Dorin Mateuț a fost operat. Care este actuala stare de sănătate

Fostul mare fotbalist al lui Dinamo, Dorin Mateuț (57 de ani) a fost operat cu succes la București, după ce a acuzat probleme serioase la picior.

Dorin Mateuț, fost câștigător al prestigiosului trofeu ”Gheata de Aur” (1989), a ajuns la spital din cauza unor dureri acuzate la nivelul piciorului. După un control, au fost descoperite mai multe cheaguri de sânge, care au fost eliminate prin operație.

Natalia Mateuț, fiica fostului mare fotbalist, a explicat situația și a transmis că tatăl său este acum în afara oricărui pericol.

”Am fost și eu luată prin surprindere de tot ce s-a întâmplat. Înțeleg că tata avea niște probleme la picior, că acuza niște dureri la genunchi în ultimele zile, despre care a spus și nu prea.

Mama și tata urmau să plece în vacanță, de pe 30 decembrie, timp de două săptămâni. E vorba despre niște cheaguri de sânge pe care tata le avea la picior. Erau vreo șase-șapte la număr. Ieri (n.r. miercuri, 28 decembrie), în cadrul unei intervenții reușite au fost eliminate.

Tata ieri a fost operat, o operație de două ore, este în afara oricărui pericol, a fost o intervenție ușoară. Astăzi vine acasă, și-a anulat vacanța.

Nimeni nu se aștepta, dar nu își simțea piciorul, nu a băgat de seamă, a spus că îi trece, dar se pare că a fost ceva destul de serios. Acum este în afara oricărui pericol. Nu a existat posibilitatea de a-i fi amputat piciorul, în niciun caz, dar erau aceste cheaguri de sânge”, a declarat Natalia Mateuț.

Fostul mijlocaș a reușit să câștige ”Gheata de Aur” a Europei, trofeu acordat celui mai prolific marcator de pe continent, în 1989. Anterior, Dudu Georgescu (în 1975 și 1977) și Rodion Cămătaru (1987) au reușit să obțină această distincție.

La nivel de echipă națională, Dorin Mateuț a îmbrăcat în 56 de rânduri tricoul României, pentru care a marcat 10 goluri, și a evoluat la turneul final al Cupei Mondiale din 1990. În echipamentul lui Dinamo, acesta a evoluat în 146 de meciuri.

CITESTE SI:

Handbal I România, medaliată la Trofeul Carpați

Mircea Lucescu a discutat despre situația prin care trece Dinamo: ”E imposibil să rămână lucrurile așa”

Dorin Mateuț trece prin momente complicate de sănătate. Medicii se luptă să îl salveze pe simbolul lui Dinamo

3 gânduri despre &8222;Dorin Mateuț a fost operat. Care este actuala stare de sănătate&8221;

Lasă un răspuns