România, sancționată de UEFA, după partida cu Bosnia-Herţegovina

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a fost sancţionată de UEFA după incidentele de la meciul România – Bosnia-Herţegovina 4-1, care a avut loc pe 26 septembrie pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti, în Liga Naţiunilor, a anunţat vineri forul fotbalistic european.

Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a sancţionat FRF cu o amendă de 30.000 de euro. De asemenea, naţionala României va disputa următorul său meci de pe teren propriu cu o parte a stadionului închisă (cel puţin 2.000 de locuri). “Închiderea parţială a stadionului se suspendă pe o perioadă de probă de doi (2) ani, începând de la data prezentei hotărâri“, a indicat UEFA.

Aceste sancţiuni au fost dictate “pentru aruncarea de obiecte, aprinderea artificiilor, transmiterea unui mesaj provocator cu caracter ofensator, acte de distrugere şi incidente produse de spectatori“.

Federaţia bosniacă de fotbal a fost la rândul său sancţionată de forul de la Nyon cu o amendă de 10.000 de euro şi cu închiderea parţială a stadionului său (cel puţin 2.000 de locuri) la următorul meci pe teren propriu. Şi în acest caz, închiderea parţială a stadionului se suspendă pe o perioadă de probă de doi ani.

Federaţia bosniacă nu le va putea vinde bilete fanilor săi la următorul meci în deplasare dintr-o competiţie organizată de UEFA. Federaţia bosniacă a fost sancţionată pentru “comportamentul rasist al fanilor săi, aruncarea de obiecte, distrugeri şi incidente produse de spectatori“.

Federaţia bosniacă de fotbal trebuie să contacteze FRF în termen de 30 de zile pentru a se înţelege cu omoloaga sa de la Bucureşti în privinţa despăgubirilor pentru distrugerile provocate de suporterii bosniaci, şi anume 39 de scaune rupte, informează Agerpres.

României a învins Bosnia-Herţegovina cu scorul de 4-1 (1-0), pe 26 septembrie, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor, dar a retrogradat în Liga C.

Naționala României, în ”haine” noi!

Până să-şi ”schimbe” norocul, naţionala îşi va ”schimbă” hainele, înaintea preliminariilor pentru Campionatul European din 2024. Noul contract dintre FRF și sponsorul tehnic Joma va fi valabil până în 2026.

Totul este pus la punct, până la cele mai mici detalii, în fabrica din Toledo (Spania), acolo unde Digi Sport a realizat un reportaj.

Selecționata lui Edi Iordănescu a fost repartizată în Grupa I, din care mai fac parte Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Alături de naţională de şapte ani, sponsorul tehnic le mai îmbracă pe Anderlecht, Torino, Hoffenheim şi Villarreal.

Luna aceasta, România joacă ultimele meciuri din 2022, amicalele cu Slovenia şi Moldova. Drumul spre Euro începe la anul, în martie, cu deplasarea din Andorra.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă a găsit soluția pentru postul U19

Război pe toate fronturile între Dinamo și Dorin Șerdean

Video I Nicu Negru, vrea calificare în optimile EHF: ”Ne putem bate cu orice echipa!” + Mesaj către suporterii dinamoviști

3 gânduri despre &8222;România, sancționată de UEFA, după partida cu Bosnia-Herţegovina&8221;

Lasă un răspuns