Performanța lui David Popovici obligă! Decizie importantă luată de conducătorii din Ștefan cel Mare

Performanțele reușite de David Popovici și colegii săi din natație au atras, în 2022, atenția către această ramură sportivă. Câștigarea competițiilor europene sau mondiale a început să creeze un cult în jurul sportivului legitimat la CS Dinamo.

În același timp, după cum era de așteptat, la clubul din Ștefan cel Mare, tot mai mulți copii, în ultimele luni, s-au orientat către înot. În vederea dezvoltării Academiei de Natație, pe fondul interesului tot mai mare arătat, conducătorii de la CS Dinamo au luat o decizie importantă în aceste zile.

Potrivit informațiilor noastre, conducerea Clubului Sportiv Dinamo și-a asigurat serviciile lui Walter Bolognani. Italianul, în acest moment antrenor la tineretul Federației Italiene de Înot, a semnat cu alb-roșiii și își va începe mandatul la Academia de Natație din Ștefan cel Mare la 1 ianuarie 2023.

David Popovici, a treia medalie de aur la Campionatul Național!

David Popovici (18 ani, CS Dinamo) a câştigat, duminică, medalia de aur în proba de 400 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin scurt, la Otopeni.

Popovici a fost cronometrat cu timpul 3:43.00, iar pe locul doi s-a clasat Vlad Ştefan Stanciu (CSA Steaua), cu timpul 3:43.76. Pe trei a terminat Vlad Ştefan Mihalache (Aqua Sport Citius Bucureşti), cu timpul 3:51.84.

Ce urmează pentru David Popovici

La finalul cursei, David Popovici a oferit şi prima reacţie.

”A fost o cursă frumoasă. Mă bucur că l-am avut pe Vlad lângă mine. Nu cred că aș fi putut înota așa repede dacă nu era el acolo. Și cred că valabil și invers. Ambii ne-am afirmat la nivel înalt, ne mai antrenăm împreună și știu că e un adversar redutabil.

A fost un an glorios. Vreau ca următorii ani să fie și mai impresionați. Vreau să inspir cât mai mulți ani să se apuce de sport și să ducă o viață sănătoasă.

Eu nu prea am Sărbători. Nu sunt Michael Phelps, care nu a lipsit o zi de la antrenamente în 6 ani. O să-mi iau puțin liber. Sărbătorile înseamnă maximum 3 zile libere, cu tot cu Crăciun și Revelion. Dar îmi place așa. Asta mi-e rutina, ăsta e programul, iar asta m-a format.

Acum urmează Campionatele Mondiale în bazin scurt. Aici a fost o pregătire, era important să mă acomodez cu bazinul scurt. Nu pot să mint și să spun că îmi place, nu e timpul meu de bazin. Dar trebuie să fac și asta pentru că vreau să devin din ce în ce mai bun”, a declarat David Popovici.

De asemenea, David Popovici a obţinut la Otopeni două medalii de aur şi la probele de 100 m liber şi 200 m liber.

La 100 m mixt, dinamovistul a câștigat medalia de argint.

CITESTE SI:

Dinamo, amical în week-end! Vezi când se joacă meciul cu Poli Iași din etapa #15

David Popovici, a treia medalie de aur la Campionatul Național! Ce urmează pentru dinamovist

Prima reacție a lui Ovidiu Burcă, după ce Vali Lazăr a admis că l-a înjurat

3 gânduri despre &8222;Performanța lui David Popovici obligă! Decizie importantă luată de conducătorii din Ștefan cel Mare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s