Firma de proiectare pentru noul stadion Dinamo și-a asumat proiectul. Noi detalii despre viitorul complex sportiv

Dinamo a fost nevoită să joace pe mai multe stadioane în acest sezon, fiind o adevărată problemă în acest sens.

Echipa noastră nu evoluează pe stadionul Dinamo, deși acesta nu a fost încă demolat. Astăzi au fost anunțate ultimele detalii despre viitorul arenei din Ștefan cel Mare.

După ce CNI a finalizat și ultima procedură aferentă noului stadion, licitația fiind atribuită firmei “Profesional Construct Proiectare & Lucian Simion Arhitectura (lideri, cu subcontractori Itech Automatics, Mira Proiect Consult, Profesional Tech Construct Design, Vian Engineering si Geosond).

Pe pagina de facebook ”Noul Stadion ”Dinamo”, cea mai bună sursă de informare în ceea ce privește construcția viitorului stadion, au fost publicate ultimele noutăți:

”Compania Lucian Simion Arhitectură va concepe și proiecta “Perla Coroanei” arenelor sportive din Romania pentru cel mai important și glorios Club Sportiv al României!

Va prezentăm lista de dotări și facilități pe care asocierea Profesional Construct Proiectare & Lucian Simion Arhitectura și le-a asumat prin contractul semnat cu CNI, pentru clubul sportiv românesc ce a obținut cele mai multe medalii olimpice, mondiale și europene si 10 Cupe ale Campionilor Europeni prin secțiile sale – Dinamo Bucuresti, adică pentru proiectarea Complexului Sportiv “Arena Multifuncțională CS Dinamo București”, astfel încât și sportivii dinamoviști să poată în sfârșit să aibe condiții moderne de competiții, antrenament si refacere.

Complexul va fi încadrat in categoria a 4-a (ex”Elite”) conform clasificării UEFA, cu o capacitate netă de aproximativ 25.000 de locuri, urmand a avea 5 vestiare (gazde, oaspeti, arbitri, copii de mingii, personal auxiliar), destinat in principal fotbalului si rugby-ului, cu urmatoarele carcateristici și dotări:

Dimensiunea terenului de joc: 105 x 68 metri;

Incinta terenului, respectiv terenul de joc şi distanţele (de siguranță și pentru panourile led publicitare) până la tribune: 125 x 85 metri;

Suprafaţa de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzut cu sistem de aspersoare și de drenare a apelor şi instalaţie de încalzire și degivrare;

Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;

Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru insoţitorii acestora;

Sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;

Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) si spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & bauturi racoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;

Restaurant (pub);

Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;

Zonă de presă și minim 2 studiouri tv;

Spaţiu expoziţional pentru “Muzeul Dinamo”;

Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);

Sala ospitalitate VIP;

Spaţii vânzare bilete;

Spaţii tehnico-administrative;

Cabinet medical de prim ajutor;

Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video – atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;

Infrastructură modernă de comunicații;

Camera VAR;

Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);

Spații depozitare utilaje întreținere teren;

Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 nivele pentru circa 1.000 masini);

10 Sali integrate in infrastructura tribunelor, pentru secțiile sportive ale CS Dinamo, fiecare sală urmând sa fie dotată cu vestiare, grupuri sanitare si birouri antrenori, astfel:

o Sală antrenament pentru handbal și baschet;

o Sală antrenament pentru volei și tenis;

o Sală antrenament cu dotări pentru judo, jujitsu, karate, taekwondo;

o Sală antrenament cu dotări pentru lupte şi sambo;

o Sală antrenament pentru box;

o Sală antrenament cu dotări pentru haltere;

o Sală antrenament cu dotări pentru scrimă;

o Sală antrenament cu dotări pentru canotaj, kaiac-canoe și ciclism;

o Sală antrenament atletism cu pistă si dotări pentru săritura în lungime şi săritura în înălţime;

o Sala de fitness si pregătire fizică;

Centru de recuperare cu bazin de recuperare, saună-criosaună, cabinet fizioterapie, cabinet kinetoterapie, cabinet masaj şi cabinet medical dedicat.

Complexul sportiv va avea sistem de afișaj electronic LED pe suprafață exterioră pentru spoturi publicitare, sistem performant de iluminare, urmand sa beneficieze de un sistem de sonorizare de ultima generatie ce va rezulta intr-o acustică exceptionala.

”Arena Multifunctionala Dinamo” va avea integrat, ca noutate și un element deosebit de important, un heliport certificat care să permită aterizarea elicopterelor MAI ce execută misiuni în situații de urgență (SMURD), construit la înaltimea copertinei tribunelor, cu acces direct în Spitalul Clinic de Urgență Bucuresti”, potrivit celor de la ”Noul Stadion Dinamo”.

Anunțul ministrului de Interne, despre situația stadionului Dinamo

Ministrul Lucian Bode a oferit ultimele detalii despre construirea unui nou stadion Dinamo.

Dinamo ar trebui să beneficieze de un stadion nou în 2025, chiar dacă nu au început lucrările pentru demolarea arenei existente.

Conform CNI, lucrările la stadionul Dinamo vor dura între 18 și 24 de luni, iar costul investiției se va ridica la aproximativ 90-100 de milioane de euro.

Arena ar urma să aibă o capacitate de 25.000 de locuri, spre deosebire de 15.032 de locuri cât are în momentul de față.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a oferit marți ultimele detalii despre această situație. Acesta s-a limitat să spună că vechiul stadion din ”Ștefan cel Mare” va fi demolat în anul următor, iar lucrările pentru noua arenă vor începe ”cel târziu la finalul anului 2023”. Arena va costa 350 de milioane de lei, adică aproximativ 70 de milioane de euro.

”Am spus de la preluarea mandatului că un obiectiv al meu este acela de a realiza un complex sportiv modern pe actualul amplasament al stadionului Dinamo. Suntem în acest moment într-o situație fericită în care, zilele trecute, s-a finalizat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate. Termenul este stabilit prin contract, 90 de zile, valoarea contractului este de 800.000 de lei.

În 90 de zile, antreprenorul se angajează să pună pe masă un document din care să rezulte toată documentația pentru demolarea actualului stadion. Noi estimăm că vom putea să construim un complex sportiv pe actualul amplasament al stadionului Dinamo, de aproximativ 25.000 de locuri, valoarea lui fiind estimată de noi la 350 de milioane de lei.

În acest an, evident că demolarea stadionului actual se va realiza. Cred că proiectarea se va realiza în etapa. Estimez că în doi ani și jumătate, maxim trei ani, putem să vorbim despre un complex sportiv nou, modern, la Dinamo. La finalul acestui an, noi sperăm să avem finalizată demolarea, proiectul tehnic și să începem efectiv lucrările cel târziu la finalul anului 2023”, a spus Lucian Bode, prezent la Gala Sportului Dinamovist.

Bode spune că MAI a alocat deja bugetul pentru procedurile de demolare ale vechiului stadion: ”După ce finalizăm studiul de fezabilitate, demolarea este în obligația noastră. Noi am bugetat acest lucru în bugetul Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2023, nu avem niciun impediment”.

CITESTE SI:

Veste fabuloasă pentru români + Mesajul lui David Popovici după un an 2022 de excepție

Dorin Șerdean, jubilează după decizia magistraților: ”Săptămâna aceasta a venit încuviințarea”

Răzvan Zăvăleanu, prima reacție după ce Șerdean a fost repus în funcție: ”Pe el nu îl oprea nimeni să vină să muncească la club”

3 gânduri despre &8222;Firma de proiectare pentru noul stadion Dinamo și-a asumat proiectul. Noi detalii despre viitorul complex sportiv&8221;

Lasă un răspuns