Gorka Larrucea și-a stabilit obiectivele în 2023 cu Dinamo

Mijlocaș central spaniol cu aproape 200 de meciuri la activ, atât în ”Segunda”, cât și în Cupa Spaniei în care suporterii dinamoviști își pun mari speranțe, are planuri mari la Dinamo.

Gorka Larrucea (29 de ani), susține că ar fi preferat să dispute la final de decembrie ultimele trei etape din sezonul regulat, decisive pentru accederea în play-off.

”Cred că avem o șansă bună de a prinde play-off-ul, suntem pe un drum bun. Eu aș fi preferat să fii jucat acum acele trei meciuri din primăvară. Cred că era un avantaj dacă jucam acum, într-un moment bun pentru echipă din punct de vedere sportiv. Chiar nu pricep de ce a trebuit să punem pauză când mai erau doar trei etape de disputat din sezonul regulat”, a declarat spaniolul pentru un ziar oarecare.

Bascul, este convins că echipa noastră, în 2023 va promova în Liga 1 și că datorită suporterilor, situația de la Dinamo este una bună. Lucru care îi face pe extra comunitari să lupte pentru redresarea lui Dinamo.

”Mă simt bine cu echipa, cu suporterii, cu toți. Cred că avem o șansă bună de a prinde play-off-ul, suntem pe un drum bun.

Ne gândim mai mult la odihnă, la faptul că aveam nevoie de o pauză, după o perioadă încărcată. Apoi, ne vom focusa pe antrenamente și pe cele trei meciuri ce trebuie să ne ducă în play-off. Acesta este obiectivul nostru.

Eu, și echipa, oricine care lucrează la Dinamo are încredere că în 2023 echipa va reveni în Liga 1. Am pierdut mult în prima parte a sezonului, apoi ne-am revenit și suntem pe drumul bun. Deci da, cred în promovare!

Trebuie doar să continuăm ca în ultima perioadă, să avem mentalitatea de a învinge meci de meci. Doar așa putem ajunge în play-off.

La echipa mea (n.r. Dinamo), este un nivel bun, cred că ne putem lupta cu acest lot și în prima divizie. De obicei, luptele sunt mai intense la nivelul inferior, acolo unde oricine vrea să se remarce în fața unui nume uriaș.

Cred că dacă vom promova în 2023, vom putea rămâne fără probleme în prima divizie. Nu mi se pare o diferență uriașă între cele două divizii. Bine, mai sunt de reglat anumite detalii”, a mai spus Gorka Larrucea.

Totodată, spaniolul a dezvăluit și cum s-a acomodat în Ștefan cel Mare: (n.r. mulți jucători străini de la nivelul eșalonului doi spun că fotbalul aici este preponderent fizic. Așa ai simțit și tu?) ”Da, da. Fizic, mai degrabă decât tactic. În Spania, unde am jucat eu, 90 de minute trebuia să fii atent la așezarea tactică”.

Gorka Larrucea apreciază susținere fanilor dinamoviști și ne spune și cum va trăii sărbătoarea Crăciunului

”Atmosfera creată de suporterii dinamoviști la meciuri mi se pare incredibilă. N-am mai trăit așa ceva. Nu știu câte echipe de prima ligă se pot lăuda cu astfel de fani. Am fost impresionat să-i văd pe fanii noștri însoțind echipa sute de kilometri, chiar și în perioadele delicate.

De Crăciun am dorințe simple. Să fiu cu familia mea, să fiu sănătos, să mă pot bucura de viață”, a mai spus mijlocașul.

Născut în Spania, la Barakaldo, pe 24 februarie 1993, Gorka Larrucea a jucat 20 de meciuri pentru SD Amorebieta în Segunda Division, sezonul trecut, marcând un gol în meciul de pe teren propriu cu Sporting Gijon, 1-1.

SD Gernika Club (2013-2019), Real Union (2019-2020) și SD Amorebieta (2020-2022) sunt echipele la care a evoluat Gorka Larrucea.

197 de meciuri, 15 goluri și 6 pase decisive a adunat Gorka Larrucea în carieră, LaLiga 2, Cupa Spaniei și a treia divizie a campionatului iberic.

88 este numărul oficial de joc al lui Gorka Larrucea la Dinamo

1 gol și 2 assist-uri a adunat Larrucea pentru Dinamo în 12 meciuri

3 echipe, de liga a treia și a patra a bifat ibericul în carieră: Gernika, Real Union și Amorebieta

62 la sută este procentul prezențelor lui Gorka în primul ”11″ la Dinamo

Dinamo e la numai două puncte de play-off

Dinamo este pe locul 8 în Liga 2, cu 24 de puncte, la două puncte de locul 6, Gloria Buzău. În același timp, e cu un punct peste cele două echipe de sub ea, Concordia Chiajna și FC Brașov.

La anul, ”câinii” vor mai juca în sezonul regular al diviziei a doua cu Unirea Constanța (acasă), CS Comunal Șelimbăr (deplasare), Poli Timișoara (acasă).

”Arătăm bine sportiv, suntem pe primul loc dacă ne raportăm la clasamentul ultimelor etape. E foarte important ce vor reuși băieții în această pregătire de iarnă, una foarte importantă. Și cred că programul ne avantajează, avem program mai ușor decât contracandidatele noastre”, a spus Vlad Iacob despre partea sportivă.

Tribunalul București a anunțat motivarea respingerii planului de reorganizare a lui Dinamo

Respingerea de către judecătorul sindic a planului de reorganizare modificat al clubului Dinamo a tulburat apele în această săptămână în Ștefan cel Mare.

Acum a venit și motivarea: instanța a respins din start planul de reorganizare, pentru că intenția de majorare a capitalului social nu respecta legea.

CONCLUZIE

Judecătorului sindic a hotărt că noul plan nu îndeplineşte condiţiile de legalitate prevăzute de Legea insolvenței. Motiv pentru care instanța NICI NU a mai analizat viabilitatea Planului de Reorganizare modificat.

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a propus instanței reducerea capitalului social subscris vărsat, în prezent în valoare de 41.000.000 lei, al SC Dinamo 1948 SA, prin reducerea valorii de la 100 lei per acțiune la 0,22 lei per acțiune.

Concret, instanţa reţine că Planul de reorganizare modificat prevede un tratament diferit al datoriei APCH care este propusă a fi acoperită în integralitate prin conversia în acţiuni la capitalul social al Dinamo.

Judecătorul sindic apreciază că planul de reorganizare trebuie să prevadă acelaşi tratament corect și echitabil pentru fiecare creditor.

Reducerea capitalului social de la 41.000.000 lei la 90.200 lei, prin reducerea valorii de la 100 lei per acțiune la 0,22 lei per acțiune este un alt capitol cu probleme din Planul modificat.

Judecătorul sindic a constatat că nu a fost respectată legea, în sensul că propunerea de majorare a capitalului social nu a fost publicată în Monitorul Oficial, pentru a da posibilitatea acţionarilor şi creditorilor să-şi exercite dreptul de opţiune în sensul transformării creanţei în acţiuni sau cumpărării de acţiuni de către acţionarii debitoarei.

De asemenea, potrivit judecătorului sindic, preţul acţiunilor a fost stabilit arbitrar, raportat la valoarea minimă prevăzută de lege, fără să existe un raport de evaluare a acţiunilor, pentru a se determina valoarea acţiunilor la momentul propunerii modificării actului constitutiv.

Răzvan Zăvăleanu: ”Credem că ce s-a făcut s-a făcut corect, legal. Așteptăm să vedem motivarea, dacă s-a greșit undeva”

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo, spunea (n.r. după decizia de respingere a planului de reorganizare) că această decizie nu este ”un capăt de țară”, va face apel după ce va vedea motivarea hotărârii judecătorului sindic și apoi așteaptă răspunsul final.

”Vestea nu a fost deloc așteptată, și nu doar de mine, ci și de sutele de mii de suporteri dinamoviști. Nu e un capăt de țară pentru că, așa cum noi vom face apel acum, dacă am fi câștigat, și cealaltă parte ar fi făcut apel. Oricum am fi așteptat rezultatul apelului pentru a avea o hotărâre definitivă.

Este evident că cel mai bine era să nu existe contestații. Când nu sunt contestații, nu se aduc tot felul de probleme reale sau nu în fața judecătorului. Aceste contestații au obstrucționat posibilitatea de a vota această modificare de plan.

Orice soluție este luată în calcul. Pentru noi, să stăm la o masă, a fost o variantă mai bună decât a ne duela în sala de judecată. Nu am luat o asemenea decizie, dar este posibil să se întâmple și acest lucru.

Șansele nu știu să le spun procentual, dar se întâmplă în multe cazuri să fie întoarse hotărârile. Nu putem specula, dar credem că ce s-a făcut s-a făcut corect, legal. Așteptăm să vedem motivarea hotărârii judecătorului sindic și în funcție de aceasta vom reacționa. Dacă s-a greșit undeva, putem îndrepta, dar la dosar există o expertiză. Cred eu că acea era linia care trebuia urmată, dar trebuie să vedem, poate ne-a scăpat ceva.

Scopul legii insolvenței este unul dublu, salvarea companiei și plata drepturilor creditorilor. Previziunile economice pe care le faci sunt subiective. Judecătorii nu se pronunță de viabilitatea unui plan. Doar creditorii care votează pot spune dacă este rezonabil sau nu. Judecătorii se pronunță pe legalitate.

Noi aveam un plan votat, a fost atacat procesul. Pe parte de legalitate, am avut câștig de cauză. Pe parte de tabel de creditori, am avut din nou câștig de cauză. Aceste două lucruri ne-au făcut să credem că vom avea câștig de cauză și pe ideea planului de reorganizare”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

În cazul unui eșec și după apel, administratorul judiciar al clubului Dinamo spune că va mai avea soluții pentru a nu se ajunge la faliment.

Zăvăleanu a vorbit și despre pretențiile lui Șerdean de a-și vinde acțiunile, în ciuda faptului că nu a investit deloc, dar și despre posibilitatea venirii unor noi investitori.

”Noi mai avem soluții. Chiar și dacă am pierde, mai sunt anumite soluții. Inclusiv azi, DDB a virat o sumă importantă de bani. Cred că lucrurile vor merge înainte. Nu a fost niciun moment ușor. Sunt doar momente care fac vâlvă, dar în fiecare zi a fost o luptă de supraviețuire. Oamenii de bunăcredință au dat bani, oamenii de mai puțină bunăcredință s-au luptat să o bage în faliment, dar eu cred că acest brand nu va dispărea.

Azi vedem ce deține domnul Șerdean, vreo minus opt milioane. Dacă pentru o datorie mare vrea bani, nu mi se pare logic. Noi i-am solicitat domnului Șerdean să vină cu bani în calitatea sa de acționar. Această calitate nu înseamnă doar drepturi. Avem zeci de salariați care așteaptă să ducă pâine la familie în fiecare zi.

Lucrurile nu pot fi lăsate așa pe ideea că poate găsim un investitor. Dacă era o companie pe zero, puteam discuta de un transfer pe active contra unei sume de bani. Aici se vinde o gaură neagră, vorbim de ideea de Dinamo, de istoria echipei, nu vorbim de lucruri palpabile. Aici se mizează pe sentimentele suporterilor și se încearcă să se obțină niște bani.

Este adevărat (n.r. – dacă apropiați ai lui Dan Șucu vor să investească la Dinamo), dar lucrurile stau în felul următor. Dacă vrei Dinamo, trebuie să lupți în orice moment, nu să aștepți ca lucrurile să se rezolve. Nu mi se pare în regulă să nu vii să susții, dacă vrei să te implici la Dinamo”, a mai spus Răzvan Zăvăleanu.

Tribunalul București a respins marți, 13 decembrie, planului de reorganizare modificat al clubului Dinamo, după ce Dorin Șerdean, Nicolae Badea și Cornel Țălnar au depus contestații și nu au fost de acord ca suporterii să preia pachetul majoritar de acțiuni.

CITESTE SI:

Video I Fenomenul David Popovici a revenit în țară: „Mi-am întrecut cu foarte mult aşteptările”

Ovidiu Burcă, revoltat: ”Nu e fair-play ca CSA Steaua să participe în play-off”

Video I Khalifa Ghedbane, povestea senzaționalei parade din partida cu Veszprem

3 gânduri despre &8222;Gorka Larrucea și-a stabilit obiectivele în 2023 cu Dinamo&8221;

Lasă un răspuns