Foto I David Popovici, despre surprizele de Crăciun. Dorință pe care și-a pus-o pe final de an

David Popovici, superstarul înotului mondial, recordmen la 100 m liber, a vorbit despre sărbătorile de iarnă.

Considerat cel mai prolific sportiv român al anului 2022, sportivul legitimat la Dinamo București este un fan al Crăciunului, pe care îl sărbătorește mereu alături de familie și de iubită.

David Popovici a publicat pe rețelele sociale o fotografie veche, din copilărie, în care se afla în brațele lui Moș Crăciun. Dublul campion mondial și european din natație a făcut furori în mediul online, în ziua de Crăciun.

Înotătorul de 18 ani a postat pe contul de Instagram, la story, o poză din urmă cu 10 ani, în care stătea în brațele lui Moș Crăciun și recita o poezie în așteptarea cadoului.

“Știu că de cele mai multe ori arăt sau par foarte încrezător, dar participând la Campionatul Mondial în bazin scurt m-am îndoit de mine și de abilitățile mele.

Înainte de a începe, încercam doar să fiu realist cu privire la ceea ce aș putea realiza, știind că nu-mi place să înot în bazin scurt și, de asemenea, că nu sunt atât de bun la asta. Cu toate acestea, odată ce am început, mi-am dat seama că sunt mult mai puternic decât mi-am imaginat și că totul era doar în capul meu.

Până la urmă, am reușit să smulg un ultim record mondial de juniori la 100 de metri liber și medalia de argint la 200 de metri liber, demonstrându-mi încă o dată că îndoiala și nesiguranța te pot face mai puternic.

Mulțumesc tuturor pentru acest an minunat, acesta a fost modul perfect de a-l încheia”, a scris David Popovici pe contul său de Instagram.

Legat de surprizele de Crăciun, David Popovici a afirmat că mereu trăiește cu emoții dimineața de Crăciun. Cel mai tare cadou pe care l-a primit a fost un set de două bețe ce aveau imprimate pe ele litere din limba japoneză, asta după ce i-a cerut Moșului să devină un luptător din celebrul desen animat ”Shaolin”.

”Cea mai frumoasă amintire cu dimineața de Crăciun este de când mi-am dorit și i-am cerut moșului să devin shaolin și m-am trezit dimineața cu două bețe, de fapt două cozi de mătură, pe care erau scrise cu markerul niște litere aleatoriu în japoneză.

Nu m-am gândit ce îmi doresc eu de Crăciun, nici la ce le voi lua părinților, dar știu ceea ce mă bucură pe mine cel mai mult: să fac cadouri oamenilor dragi. Mereu când ofer un cadou si fac fericit pe cineva mă simt mai bine decât dacă primesc eu ceva. Nu știu dacă neapărat anul acesta, dar vreau să le dau alor mei măcar ce mi-au oferit ei de-a lungul vieții, dacă nu chiar înmulțit”, a spus David Popovici.

Discursul cu care David Popovici a intrat în istorie

David Popovici ne-a reprezentat la Campionatul Mondial de natație din Australia. Românul a terminat proba favorită, cea de 100 de metri liber, pe locul patru, în bazinul de 25 de metri de la Melbourne. Proba a fost câștigată de o ”gazdă”: Kyle Chalmers.

David Popovici mai concurează la o singură probă la Melbourne: cursa de 200 de metri liber. Pentru jurnaliștii acredidați la această competiție, românul este o adevărată de vedetă.

Cei de la smh.com i-au luat un interviu, dar înainte de asta l-au caracterizat. Despre el au spus că are un discurs care ar aduce fiori pe coloana vertebrală oricărui rival.

”Dacă a existat vreodată un citat care să trimită fiori pe coloana vertebrală a rivalilor din întreaga lume, inclusiv a australianului Kyle Chalmers, iată ce spune deținătorul recordului mondial la 100 m liber”, au susținut jurnaliștii de la smh.com.

”Nu vreau să spun un număr. Dar vreau să precizez că vrem să facem ceva de neconceput și să atingem numere și momente pe care oamenii nu și-au imaginat că vor fi atinse într-o sută de ani de acum înainte”, a declarat Popovici, după ce a fost întrebat cât de rapid poate să înoate.

Medaliile cucerite de David Popovici în 2022

La Campionatele Mondiale de la Budapesta:

Aur la 200 de metri liber – David Popovici
Aur la 100 de metri liber – David Popovici

La Campionatele Europene de la Roma:

Aur la 200 de metri liber – David Popovici
Aur la 100 de metri liber – David Popovici

La Campionatele Europene de Juniori de la Otopeni:

Aur la 200 de metri liber – David Popovici
Aur la 100 de metri liber – David Popovici
Aur la 50 de metri liber – David Popovici
Aur la 4X100 metri liber masculin – David Popovici, Vlad-Ștefan Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick-Sebastian Dinu
Argint la 4X100 metri mixt – David Popovici, Patrick Dinu, Rebecca Diaconescu și Bianca Costea

La Campionatele Mondiale de Juniori de la Lima:

Aur la 200 de metri liber – David Popovici
Aur la 100 de metri liber – David Popovici
Aur la 4X100 metri liber masculin – David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu
Argint la 4X100 metri mixt – David Popovici, Patrick-Sebastian Dinu, Bianca Costea, Rebecca Diaconescu

La Campionatele Naționale de Natație în bazin scurt de la Otopeni:

Aur la 100 de metri liber – David Popovici
Aur la 200 de metri liber – David Popovici
Aur la 400 de metri liber – David Popovici
Argint la 100 de metri mixt – David Popovici
Argint la 100 de metri fluture – David Popovici

La Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Melbourne:

Argint la 200 de metri liber – David Popovici

CITESTE SI:

La 5 luni de la despărțirea de Dinamo, Steliano Filip vorbește despre retrogradarea lui Dinamo: ”Când a plecat, am zis că e ceva ciudat”

Răzvan Zăvăleanu, contestat pentru situația de la Dinamo: ”Avea obligația să reducă cheltuielile”

Dorin Șerdean, răspuns tranșant din partea suporterilor dinamoviști: ”Acum, puteți face infuzie de capital, voluntariat, puteți …”

3 gânduri despre &8222;Foto I David Popovici, despre surprizele de Crăciun. Dorință pe care și-a pus-o pe final de an&8221;

Lasă un răspuns