Veste fabuloasă pentru români + Mesajul lui David Popovici după un an 2022 de excepție

David Popovici a avut parte de un an 2022 fantastic, înotătorul român reușind printre altele să doboare mai multe recorduri și să se încoroneze campion european și mondial în probele de 100 și 200 m liber.

Înotătorul dinamovist, are lumea la picioare, iar mulți sunt convinși că va fi cel mai bun sportiv al lumii.

”David Popovici a avut și are încă șansă pentru că a fost junior. A avut camionate mondiale de juniori… Din punctul meu de vedere, David Popovici poate fi declarat sportivul lumii, over all. Eu cred că are cele mai mari șanse.

Este un fenomen al sportului. Gândiți-vă că la 18 ani neîmpliniți, acum a devenit senior, a reușit să bată toate valorile natatieie mondiale.

În momentul în care nu ești un bărbat cu adevărat, nu ai stat sute de ore în sala de fitness.. e un fenomen. Eu l-am pus alături de Usain Bolt, de Sergey Bubka sau de Nadia și marile valori ale sportului mondial”, a spus George Cosac, fost președinte al Clubului Sportiv Dinamo, la Playsport Live.

David Popovici: ”Îndoiala și nesiguranța te pot face mai puternic”

Marele campion s-a întors recent din Australia, acolo unde a mai reușit un rezultat important: medalie de argint în proba de 200 m liber de la Campionatele Mondiale în bazin scurt .

”Știu că de cele mai multe ori arăt sau par foarte încrezător, dar participând la Campionatul Mondial în bazin scurt m-am îndoit de mine și de abilitățile mele.

Înainte de a începe, încercam doar să fiu realist cu privire la ceea ce aș putea realiza, știind că nu-mi place să înot în bazin scurt și, de asemenea, că nu sunt atât de bun la asta.

Cu toate acestea, odată ce am început, mi-am dat seama că sunt mult mai puternic decât mi-am imaginat și că totul era doar în capul meu.

Până la urmă, am reușit să bifez un ultim record mondial de juniori la 100 de metri liber și medalia de argint la 200 de metri liber, demonstrându-mi încă o dată că îndoiala și nesiguranța te pot face mai puternic.

Mulțumesc tuturor pentru acest an minunat, acesta a fost modul perfect de a-l încheia”, a scris David Popovici, pe contul personal de Instagram.

De știut:

David Popovici a cucerit anul acesta aurul în probele de 100 m liber şi 200 m liber, atât la Europenele de seniori, cât şi la Mondialele de seniori în bazin olimpic.

David Popovici a cucerit 14 medalii la cele cinci mari competiții la care a participat în 2022. Dintre acestea, 11 au fost de aur.

David Popovici, desemnat înotătorul anului de americanii de la Swimming World Magazine

Revista Swimming World Magazine l-a desemnat pe David Popovici înotătorul anului, după ce în 2021 fusese ales cel mai bun înotător din Europa. Publicația americană este cea mai prestigioasă din lume dedicată natației și acordă acest premiu începând din 1964. Un an mai târziu a fost acordat prima distincție și la feminin, iar de atunci s-au mai adăugat categorii, în prezent fiind 7 la număr.

Swimming World Magazine este o revistă care apare lunar, dar șefii publicației au dezvăluit deja prima pagină a numărului din decembrie, în care Popovici apare alături de Ariarne Titmus, cea care a câștigat premiul de înotătoarea anului. Australianca, dublă campioană olimpică la Tokyo, la 200 și 400 metri liber, nu a participat în acest an la Mondialele de la Budapesta, dar a cucerit 4 medalii de aur la Jocurile Commenwealth-ului, iar la naționalele din țara sa a stabilit un nou record mondial în proba de 400 metri liber.

David Popovici a intrat așadar în categoria selectă a sportivilor care au primit acest prestigios premiu. Legendarul Michael Phelps este cel mai decorat din acest punct de vedere, cu 8 titluri, urmat de Ian Thorpe, cu 4 distincții. Australianul este și cel mai tânăr om care a primit acest premiu, în 1998, pe când abia împlinise 16 ani.

Pentru a înțelege dimensiunea premiului primit de Popovici, trebuie să notăm că marele Pieter van den Hoogenband a primit o singură dată în carieră această decorație din partea celor de la Swimming World Magazine. Un alt exemplu sugestiv ar fi că Paul Biedermann, deținătorul recordurilor mondiale la 200 și la 400 metri liber și-a terminat cariera fără să pună mâna pe acest premiu.

Americanul Caleb Dressel, unul dintre marii rivali ai lui Popovici, a fost desemnat înotătorul anului în ultimele două dăți, 2019 și 2021 (în 2020 nu s-a acordat premiul din cauza pandemiei).

David Popovici a avut un an fabulos

2022 a fost un an senzațional pentru David Popovici. Nu avea 18 ani când a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de înot de la Budapesta și două titluri europene la Roma. În proba de 100 de metri a reușit chiar să stabilească un nou record mondial de seniori.

Medaliile cucerite de David Popovici în 2022

La Campionatele Mondiale de la Budapesta:

Aur la 200 de metri liber – David Popovici
Aur la 100 de metri liber – David Popovici

La Campionatele Europene de la Roma:

Aur la 200 de metri liber – David Popovici
Aur la 100 de metri liber – David Popovici

La Campionatele Europene de Juniori de la Otopeni:

Aur la 200 de metri liber – David Popovici
Aur la 100 de metri liber – David Popovici
Aur la 50 de metri liber – David Popovici
Aur la 4X100 metri liber masculin – David Popovici, Vlad-Ștefan Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick-Sebastian Dinu
Argint la 4X100 metri mixt – David Popovici, Patrick Dinu, Rebecca Diaconescu și Bianca Costea

La Campionatele Mondiale de Juniori de la Lima:

Aur la 200 de metri liber – David Popovici
Aur la 100 de metri liber – David Popovici
Aur la 4X100 metri liber masculin – David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu
Argint la 4X100 metri mixt – David Popovici, Patrick-Sebastian Dinu, Bianca Costea, Rebecca Diaconescu

La Campionatele Naționale de Natație în bazin scurt de la Otopeni:

Aur la 100 de metri liber – David Popovici
Aur la 200 de metri liber – David Popovici
Aur la 400 de metri liber – David Popovici
Argint la 100 de metri mixt – David Popovici
Argint la 100 de metri fluture – David Popovici

La Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Melbourne:

Argint la 200 de metri liber – David Popovici

@doar_dinamo_official

David Popovici încheie un an 2022 de excepție cu o medalie de argint la 200 metri liber la CM de Nataţie

♬ original sound – Doar_Dinamo_Official – Doar_Dinamo_Official

Anunț îngrijorător despre fenomenul David Popovici: ”Statul român trebuie să fie pregătit în orice moment!”

Puțini români știu despre pericolul care-l pândește pe David Popovici. Geoge Cosac este convins că sportivul nu va pleca din România, chiar dacă recunoaște că există și această posibilitate. Totuși, fostul președinte a lui Dinamo, George Cosac spune că statul român va trebui să își schimbe atitudinea față de marii sportivi ai țării.

Despre David Popovici se vorbește deja ca despre un fenomen al înotului mondial. Chiar actualul președinte al Federației Române de Tenis, George Cosac spune, sau speră, ca dinamovistul să fie numit sportivul lumii.

George Cosac admite, că există posibilitatea ca David Popovici să plece din România. Cu toate acestea, fostul tenismen este convins că statul român va ști să le ofere marilor sportivi tot ce au nevoie pentru a performa.

”Sigur că există posibilitatea, dar nu se va întâmpla lucrul acesta. România trebuie să ajungă la maturitatea… tatăl sau a spus că el are azi absolut totul la dispoziție. România poate pune totul la dispoziție pentru marii campioni.

Au fost tot felul de discuții legate de Cristina Neagu, care din punctul meu de vedere este o sportivă de excepție a lumii. Păi, noi ne punem problema ce salariu ar trebui să aibă ea? Sau David, cel de la caiac… Chirilă . Ei te reprezintă la cel mai înalt nivel, ar trebui să aibă fară număr.

Ca să fie remunerat cu milioane, nu cred că există o echipă ca la fotbal, ca să fie plătit cu milioane. Fiind cel mai bun la acest moment, vor fi companii multinaționale care vor veni… Repet, ca un sportiv să poată beneficia de sumele astea imense, trebuie să apară foarte des. Dar, dacă tu apari de două ori pe an, nu poți obține. La fotbal, săptămânal joacă!

Și, o companie, dacă dorește să aibă această publicitate, să aibă această vizibilitate, trebuie să și beneficieze de treaba asta. Este foarte important ca și el să aibă foarte multe competiții. Statul român trebuie să fie pregătit în orice moment să îi ofere absolut orice dorește”, a mai spus George Cosac la Playsport Live.

CITESTE SI:

Dorin Șerdean, jubilează după decizia magistraților: ”Săptămâna aceasta a venit încuviințarea”

Răzvan Zăvăleanu, prima reacție după ce Șerdean a fost repus în funcție: ”Pe el nu îl oprea nimeni să vină să muncească la club”

Dorin Șerdean revine în conducerea clubului Dinamo. Vezi decizia instanței

3 gânduri despre &8222;Veste fabuloasă pentru români + Mesajul lui David Popovici după un an 2022 de excepție&8221;

Lasă un răspuns