinamo 1948 S.A. ce deține o cotă de participare la beneficii și pierderi de 72,8758%/72,8758%.

De asemenea, nici Lotus Perfect Products SRL nu este un simplu acționar majoritar al Dinamo 1948 SA”, scrie în actul depus de Răzvan Zăvăleanu la dosar.

Administratorul judiciar al lui Dinamo a evidențiat faptul că Dorin Șerdean controlează Dinamo, prin intermediul Lotus Perfect Products SRL.

”Conform concluziilor din raportul privind cauzele și împrejurările care au condus Dinamo 1948 SA la starea de insolvență, managementul defectuos al membrilor din conducerea Dinamo 1948 SA, respectiv Lotus Perfect Products SRL, Fernandez Cortacero Pablo Manuel și Couto Lago Alejandro, a fost cauza principală a intrării debitoarei în incapacitate de plată, ce a culminat cu deschiderea procedurii de insolvență la 28 iunie 2021.

Așadar, Dorin Șerdean controlează prin intermediul Lotus Perfect Products SRL debitoarea Dinamo 1948 S.A.

Ceilalți acționari care au votat în cadrul adunării generale a creditorilor se află într-o situație diferită, aceștia având drept de vot conform prevederilor din Legea nr. 85/2014”.

În expunerea de motive, firma lui Răzvan Zăvăleanu a mai menționat: ”Întrucât, domnul Dorin Șerdean deține doar 2,74% din categoria creanțelor salariale, respectiv 0,04% din totalul creanțelor înscrise la masa credală, acesta nu ar fi putut schimba decizia luată de către creditori chiar dacă legiuitorul nu i-ar fi interzis în mod expres dreptul la vot. Realitatea este că 97,44% din creditorii care au vot au aprobat Planul modificat”.

Au existat doar șase voturi negative. Acestea au fost exprimate de Nicolae Badea, prin Asociația Club Sportiv ”Fotbal Club Dinamo București”, de fostul director de marketing spaniol, Jose Antonio Bueno Valverde, de Cornel Țălnar, de Marius Bacria, de Ștefan Constantin, și de Parc Hotels SA.

Referitor la contestația împotriva tabelului definitiv actualizat al creditorilor. Șerdean este înscris la masa credală cu 16.185 lei, la categoria creditori salariați, cu ordinea de preferință. ”Planul de reorganizare modificat prevede achitarea integrală a creanței domnului Dorin Șerdean”, precizează administratorul judiciar în documentul depus joi la tribunal.

Această contestație va fi judecată pe 7 noiembrie. Dorin Șerdean nu e de acord Programul DDB, reprezentat prin APCH, să primească acțiuni în schimbul banilor virați în ultimii ani în conturile clubului.

Șerdean consideră că datoria de 5.830.659 lei (1.202.197 euro) aparținând Asociației Peluza Cătălin Hîldan Dinamo trecută în Tabelul creditorilor definitiv la categoria ”Creanțe garantate”, ar fi trebuit înscrisă la categoria chirografari, ultima, fără nicio putere și cu șanse minime să-și mai recupereze banii. DDB mai figurează cu 6,3 milioane lei la ”chirografare” (1.299.831 euro). Prin această mișcare, Dorin Șerdean speră să scoată APCH-DDB din acționariat.

Miza noului plan este modificarea acționariatului. Se poate ajunge la apariția APCH ca acționar majoritar și îndepărtarea influenței lui Dorin Șerdean și Nicolae Badea la clubul roș-alb prin ”actualizarea” actului constitutiv al SC Dinamo 1948 SA în temeiul articolului 133 alin. 6 din Legea insolvenței nr. 85/2014.

Noua dată pentru aprobarea planului de reorganizare

Astfel, Planul de reorganizare modificat va fi judecat pe 21 noiembrie, iar dacă va fi aprobat și de judecătorul sindic, APCH devine acționar majoritar, cu 99,17%, în acest moment fiind doar acționar minoritar, cu 20,06%. Dorin Șerdean/Lotus, acționarul majoritar de acum, se va prăbuși de la 72,87% la doar 0,75%, Nicolae Badea/ACSFC Dinamo de la 7,03% la 0,07%, iar Cornel Dinu de la 0,03 la 0,003%.

Planul de reorganizare modificat a mai fost contestat Cornel Țălnar și de Nicolae Badea.

CITESTE SI:

Video I ”Sindromul Halep”. Bănuit că se dopează, David Popovici reacționează

Ovidiu Burcă intervine în scandalul în care a fost implicat Gabi Tamaş la Petrolul

Video I Acuzat de Antoni Ivanov: ”Are și Zăvăleanu vina lui, mulți spun și asta zic și eu”. Răzvan Zăvăleanu îl contrează: ”E o minciună sfruntată!”

3 gânduri despre &8222;Contrariposta lui Dinamo la contestația depusă de Șerdean împotriva planul de reorganizare. Noua dată pentru aprobarea planului de reorganizare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s