Înot I David Popovici și-a stabilit obiectivul de la Campionatele Mondiale din Australia

Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt vor avea loc în Australia, între 13-18 decembrie. Delegația României va pleca spre Melbourne la începutul lunii decembrie.

David Popovici, multiplu campion european și mondial la natație, a experimentat la Naționalele de la Otopeni, unde a cucerit medalii de aur la 100m, 200m, 400m și argintul la 100 m mixt.

Pentru sportivul dinamovist, concursul de la Antipozi este cu totul diferit fiindcă nu-i plac în mod deosebit cursele în bazin scurt.

”Nu este cea mai importantă competiție pentru mine, este un prilej de a învăța să concurez în bazin de 25 metri la cel mai înalt nivel și, deși nu mă duc cu obiective extrem de puternice acolo, atâta timp cât am un culoar, am și o șansă, orice se poate întâmpla. Abia aștept să ajung acolo, vreau să și văd Australia, vreau să concurez în Australia și să reintru într-o formă de competiție” a declarat David Popovici, multiplu campion mondial și european la înot în bazin lung.

Și a completat: ”A fost prima competiție într-un an în care am reușit să iau startul la 25 metri și este foarte important să mă acomodez, pentru că este extrem de diferit pentru mine …unora le place mult, mie îmi place mult mai mult în bazin lung pentru că am suficienți metri să prind viteză. Mi-ar fi fost greu la Mondiale, dacă nu aș fi concurat la naționalele în bazin scurt. M-a ajutat mult concursul de la Otopeni.

Ar fi greu de gestionat un Campionat Mondial la finalul anului, dacă ar fi fost o competiție de obiectiv mare, pentru că, deși este un concurs important pentru mulți, eu încă trebuie să câștig experiență. Eu acum învăț, mai am foarte multe de învățat de la adversarii mei mai buni decât mine în bazin de 25 metri, așa că pentru mine acest Mondial este ca o călătorie în care învăț”, spus David Popovici.

Sportivul legitimat la CS Dinamo a mărturisit că, în schimb, vrea să obțină medalii în 2023.

”Vreau să obțin rezultate foarte bune în 2023 la Mondialele în bazin lung, din Japonia, și sper să pot adăuga câteva clasări bune și poate și recorduri … nu este grabă, dar niciodată nu mă supăr dacă reușesc să mă autodepășesc. Pentru mine, 2022 a fost un an glorios, așa m-am simțit”, a mai spus David Popovici.

CITESTE SI:

Baschet I Dinamo are un nou manager general

Handbal I ”Dulăi” convocați la națională pentru Trofeul Carpați

Surpriză în ultimul meci al etapei a 15-a

4 gânduri despre &8222;Înot I David Popovici și-a stabilit obiectivul de la Campionatele Mondiale din Australia&8221;

Lasă un răspuns