Ovidiu Burcă a găsit soluția pentru postul U19

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, nu se va putea baza măcar jumătate de an pe mijlocașul Antonio Bordușanu, accidentat în meciul cu Metaloglobus (2-1).

Iar lipsa lui a creat o mare problemă pentru postul U19. Odată cu accidentarea lui Antonio Bordusanu, Filip Dujmovic, poate cel mai bun jucător dinamovist, și-a pierdut locul de titular în echipa în meciurile de campionat, portarul bosniac urmând să apere în meciurile din Cupa României pentru moment.

Se caută soluții pentru a avea cât mai multe variante pentru postul U19, mai ales că la prima echipă sunt doar doi jucători eligibili, este vorba despre Denis Oncescu și Cristian Delciu.

Această problemă a fost analizată de oficialul lui Dinamo, Vlad Iacob. Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei” moderată de bunii noștri prieteni de la Radio Dinamo 1948.

”Noi mereu vom fi interesați de tinerii de perspectivă din țară, este esențial pentru clubul Dinamo, avem doi jucători în momentul de față, Burcă a mai încercat niște jucători tineri de la Academie, unul l-a impresionat.

Îi avem pe Oncescu și Delciu, dar e posibil ca în iarnă să mai căutăm pe cineva, deoarece Antonio nu știu dacă va mai prinde un minut pe terenul de joc în sezonul actual.

Îi doresc multă sănătate lui Antonio, cred că astăzi a fost operat, nu am reușit să discut cu el sau departamentul medical, sper că totul a decurs bine, sperăm să se recupereze cât mai bine.

A fost operat la aceiași clinică unde a fost operat și Buleică, este o procedura inovativă, care le permite să înceapă recuperarea la câteva zile după operație. Operația clasică necesită multe săptămâni în plus față de recuperarea actuală și sperăm să îl vedem cât mai curând pe teren”, a spus Vlad Iacob.

Alte variante pentru Burcă

Jucătorul care l-a impresionat pe Ovidiu Burcă și care este deja la antrenamentele echipei este Vlăduț Stanciu, un tânăr dinamovist născut în 2005. Un jucător crescut de Dinamo, el evoluează în atac, mai degrabă pe postul de vârf 2 și are un fizic bun, cei din staff văd o posibilă soluție pe viitor. Vlăduț Stanciu a marcat în semifinala de Liga Elitelor în sezonul trecut, cu Universitatea Cluj, deși era mult sub categoria de vârstă. Anul acesta a evoluat mai mult în Liga de Tineret și astfel tânărul dinamovist a făcut trecerea la prima echipă alături de gemenii Irimia, care se antrenează cu echipa de săptămâna trecută.

Din ce am remarcat și noi, Vlăduț Stanciu are un fizic bun pentru vârsta lui și ar putea fi integrat destul de repede în angrenajul primei echipe.

Frații Irimia (2006) au marcat recent pentru echipa noastră în Liga de Tineret și au fost chemați la antrenamente.

Dragoș (mijlocaș central) și David (bandă stânga) au marcat pentru Dinamo în duelul cu FCSB. Dragoș Irimia a marcat în minutul 47, în timp ce fratele său David a egalat pentru Dinamo în prelungirile partidei. Cei doi s-au născut pe 26 mai 2006 și au ajuns la Dinamo în 2019, când au venit de la academia de fotbal a lui Dan Chilom.

Probabil va fi greu că acești copii să între în teren încă de acum, dar faptul că se antrenează cu prima echipa înseamnă enorm pentru ei și din iarnă s-ar putea să îi vedem în echipa treptat, astfel încât Dujmovic să nu mai fie sacrificat.

CITESTE SI:

Război pe toate fronturile între Dinamo și Dorin Șerdean

Video I Nicu Negru, vrea calificare în optimile EHF: ”Ne putem bate cu orice echipa!” + Mesaj către suporterii dinamoviști

Video I Ovidiu Burcă, a tras concluziile după remiza albă de la Miercurea Ciuc

3 gânduri despre &8222;Ovidiu Burcă a găsit soluția pentru postul U19&8221;

Lasă un răspuns