Video I Caparco, a dezvăluit cum a ajuns să îi antreneze pe portarii lui Dinamo

Alessandro Caparco, fost portar al mai multor echipe în fotbalul românesc, ajuns acum la 40 de ani, s-a înțeles cu Dinamo în august, anul acesta și ace parte din staff-ul tehnic condus de Ovidiu Burcă.

Italianul a dezvălui de ce a ales să îi antreneze pe Filip Dujmovic, Denis Oncescu și Ștefan Fara. Chiar dacă nu a jucat niciodată la un club mare din Italia.

”M-a sunat Mister când eram la Coverciano, începusem cursul și am vorbit la început de luna august. Mister mi-a zis că atunci când voi reveni în România, să avem o discuție, am spus cu mare plăcere, eu credeam că au găsit pe altcineva până mă întorceam eu.

Eu am avut mare noroc, când jucam în Italia, am avut antrenori mari, Allegri, Sarri, Pioli, mister Lippi, dar și toți antrenorii cu portarii care sunt mai puțin cunoscuți. Cine m-a ajutat cel mai mult și m-a ajutat să îmi schimb perspectiva a fost Alessandro Nista, care a fost la Inter, Napoli, Parma, încă vorbesc cu el.

E șef la Coverciano în privința antrenorilor cu portarii, toată metodologia vine de la Alessandro Nista. Vedem lucrurile în aceeași manieră, s-a schimbat mult antrenamentul cu portarii, poziția portarului în teren în ultimii ani s-a schimbat, antrenamentele sunt diferite, nu se știe de unde vine mingea, se antrenează cu multă intensitate, se antrenează doar situații reale”, le-a declar prietenilor noștri de la Radio Dinamo 1948.

Fostul portar ajuns la 40 de ani a fost mirat că Ovidiu Burcă l-a dorit în tot acest timp:

”Am fost surprins să aflu că Mister m-a așteptat până acum și când am auzit de Dinamo pentru mine a fost ușor să aleg. Nu ascund faptul că aveam și alte oferte. Cu Burcă nu mă cunoșteam înainte să vin la Dinamo, îl știam din perioada Rapid când era președinte, ca jucător, dar relația profesională nu am avut”.

Italianul s-a retras în august 2020 de la Poli Iași, iar de atunci a mers pe drumul antrenoratului: ”Când m-am lăsat de fotbal, nu m-am gândit o secundă să fiu antrenor, am și alte activități, dar mi se făcuse dor de fotbal. Am deschis o școală de portari, am o mare bucurie că doi dintre portarii antrenați de mine au ajuns la Juventus și Lecce și de acolo mă sunase domnul Andone să merg la Voluntari, a fost bine pentru experiența mea”.

Chiar dacă a început un proiect pe cont propriu, Alessandro Caparco nu a putut refuza oferta lui Ovidiu Burcă de a veni la Dinamo.

”După un an și jumătate, am preferat să continui doar cu școala de portari, nu era vorba de aspectul financiar, dar era vorba de motivare profesională. Când a sunat Dinamo, nu am ezitat nicio secundă, deși nu este ușor, să fii antrenor, să ai grijă și de afacere, am și un magazin cu haine, dar pentru Dinamo se poate face fără probleme”, a mai spus acesta.

Mai mult, italianul apreciază faptul că suporterii lui Dinamo din DDB sunt cei care țin clubul în viață.

”Eu am venit destul de târziu când lucrurile erau deja mai bine. Fiind în afară, nu înțelegeam ce este Dinamo. Veneam să joc ca adversar împotriva lui Dinamo, dar nu vedeam niciodată un stadion plin, toată lumea îmi spunea de Dinamo. Eu nu simțeam treaba asta, dar când am intrat pe porțile stadionului și am văzut ce este în spate, fanii ajută financiar, atunci am înțeles cât este de iubită echipa asta”, a afirmat tehnicianul.

Caparco și-a încheiat cariera de fotbalist în urmă cu doi ani

Alessandro Caparco s-a retras din cariera de jucător profesionist de fotbal în vara anului 2020, atunci când echipa sa, Poli Iași, pentru care nu jucase niciun meci în acel sezon, retrograda din Liga 1.

Italianul a ajuns în România în vara anului 2010, la FCM Târgu Mureș, pentru care a evoluat atât în prima ligă, cât și în cea secundă. Ulterior a trecut la Poli Iași, pentru care a evoluat în patru sezoane, unul de Liga 2 și trei de Liga 1. Mai apoi a trecut la Concordia Chiajna, pentru care a prins cele mai multe meciuri în prima ligă, 21 în primul sezon și 17 în al doilea. În sezonul 2019-2020 s-a întors la Poli Iași, unde a fost doar rezervă.

În cariera sa, înainte să vină în România, a mai evoluat în ligile inferioare din Italia pentru ASD Calcio Ivrea și US Grosseto. S-a format la Juventus, Moncalieri Calcio și FC Torino.

CITESTE SI:

România, sancționată de UEFA, după partida cu Bosnia-Herţegovina

Ovidiu Burcă a găsit soluția pentru postul U19

Război pe toate fronturile între Dinamo și Dorin Șerdean

3 gânduri despre &8222;Video I Caparco, a dezvăluit cum a ajuns să îi antreneze pe portarii lui Dinamo&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s