Handbal I Viața unui sârb cucerit de România la doar câteva luni după ce s-a mutat la București: ”În România mă simt ca acasă!”

Centrul lui Dinamo, Lazar Kukic (26 de ani), este unul dintre cele mai bune transferuri făcute de Dinamo în ultima decadă.

Handbalistul sârb, s-a acomodat bine la București și își dorește o perfomanță bună sezonul acesta cu Dinamo în competiția supremă continentală. Venit în vară de la Benfica Lisabona, după ce câștigase cu lusitanii EHF European League, acesta s-a acomodat rapid în Ștefan cel Mare și a făcut deja partide memorabile în Liga Campionilor.

Lazar Kukic spune că Serbia nu este o țară mare, dar sârbilor le plac foarte mult sporturile de echipă și din acest motiv au rezultate bune la baschet, fotbal, polo, handbal, volei, cărora li se adaugă excepția din sporturile individuale, superstarul din tenis Novak Djokovic. Fanii trăiesc alături de sportivi fiecare moment cu multă pasiune, le place sportul și împreună formează un ambient original.

”Acum este mai bine și cu handbalul față de acum cinci-șase ani. Avem trei-patru echipe care se bat pentru titlu, s-a investit mai mult, formațiile au crescut. A contat mult și selecționerul spaniol de la lot, Antonio Gerona, care ne-a modelat după sistemul iberic. Antrenorii tineri au învățat de la el și au implementat la cluburi, și sper că în viitor va fi mult mai bine pentru handbalul din Serbia”, a spus Kukic.

A început handbalul la 8 ani, fiind dus la sport de tatăl său, și s-a format la juniorii lui Partizan Belgrad. Considerat un talent extraordinar, a confirmat repede și la 21 de ani a fost transferat în Spania, chiar dacă i-a fost greu să plece de lângă părinți și prieteni.

”Am jucat trei ani la La Rioja, apoi două sezoane în Portugalia, la Benefica, cu care am câștigat EHF European League. A fost senzațional! Am venit la Dinamo pentru că mi-a plăcut proiectul, cu antrenorul Xavi Pascual. Este un club mare cu suporteri extraordinari, ceea ce este foarte important pentru un jucător profesionist și, bineînțeles, mi-am dorit să joc în Liga Campionilor împotriva celor mai bune echipe”, a explicat handbalistul care va împlini 27 de ani pe 12 decembrie.

Lazar Kukic este mulțumit de nivelul handbalului din România și consideră că strategia gândită și coordonată de Xavi Pascual va da roade atât la echipa sa de club, cât și la națională. Partidele excelente făcute de Kukic la Dinamo au atras atenția granzilor Kiel și Veszprem, care și l-ar dori din vara viitoare.

Sârbul a negat aceste zvonuri, spunând că are contract pe două sezoane cu Dinamo și că-și dorește să intre între primele 12 echipe ale Ligii Campionilor.

”Avem o echipă bună, ne pregătim foarte bine și odată cu trecerea timpului ne vom cunoaște mai bine și vom putea obține rezultate mari, cel puțin pe teren propriu. În acest sezon trebuie să trecem de grupe”, a confirmat dinamovistul.

Kukic s-a acomodat nu numai cu handbalul din România, dar și cu Bucureștiul, pe care-l aseamănă foarte mult cu Belgradul.

”Viața la București se aseamănă mult cu cea de la Belgrad, mentalități aproape la fel. Mă simt ca acasă aici. La Lisabona vremea era mai bună și, bineînțeles, acolo e marea, dar eu mă simt foarte bine în București. Viața este bună, chiar dacă traficul uneori este incredibil, dar m-am obișnuit”, s-a destăinuit Lazar.

Apoi a povestit cum arată o zi din viața sa în București. „După antrenament merg cu Kuduz și cu Kasparek la o cafea, la prânz, apoi acasă, odihnă. Și mă uit la televizor la sport, fotbal, handbal, baschet, nu contează, sport să fie. Când sunt liber merg cu viitoarea mea soție prin oraș, descoperim locuri noi. Și ea se simte foarte bine în București. Ca la Belgrad. Dintre mâncăruri ne plac micii, și noi în Serbia avem o specialitate numită pleșcavița. Îmi place mâncarea cu carne, și în România se mănâncă bine”, a încheiat el.

Internaționalul sârb din 2016, a câștigat EHF European League cu Benfica în sezonul 2021-2022

A jucat la RK Partizan (2013-2016), BM Logrono La Rioja (2017-2020), SL Benfica (2020-2022), Dinamo București (2022-prezent)

CITESTE SI:

Avancronică I Dinamo București – PPD Zagreb

Iulian Roșu, reacție după ratarea penalty-ului cu Slobozia: ”Ne-a luat puțin valul…”

Video I Explicațiile lui Ovidiu Burcă după egalul cu Slobozia din Cupa României

3 gânduri despre &8222;Handbal I Viața unui sârb cucerit de România la doar câteva luni după ce s-a mutat la București: ”În România mă simt ca acasă!”&8221;

Lasă un răspuns