Video I David Țone, ”câine” cu pene: ”Mereu mi-am dorit să joc acolo”

Noua generație de ”fotbaliști” ne face să ne reîntoarcem în timp! Atunci, când într-adevăr sportul rege era practicat de persoane talentate și care se făceau cunoscuți prin prisma rezultatelor pe plan personal.

Angajatul, David Țone, ajuns la vârsta majoratului a decis să nu se mai prezinte la antrenamentele lui Dinamo în această vară, chiar dacă făcea parte din lotul primei echipe, a redeschis un subiect care nu îl avantajează.

Într-un interviu acordat celor de la PlaySport, naivul fundaș în vârstă de 18 ani, încearcă să ne explice ce trăiri are el în cei aproape șase ani, îmbrăcat de FC Dinamo.

PlaySport: ”David, suntem în complexul Dinamo. Îți trezește amintiri acest loc?”

David Țone: ”Da, sigur. Am avut multe amintiri frumoase aici. Sunt cam de șase ani la Dinamo. M-a adus tata aici într-o vară foarte grea, de la Popești.

Din păcate, pe parcursul ultimilor doi ani, a fost cam greu pentru mine aici”.

Lipsit de ”coloană vertebrală”, acesta găsind scuze în altă parte pentru insuccesul său. Țone arătând cu degetul în spre conducerea lui Dinamo, dar și a fostului impresar, Giovanni Becali.

”Am făcut câteva antrenamente pe Săftica înainte de semifinala cu „U” Cluj. În rest, pe ”Granitul”, ba ne antrenam, ba nu ne antrenam. Nu știu ce posibilități avea Dinamo, nu știu ce era în mintea conducerii, dar, în orice caz, nu era plătit terenul unde trebuia să ne antrenăm. Ne-am pregătit acolo pe baza pe baza prieteniei antrenorului cu persoana care se ocupa de terenul de la Țiriac (n.r. – ”Granitul”).

Am avut probleme cu conducerea, cu unii oameni care influențau lucrurile pe la Dinamo. Am decis să renunț, deoarece este o luptă imposibil de câștigat dacă punem în balanță posibilitățile pe care eu le am față de cele pe care le au ei. Vorbesc aici de bani și influență, peste tot.

Am avut o discuție cu conducerea. Trebuia să plec în această vară. Mi s-au pus bețe-n roate, s-au forțat anumite lucruri pentru a rămâne aici. Eram, împreună cu impresarul, în discuții, din nou, cu Fiorentina. Nu știu dacă au înaintat o ofertă, dar au avut discuții cu clubul care nu s-au concretizat.

În 2021 voiau să ofere 100.000 de euro, Dinamo cerea 250.000. În vara lui 2022, din ce-am auzit, era o sumă în jurul a 200.000 de euro, bani pe care-i oferea Fiorentina. Dinamo dorea 450.000 de euro. Pe lângă ei, au mai existat anumite discuții cu CS Dinamo, dar nu s-a concretizat nimic”, a declarat David Țone.

Fundașul a continua și afirmă că de vină, pentru că nu a ajuns în Italia, este și contribuția impresarului, Giovanni Becali.

”Cum am mai spus, persoanele cu foarte mare influență la Dinamo, cred eu, au împiedicat transferul. Aici mă refer la un personaj din afara clubului, un mare impresar care deține majoritatea jucătorilor de la Dinamo, Giovanni Becali.

A fost interesat de mine, dar am primit sfaturi din stânga și din dreapta și am hotărât să nu semnez cu dânsul.

Eu cred că nimic nu este la întâmplare. Am simțit că din momentul în care am luat decizia de a nu semna cu dânsul, n-am mai putut pleca de la Dinamo.

A fost punctul decăderii pentru mine”, a spus Țone.

David Țone și-a făcut și o autocaracterizare ca sportiv ce a îmbrăcat și tricoul naționale de tineret a României.

”Nu consider că-s răzvrătit sau mai știu eu cum. Mi-am făcut datoria atât pentru club, cât și pentru mine. Am trăit o viață extrasportivă corectă. Consider că aveam dreptul să cer aceste lucruri.

Nu am crescut pe vremea când Dinamo avea performanțe, era o forță în țară. Aveam nevoie ca să fiu motivat să joc și să ajung la antrenamente, bineînțeles. Probleme au fost și cu alți colegi, exact aceleași probleme. Din fericire, ei au reușit să scape, eu nu”, a mai spus fundașul.

Viitorul lui David Țone, sună promițător: ”Mereu mi-am dorit să joc în Giulești” dar și ”Am discutat cu oameni din State” :))

”Mereu mi-am dorit să joc în Giulești. Nu prea mai exista Rapid în momentul în care am ajuns în Ștefan cel Mare. Am purtat discuții cu oameni de acolo, mi-au spus că pot ajunge acolo. Rămâne de văzut, orice este posibil.

Dacă nu ajung fotbalist, am posibilitatea să îmi termin o facultate. Am discutat cu oameni din State. Mi-au dat de înțeles că pot ajunge, cu o bursă sportivă, să joc fotbal universitar”, este de părere, ”câinele” cu pene.

CITESTE SI:

Video I Ionel Dănciulescu, înapoi la Dinamo? Anunțul momentului pentru fanii ”câinilor”

Dinamo, doar egal la Miercurea Ciuc

Video I ”Dulăii” le dedică suporterilor, victoria de la Zagreb: ”Luptăm împreună cu fanii, până la capăt!”

2 gânduri despre &8222;Video I David Țone, ”câine” cu pene: ”Mereu mi-am dorit să joc acolo”&8221;

Lasă un răspuns