Avancronică I Dinamo Bucureşti – Wisla Plock

Campioana României își continuă parcursul în Liga Campionilor la handbal masculin, astăzi, de la ora 19:45, cu o partidă pe teren propriu în compania echipei Orlen Wisla Plock (Polonia).

Dinamo și Wisla s-au întâlnit de alte patru ori în Liga Campionilor. Reprezentanta României are 2-1 la victorii, un alt meci fiind terminat la egalitate.

Dinamo București este în grafic pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce a acumulat 5 puncte din 12 posibile până la această dată. Cu acest bilanț, băieții lui Xavier Pascual ocupă locul 5 în grupă, fiind la 2 puncte în spatele formațiilor Magdeburg și GOG.

Cele două victorii ale campioanei României au venit contra a două adversare principale în lupta pentru locurile 5-6, cu FC Porto (32-27, acasă) și PPD Zagreb (29-28, deplasare). Acesta din urmă a fost și ultimul joc disputat în competiție, în urmă cu 3 săptămâni. Echipa a răspuns foarte bine după un eșec cu PSG în „Polivalentă”, cu 29-36. Golul victoriei în Croația a fost înscris în ultima secundă, de Andrii Akimenko, care este și golgheterul echipei în Liga Campionilor, cu 37 de goluri.

După acel meci de la Zagreb, Dinamo a mai disputat patru partide în Liga Națională, toate fiind câștigate cu cel puțin 33 de goluri marcate. Problema titlului pe plan intern pare deja rezolvată, după ce s-a desprins la 8 puncte față de următoarea clasată.

În Liga Campionilor, ”dulăii” din Ștefan cel Mare au o medie de 31 de goluri marcate. Dețin totuși cea mai slabă apărare din grupă, cu 32 de goluri primite.

Un detaliu interesant, cu două zile înaintea acestei confruntări, presa franceză a relatat faptul că Xavier Pascual este favorit să fie instalat antrenor la PSG, începând din vară. Rămâne de văzut însă dacă această știre va avea vreun impact asupra echipei.

Biletele pentru meciul cu Wisla Plock

Pentru această partidă, CS Dinamo în parteneriat cu Eventim, le oferă suporterilor, patru tipuri de bilete care pot fi comandate prin eventim.ro.

PREȚURI BILETE:

VIP: 150 de lei;

Categoria 1: 60 de lei;

Categoria 2: 50 de lei;

Categoria 3: 30 de lei.

De partea cealaltă, Wisla Plock a revenit în Liga Campionilor după 2 ani de pauză și se poate considera mulțumită de ce a realizat până la această dată: tot 5 puncte din 12 posibile. Cu un golaveraj egal Dinamo, dar cu mai puține goluri înscrise, polonezii sunt pe locul 6, dar bine plasați în lupta pentru o calificare în turul următor.

Formația lui Xavier Sabate a învins până la această dată o echipă din Top 4, pe GOG, cu 31-27 (acasă). Tot pe teren propriu a venit și succesul cu FC Porto din prima etapă (27-23). Un rezultat care ar putea face diferența la final este însă egalul de la Zagreb, din ultima deplasare (26-26). Așadar, Wisla are la rândul ei rezultate favorabile cu adversarele directe pentru accederea în play-off.

Dinamo este o altă adversară directă în lupta pentru locurile de play-off, iar Xavier Sabate speră ca echipa lui să puncteze din nou: ”Jucăm împotriva unuia dintre cei mai buni rivali din grupă. Au mulți jucători foarte buni și se vede că au făcut un pas calitativ mare în acest sezon. Va fi foarte greu să-i învingem pe terenul lor, dar bineînțeles că vom merge acolo pentru a încerca să facem o surpriză.”

Serghei Kosorotov este cel mai bun marcator al polonezilor, cu 29 de goluri. Wisla nu excelează însă în atac, având o medie de 28,3 goluri marcate. În schimb, deține cea mai bună apărare – 29,3 goluri primite.

Wisla Plock are cea mai bună apărare din grupă, iar pentru Xavier Pascual va fi o adevărată provocare să o depășească. Cele două echipe sunt destul de echilibrate, iar pe cele două semicercuri se anunță o luptă destul de aprigă.

Programul lui Dinamo în faza grupelor din Liga Campionilor

14 septembrie: Dinamo București – SC Magdeburg 28-30

21 septembrie: GOG – Dinamo București 38-38

28 septembrie: Telekom Veszprem – Dinamo București 33-30

5 octombrie: Dinamo București – FC Porto 32-27

26 octombrie: Dinamo București – Paris Saint-Germain 29-36

2 noiembrie: HC PPD Zagreb – Dinamo București 28-29

24 noiembrie: Dinamo București – Orlen Wisla Plock

1 decembrie: Orlen Wisla Plock – Dinamo București

8 decembrie: Dinamo București – HC PPD Zagreb

15 decembrie: Dinamo București – Telekom Veszprem

9 februarie: FC Porto – Dinamo București

16 februarie: Paris Saint-Germain – Dinamo București

23 februarie: Dinamo București – GOG

2 martie: SC Magdeburg – Dinamo București

CITESTE SI:

Rezultatele zilei la CM 2022 I Germania, răpusă! Scor de maidan între Spania şi Costa Rica

Cornel Șfaițer, înaintea duelului cu Dinamo: ”Nu sunt ipocrit, nu mă ascund!”

FIFA a anunțat audiențe mai mari la Campionatul Mondial decât permiteau stadioanele!

3 gânduri despre &8222;Avancronică I Dinamo Bucureşti – Wisla Plock&8221;

Lasă un răspuns