Rugby I Un rugbyst sud-african de la Dinamo se angajează la Jandarmerie: ”România este o țară minunată”

Johannes van Heerden (35 de ani), unul dintre jucătorii de top ai echipei de rugby Dinamo București dar și al echipei naționale a României, a obținut de doi ani cetățenia română și se simte foarte mândru.

Născut și crescut în Africa de Sud, Johhanes consideră România nu ca a doua țară ci ca prima lui țară.

El a sosit în România în România în 2012, dar a devenit eligibil trei ani mai târziu pentru prima reprezentativă conform criteriilor World Rugby.

Johannes van Heerden se va creștina, după care se va căsători, iubita sa fiind româncă. După ce-și va încheia cariera sportivă, el intenționează să-și deschidă o școală de rugby.

”Sigur că sunt născut în Africa de Sud dar pentru mine România înseamnă totul. Este țara pe care o iubesc cel mai mult. Mulțumesc oamenilor de aici pentru tot ceea ce au făcut și fac pentru mine. Sper să fiu și eu la înălțime față de ei.

Eu nu consider România ca pe o țară de adopție. România este prima mea țară. Atât de mult îmi place aici. Sunt momente în care îi aud pe anumiți oameni că vorbesc urât despre România, că nu le convine aici. Eu cred că ei greșesc foarte mult. România este o țară minunată. Și trebuie să o iubim din tot sufletul

Când am ajuns în România nu m-am gândit că viața mea se va schimba radical. S-au întâmplat atâtea lucruri frumoase în viața și surprizele nu s-au încheiat. Sunt foarte fericit că-mi voi putea face o familie. O iubesc enorm de mult pe viitoarea mea soție, dar anul viitor se va întâmpla un lucru special în viața mea.

Mă voi creștina. Înainte de a face cununia religioasă mă voi boteza la ortodocși. Va fi un moment foarte emoționant. Am ales să fac acest pas din dragoste față de viitoarea mea soție. Nu mi-am ales încă un prenume românesc. Sunt foarte multe prenume frumoase. Mă voi decide până la acel moment.

Am discutat cu cei de la Dinamo pentru angajarea mea, fie în poliție, fie în Jandarmerie. Ar fi o onoare pentru mine să îmbrac haina Ministerului de Interne”, a declarat Johannes van Heerden pentru Prosport.

După ce-și va închria activitatea de sportiv de performanță Johannes van Heerden intenționează să-și deschidă o școală de rugby: ”Vreau să le predau copiilor nu doar rugby ci și limba engleză. Va fi o școală altfel”, a mai spus jucătorul lui Dinamo.

Ștefan Demci, managerul secției de rugby a clubului Dinamo, a confirmat posibila angajare a lui Van Heerden în Jandarmerie.

”Are doi ani de când a devenit cetățean român. Este un exemplu pentru toți cei care-l cunosc. Un băiat liniștit, serios, care s-a integrat perfect în România. Poate fi angajat în Jandarmerie, de ce nu?”, a precizat Ștefan Demci, pentru sursa mai sus citată.

CITESTE SI:

Dorin Mateuț a fost operat. Care este actuala stare de sănătate

Handbal I România, medaliată la Trofeul Carpați

Mircea Lucescu a discutat despre situația prin care trece Dinamo: ”E imposibil să rămână lucrurile așa”

3 gânduri despre &8222;Rugby I Un rugbyst sud-african de la Dinamo se angajează la Jandarmerie: ”România este o țară minunată”&8221;

Lasă un răspuns