David Popovici, recorduri şi medalii pe bandă rulantă la CN de înot

Sportivul David Popovici, legitimat la CS Dinamo, a câştigat, vineri, încă o medalie de aur la Campionatul Naţional în bazin scurt, competiţie care se desfăşoară la Otopeni.

David Popovici a devenit campion naţional şi în proba de 200 de metri liber, în bazin scurt.

Popovici s-a impus în proba de 200 m liber, cu timpul 1:43.06. Pe locul doi s-a clasat Mihai Gergely (CSM Cluj Napoca) – 1:46.58, iar pe trei aa terminaat Vlad Ştefan Mihalache (ACS Aqua Sport Citius Bucureşti) – 1:49.08.

Joi, David Popovici s-a impus în finala probei de 100 m liber, cu timpul 46.62, record naţional. David Popovici va mai concura la Otopeni în probele de 100 m mixt (sâmbătă) şi 400 m liber (duminică).

Pentru David Popovici, Campionatul Național în bazin scurt reprezintă o ultimă verificare înaintea Mondialelor în bazin scurt de luna viitoare, din Australia (13-18 decembrie, la Melbourne).

“Nu știu al câtelea titlu național e. Sunt multe, cu siguranță, acum am adăugat încă unul. Am amintiri foarte frumoase despre bazinul de aici. Îmi place să concurez aici, în fața spectatorilor români. Îmi place că am ocazia să câștig mai multă experiență în bazin scurt.

Acest record înseamnă destul de mult față de altele pe care le am, pentru că era al lui Robert Glință. Țin minte că atunci când l-a stabilit, mi-a spus că-l face special pentru a fi în fața mea. A zis “Știu că nu o să dureze extrem de mult, dar vreau să-l am!”. Și l-a avut, acum mi l-a pasat.

Mai am destul de mult până la recordul mondial în bazin scurt, este cu totul altă mâncare de pește. De asta am venit aici, de asta merg la Mondialele în bazin scurt de luna următoare, să învăț să concurez, să mă lupt într-un bazin foarte diferit.

E foarte diferit de cel normal, înjumătățit, de două ori mai multe întoarceri. E o competiție pentru cei mai explozivi, dinamici, forțoși. Învăț, încă sunt la început.

La Mondialele de luna următoare merg pentru a învăța. Nu am obiective de timp sau de loc. Dacă prind finale, foarte bine. Dacă iau medalii, și mai bine, dar nu-mi propun asta neapărat. Merg să învăț de la cei mai buni decât mine în bazin scurt, să fiu și eu mai bun și la un moment dat să mă pot întrece cu ei.

Îmi propun să iau toate medaliile aici, pentru că e un concurs mai ușor decât Mondialele ce vor urma”, a spunea ieri, David după proba de 200 m liberPopovici.

CITESTE SI:

Răzvan Zăvăleanu dă cărțile pe față: ”Lucrurile merg târâș-grăpiș și nu ca într-o societate sănătoasă”

Dinamo sancționată de FIFA

Vlad Iacob anunță revenirea lui Dinamo pe ”Arcul de Triumf”! Când se va produce

3 gânduri despre &8222;David Popovici, recorduri şi medalii pe bandă rulantă la CN de înot&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s