Noua generație de ”câini” este diferită: ”Au această problemă”

Dinamo s-a apropiat de locurile care duc în play-off-ul Ligii a doua.

În ”haită” este un mixt între jucători tineri și jucători mai în vârstă.

Noua generație de jucători tineri este diferită, din mai multe puncte de vedere și trebuie să te adaptezi la aceste diferențe, după cum spune Ovidiu Burcă. Antrenorul lui Dinamo a explicat care sunt problemele în interacțiunea cu jucătorii tineri:

”Nouă generație este diferită, există social media, trebuie să găsești alte mijloace pentru a-i conecta la ceea ce îți dorești tu. Au această problemă de a nu își menține concentrarea pe o anumită perioadă de timp. Tind să fac lucruri pentru a da bine în exterior, dar nu pentru a-și satisface lor niște nevoi.

Îi împing spre validări din exterior, din cauza social media, astea sunt principalele diferențe. Există și jucători foarte motivați să reușească, pe unii trebuie să îi mai oprești din antrenamente prea mult. Sunt unii tineri care au antrenori personali, fac antrenamente individuale, există și așa ceva la Dinamo, dar nu doar aici. În presă este mai interesant să prezinți lucruri negative, au impact în rândul oamenilor, este mai plictisitor să îl prezinți pe unul care face antrenamente individuale.

Dintre cei care muncesc suplimentar, Iulian Roșu, străinii, Deniz Giafer, Borcea are și el antrenor personal, Ahmed Bani a început să meargă și el mult în sală, unii făceau asta înainte, unii poate după ce i-am făcut să conștientizeze lucrurile astea.

Pentru mine să ajung la clubul pe care l-am iubit de mic,este o mare provocare și onoare să fac parte din acest proiect. A fost într-adevăr destul de greu la început, pentru că există o foarte mare stare de incertitudine, lot de jucători, nu știam exact care este anvergură momentului, cât de rău era și cât de negativ, dar ușor, ușor cu mult tact, cu multă dedicare am reușit să stabilizăm lucrurile din punct de vedere sportiv. Eu cred că am readus suporterii lângă echipă, pierdusem odată cu această retrogradare. Există un suflu nou, sunt alături de noi și acest lucru ne dă multă energie pentru ce va să fie”, a declarat Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă, revoltat: ”Nu e fair-play ca CSA Steaua să participe în play-off”

Dinamo a acumulat puncte și a ajuns să aibă pretențiile grupei pentru promovare, iar CSA e o societate de drept public și n-ar fi trebuit să aibă drept de participare în play-off-ul din Liga 2, întrucât ”militarii” oricum nu pot promova.

Ovidiu Burcă (42 de ani), antrenorul lui Dinamo, consideră că CSA Steaua, nu are ce căuta în lupta pentru promovare și ocupă un loc, iar play-off-ul se limitează doar la 5 locuri. Normal în play-off, participă 6 echipe.

”Am spus-o de la începutul campionatului. Echipele care n-au drept de promovare n-ar trebui să participe în play-off, pentru că se poate altera competiția.

Dincolo de a acuza pe cineva, o spun deschis. Într-un fel poate juca CSA Steaua contra lui Dinamo, ținând cont de rivalitate, de tradiție, și într-o cu totul altă manieră poate juca CSA Steaua împotriva unei echipe cu care nu există rivalitate.

Nu mi se pare în spiritul fair-play-ului ca o echipă care nu are drept de promovare să participe în play-off. Ar fi trebuit să se găsească o soluție din punctul ăsta de vedere”, a declarat tehnicianul lui Dinamo.

Cu 3 etape înainte de finalul sezonului regulat, Dinamo se clasează pe locul 8, la două puncte distanță de poziția a 6-a, prima de play-off, ocupată de Gloria Buzău. Dinamo mai are de jucat cu Unirea Constanța, Șelimbăr și Politehnica Timișoara.

Ajuns la Dinamo într-un moment foarte greu, Ovidiu Burcă, declarații foarte interesante: ”Au fost câteva momente grele”

Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă (42 de ani), este un antrenor tânăr, aflat la început de drum, care pare diferit în peisajul fotbalului românesc.

Ajuns la Dinamo într-un moment foarte greu, acesta a avut multe piedici de când a preluat banca tehnică a echipei, dar a identificat cel mai greu moment din acest sezon de până acum.

”Au fost câteva momente grele, un moment foarte greu a fost după meciul de la Iași, ajunsesem foarte aproape de play-off, dacă am fi câștigat, eram foarte aproape. Nu am reușit să jucăm așa cum ne-am fi dorit, am pierdut, ne pusesem multe speranțe, a fost greu să îi capacitez, că nu este nimic terminat, că acestea sunt lucrurile importante în sport, să revii după înfrângeri, să crezi atunci când totul pare pierdut.

Întotdeauna există această teamă de eșec, trebuie discutat, vine din cultura noastră și din modul în care ne educăm copiii. Cea mai importantă lecție învățată, a fost să nu le mai fie teamă de nimic. Dacă joci cu teamă, nu ies lucrurile cum îți dorești. Dacă ieși pe teren și crezi în șansele tale, am învățat lecția curajului, detașării de teama de a pierde un meci.

Sunt atât de convins că a fost învățată lecția, rezultatul de la Brașov a fost elocvent. În momentul când joci cu frâna de mână trasă, este o cutumă a noastră, te gândești la consecințe, decât să fii încrezător și să lupți până la final, astea sunt lucrurile care fac diferența. Meciul de la Brașov m-a făcut să cred asta, că au învățat.

Cunosc fotbalul românesc, am trecut și pe la CCJ, am fost în liga a treia, cunosc fotbalul românesc și problematica lui. Din punct de vedere al mentalității, cunosc foarte bine, îi fac să joace liberi, de orice frică și teamă.

Frică vine din sistemul nostru educațional, nouă ni se spunea ”nu face asta, că te pedepsesc”. Ni s-a strecurat în subconștient teama de a nu face ceva. Foarte puțini oameni sunt cei care încurajează copiii să nu greșească. Nu este un capăt de lume, tot ce ni s-a inserat nouă de când suntem mici, a fost teamă”, a spus Burcă.

Ovidiu Burcă, optimist pentru viitorul lui Dinamo: ”Este doar o chestiune de timp”

După un start greoi, în care incertitudinea din vară a contribuit din plin la ratarea startului de sezon, iar Ovidiu Burcă a reușit să redreseze situația din punct de vedere sportiv, fiind aproape de locurile de play-off.

Însă din punct de vedere juridic nu am avut parte de victoria dorită în instanța și lucrurile sunt incerte în momentul de față, cu privire la viitorul clubului. Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, este convins însă că se vor găsi soluții, după discuțiile purtate cu Vlad Iacob și Răzvan Zăvăleanu.

”Eu sunt convins că lucrurile se vor așeza, din păcate nimeni nu poate să vină alături de noi cât nu există acest plan de reorganizare modificat, confirmat de către judecătorul sindic.

Asta așteaptă toată lumea, potențialii investitori așteaptă să se facă un haircut, să se ajungă în jurul cifrei de 2 milioane de euro. Atunci lucrurile devin mai atractive, eu cred că este doar o chestiune de timp până când va fi modificat planul de reorganizare.

Indiferent cum se va reporni, cei care își doresc, legat de datoriile vechi, chiar dacă pornești un proiect nou, există un precedent precum la Rapid. Nu te poți rupe de trecut, sunt ferm convins că ceilalți care au alte interese, dacă există, ei știu că nu este posibil să scapi de niște datorii care sunt clare. Vin jucătorii mai vechi, cu dosare depuse la FIFA și peste ani de zile te execută, îți iau banii.

La Dinamo sunt clare, suporterii validează proiectul cu prezența pe stadion, dar și cu susținerea materială, discuția este foarte simplă, ele se opresc aici când vine vorba de Dinamo și care este adevăratul club.

Insolvență protejează companiile, le pot da un răgaz să se reorganizeze, încă există soluții și la noi. Nu neapărat că sunt optimist la modul nerealist, din discuțiile cu Vlad și Zăvăleanu, dumnealor sunt optimiști, ei mi-au transmis această stare. Eu am mai trecut prin insolvențe, cunosc și eu cât de cât proceduri, pot să spun că lucrurile pot deveni interesante la Dinamo.

Existe interes pentru preluarea clubului, de către anumiți oameni, cum a existat și înainte, s-au vehiculat multe nume în presă, știu că există interes din partea unor investitori”, a declarat Ovidiu Burcă.

Dinamo, în discuții cu posibili investitori. Vlad Iacob, încrezător

Dinamo se află de foarte mult timp în căutarea unor investitori, iar în ultimele luni chiar s-a discutat despre posibilitatea ca anumiți oameni de afaceri să preia pachetul majoritar al clubului și să ajute la plata datoriilor.

Aparent, și acum se află conducerea lui Dinamo în discuții pentru venirea unor investitori, lucru recunoscut de Vlad Iacob, dar rămâne de văzut în ce măsură negocierile se vor și concretiza de această dată.

”A fost greu, nu foarte greu, dar împreună cu echipa mea am reușit să identificăm investitori. Chiar și acum sunt niște investitori pregătiți să vină și să preia clubul și să achite o parte foarte importantă din aceste datorii.

Cu privire la foștii fotbaliștii, cu tot respectul pentru carierele lor sportivă, ar trebui să apeleze la specialiști cu expertiză înainte să emită o opinie. Ei ar trebui să fie mai responsabili, fiindcă sunt formatori de opinie și foarte mulți fani care iau ca atare ce spun ei în spațiul public.

Să n-aibă încredere în ce spun eu, dar îi pot direcționa către experți în drept sportiv și reorganizări și vor înțelege atunci că soluția cea mai bună și cea mai ieftină pentru clubul Dinamo este reorganizarea”, a mai spus oficialul lui Dinamo.

Dinamo e la numai două puncte de play-off

Dinamo este pe locul 8 în Liga 2, cu 24 de puncte, la două puncte de locul 6, Gloria Buzău. În același timp, e cu un punct peste cele două echipe de sub ea, Concordia Chiajna și FC Brașov.

La anul, ”câinii” vor mai juca în sezonul regular al diviziei a doua cu Unirea Constanța (acasă), CS Comunal Șelimbăr (deplasare), Poli Timișoara (acasă).

”Arătăm bine sportiv, suntem pe primul loc dacă ne raportăm la clasamentul ultimelor etape. E foarte important ce vor reuși băieții în această pregătire de iarnă, una foarte importantă. Și cred că programul ne avantajează, avem program mai ușor decât contracandidatele noastre”, a spus Vlad Iacob despre partea sportivă.

Tribunalul București a anunțat motivarea respingerii planului de reorganizare a lui Dinamo

Respingerea de către judecătorul sindic a planului de reorganizare modificat al clubului Dinamo a tulburat apele în această săptămână în Ștefan cel Mare.

Acum a venit și motivarea: instanța a respins din start planul de reorganizare, pentru că intenția de majorare a capitalului social nu respecta legea.

CONCLUZIE

Judecătorului sindic a hotărt că noul plan nu îndeplineşte condiţiile de legalitate prevăzute de Legea insolvenței. Motiv pentru care instanța NICI NU a mai analizat viabilitatea Planului de Reorganizare modificat.

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a propus instanței reducerea capitalului social subscris vărsat, în prezent în valoare de 41.000.000 lei, al SC Dinamo 1948 SA, prin reducerea valorii de la 100 lei per acțiune la 0,22 lei per acțiune.

Concret, instanţa reţine că Planul de reorganizare modificat prevede un tratament diferit al datoriei APCH care este propusă a fi acoperită în integralitate prin conversia în acţiuni la capitalul social al Dinamo.

Judecătorul sindic apreciază că planul de reorganizare trebuie să prevadă acelaşi tratament corect și echitabil pentru fiecare creditor.

Reducerea capitalului social de la 41.000.000 lei la 90.200 lei, prin reducerea valorii de la 100 lei per acțiune la 0,22 lei per acțiune este un alt capitol cu probleme din Planul modificat.

Judecătorul sindic a constatat că nu a fost respectată legea, în sensul că propunerea de majorare a capitalului social nu a fost publicată în Monitorul Oficial, pentru a da posibilitatea acţionarilor şi creditorilor să-şi exercite dreptul de opţiune în sensul transformării creanţei în acţiuni sau cumpărării de acţiuni de către acţionarii debitoarei.

De asemenea, potrivit judecătorului sindic, preţul acţiunilor a fost stabilit arbitrar, raportat la valoarea minimă prevăzută de lege, fără să existe un raport de evaluare a acţiunilor, pentru a se determina valoarea acţiunilor la momentul propunerii modificării actului constitutiv.

Răzvan Zăvăleanu: ”Credem că ce s-a făcut s-a făcut corect, legal. Așteptăm să vedem motivarea, dacă s-a greșit undeva”

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo, spunea (n.r. după decizia de respingere a planului de reorganizare) că această decizie nu este ”un capăt de țară”, va face apel după ce va vedea motivarea hotărârii judecătorului sindic și apoi așteaptă răspunsul final.

”Vestea nu a fost deloc așteptată, și nu doar de mine, ci și de sutele de mii de suporteri dinamoviști. Nu e un capăt de țară pentru că, așa cum noi vom face apel acum, dacă am fi câștigat, și cealaltă parte ar fi făcut apel. Oricum am fi așteptat rezultatul apelului pentru a avea o hotărâre definitivă.

Este evident că cel mai bine era să nu existe contestații. Când nu sunt contestații, nu se aduc tot felul de probleme reale sau nu în fața judecătorului. Aceste contestații au obstrucționat posibilitatea de a vota această modificare de plan.

Orice soluție este luată în calcul. Pentru noi, să stăm la o masă, a fost o variantă mai bună decât a ne duela în sala de judecată. Nu am luat o asemenea decizie, dar este posibil să se întâmple și acest lucru.

Șansele nu știu să le spun procentual, dar se întâmplă în multe cazuri să fie întoarse hotărârile. Nu putem specula, dar credem că ce s-a făcut s-a făcut corect, legal. Așteptăm să vedem motivarea hotărârii judecătorului sindic și în funcție de aceasta vom reacționa. Dacă s-a greșit undeva, putem îndrepta, dar la dosar există o expertiză. Cred eu că acea era linia care trebuia urmată, dar trebuie să vedem, poate ne-a scăpat ceva.

Scopul legii insolvenței este unul dublu, salvarea companiei și plata drepturilor creditorilor. Previziunile economice pe care le faci sunt subiective. Judecătorii nu se pronunță de viabilitatea unui plan. Doar creditorii care votează pot spune dacă este rezonabil sau nu. Judecătorii se pronunță pe legalitate.

Noi aveam un plan votat, a fost atacat procesul. Pe parte de legalitate, am avut câștig de cauză. Pe parte de tabel de creditori, am avut din nou câștig de cauză. Aceste două lucruri ne-au făcut să credem că vom avea câștig de cauză și pe ideea planului de reorganizare”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

În cazul unui eșec și după apel, administratorul judiciar al clubului Dinamo spune că va mai avea soluții pentru a nu se ajunge la faliment.

Zăvăleanu a vorbit și despre pretențiile lui Șerdean de a-și vinde acțiunile, în ciuda faptului că nu a investit deloc, dar și despre posibilitatea venirii unor noi investitori.

”Noi mai avem soluții. Chiar și dacă am pierde, mai sunt anumite soluții. Inclusiv azi, DDB a virat o sumă importantă de bani. Cred că lucrurile vor merge înainte. Nu a fost niciun moment ușor. Sunt doar momente care fac vâlvă, dar în fiecare zi a fost o luptă de supraviețuire. Oamenii de bunăcredință au dat bani, oamenii de mai puțină bunăcredință s-au luptat să o bage în faliment, dar eu cred că acest brand nu va dispărea.

Azi vedem ce deține domnul Șerdean, vreo minus opt milioane. Dacă pentru o datorie mare vrea bani, nu mi se pare logic. Noi i-am solicitat domnului Șerdean să vină cu bani în calitatea sa de acționar. Această calitate nu înseamnă doar drepturi. Avem zeci de salariați care așteaptă să ducă pâine la familie în fiecare zi.

Lucrurile nu pot fi lăsate așa pe ideea că poate găsim un investitor. Dacă era o companie pe zero, puteam discuta de un transfer pe active contra unei sume de bani. Aici se vinde o gaură neagră, vorbim de ideea de Dinamo, de istoria echipei, nu vorbim de lucruri palpabile. Aici se mizează pe sentimentele suporterilor și se încearcă să se obțină niște bani.

Este adevărat (n.r. – dacă apropiați ai lui Dan Șucu vor să investească la Dinamo), dar lucrurile stau în felul următor. Dacă vrei Dinamo, trebuie să lupți în orice moment, nu să aștepți ca lucrurile să se rezolve. Nu mi se pare în regulă să nu vii să susții, dacă vrei să te implici la Dinamo”, a mai spus Răzvan Zăvăleanu.

Tribunalul București a respins marți, 13 decembrie, planului de reorganizare modificat al clubului Dinamo, după ce Dorin Șerdean, Nicolae Badea și Cornel Țălnar au depus contestații și nu au fost de acord ca suporterii să preia pachetul majoritar de acțiuni.

CITESTE SI:

Gorka Larrucea și-a stabilit obiectivele în 2023 cu Dinamo

Video I Fenomenul David Popovici a revenit în țară: „Mi-am întrecut cu foarte mult aşteptările”

Ovidiu Burcă, revoltat: ”Nu e fair-play ca CSA Steaua să participe în play-off”

3 gânduri despre &8222;Noua generație de ”câini” este diferită: ”Au această problemă”&8221;

Lasă un răspuns