Nicu Badea contestă planul de reorganizare. Detalii despre actele depuse de avocații ACS FC Dinamo

Conducerea lui Dinamo și DDB au propus un nou plan de reorganizare a clubului, care în data de 14 octombrie, creditorii societății care administrează clubul au acceptat planul de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare.

Potrivit companiei reprezentate de Răzvan Zăvăleanu, Șerdean nu a avut drept de vot în cadrul Adunării Creditorilor și a făcut două contestații. Mai mult, fostul președinte al echipei de fotbal, Nicolae Badea a contestat și el modificarea planului de reorganizare.

Pentru a bloca aprobarea ”Planului modificat cu prelungirea perioadei de implementare”, avocații ACS FC Dinamo (n.r Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo), au formulat o contestație pentru constatarea nelegalității planului, într-una dintre obiecțiuni judecătorul sindic fiind informat că banii pe care Asociația Peluza Cătălin Hîldan i-a împrumutat clubului provin dintr-un ”mecanism fraudulos”.

Este vorba de sumele colectate din vânzarea biletelor care, conform avocaților ACS FC, ar fi trebuit să revină clubului în mod direct, nu prin împrumuturi ale PCH. În acest tablou, RTZ este acuzată că a girat circuitul.

Ce schimbă aprobarea noului plan

Dacă acest lucru se va întâmpla, procesul ar putea fi urmat de alte vești bune pentru Dinamo, care trece, în continuare, printr-o perioadă delicată din punct de vedere financiar.

În primul rând, datoriile ar putea fi diminuate, astfel că proiectul poate prezenta mai mult interes pentru potențialii investitori, care sunt în continuare în contact cu oficialii clubului nostru.

Totodată, acționarul Asociația Peluza Cătălin Hîldan ar urma să devină acționar majoritar cu un procent covârșitor, peste 99%.

Noua dată pentru aprobarea planului de reorganizare

Astfel, Planul de reorganizare modificat va fi judecat pe 21 noiembrie, iar dacă va fi aprobat și de judecătorul sindic, APCH devine acționar majoritar, cu 99,17%, în acest moment fiind doar acționar minoritar, cu 20,06%. Dorin Șerdean/Lotus, acționarul majoritar de acum, se va prăbuși de la 72,87% la doar 0,75%, Nicolae Badea/ACSFC Dinamo de la 7,03% la 0,07%, iar Cornel Dinu de la 0,03 la 0,003%.

Planul de reorganizare modificat a mai fost contestat Cornel Țălnar și de Nicolae Badea.

Potrivit de prietenii de la playsport.ro, contestația înaintată de avocatul care reprezintă ACS FC Dinamo în această speță, este vorba de un reprezentant al societății de avocatură Dragne & Asociații.

Astfel, judecătorul sindic i s-au adus la cunoștință anumite situații în legătură cu sursa banilor pe care Asociația Peluza Cătălin Hîldan i-a vărsat în conturile SC Dinamo 1948 SA cu titlul de împrumut. Creanța, conform ”noului plan”, se va transforma în acțiuni, iar avocații ACS FC Dinamo susțin în fața Instanței că ”sumele cu care APCH a finanțat SC Dinamo nu reprezintă resurse financiare proprii”. Acuzele continuă și judecătorul sindic este înștiințat că aceste venituri sunt produse din vânzarea de bilete la meciurile organizate de SC Dinamo 1948 SA care s-ar fi cuvenit, conform celor susținute în fața Instanței, cităm: ”însușite în mod fraudulos”.

PlaySport, afirmă că, asociația specialzată în cazuri de insolvență, RTZ este acuzată că a girat în ”complicitate” acest ”circuit”. Pe acest fir al acuzațiilor la adresa APCH (Asociația peluza Cătălin Hîldan) care, urmează să devină acționar majoritar dacă ”planul modificat” este aprobat, de la 20,06%, la peste 99%, avocații trasează o nouă îndoială. Banii obținuți din bilete la meciurile ”organizate” de Dinamo – atenție la ghilimele, vor deveni foarte importante!-, ar fi fost apoi virați către Dinamo 1948 SA, totul într-un ”circuit”.

Iar acest ”circuit” este explicat pe larg de către avocații angajați de CS FC Dinamo, după cum urmează: ”procesatorul bilete.ro încasează sumele din biletele comercializate la meciurile organizate de Dinamo, reține comisionul, iar restul banilor merg spre APCH”.

Mai departe, APCH ar fi trebuit, conform celor trasate de avocații ACS FC în fața Instanței, să oprească, la rândul ei, un comision pentru activitatea desfășurată, iar restul banilor să-i vireze către club (SC Dinamo 1948 SA). În acest ”circuit”, APCH ar fi acordat sumele sub formă de împrumut. Împrumut transformat în creanță, iar creanța, dacă este aprobat planul modificat, în acțiuni.

În acest ”macanism fraudulos”, termen folosit de avocați în obiecțiune, RTZ este acuzată că ar fi girat ”circuitul”, iar banii obținuți din vânzarea de bilete s-ar fi cuvenit direct clubului, nu prin împrumuturi de la APCH.

Avocații acționarului minoritar ACS FC consideră că ”planul modificat” nu poate fi validat, mecanismul fiind o ”complicitate” între APCH și RTZ.

Contactat de PlaySport, Edi Galan, președintele programului ”Doar Dinamo București”, prin care s-au vândut biletele la meciurile organizate de clubul din Ștefan cel Mare. Acesta a avut o scurtă declarație, prin care dă asigurări că, la meciurile în care a fost permis accesul spectatorilor, SC Dinamo 1948 SA a fost singura entitate care a comercializat tichete ”Biletele fizice de acces la meci au fost vândute, exclusiv de SC Dinamo 1948 SA. E tot ce pot să comentez pe marginea acestui subiect”.

În acest sens, RTZ a afirmat că SC Dinamo 1948 SA a încasat, de la începutul insolvenței, iunie 2021, încasări de 2,3 milioane lei, cheltuielile pentru organizarea partidelor fiind de 3,4 milioane lei.

CITESTE SI:

Trei sectoare din PCH sunt sold-out! Câte bilete mai sunt disponibile pe ”Arcul de Triumf”

Video I Caparco, a dezvăluit cum a ajuns să îi antreneze pe portarii lui Dinamo

România, sancționată de UEFA, după partida cu Bosnia-Herţegovina

3 gânduri despre &8222;Nicu Badea contestă planul de reorganizare. Detalii despre actele depuse de avocații ACS FC Dinamo&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s