Handbal I Presa din Spania laudă proiectul de la Dinamo: “Este mișcarea care consolidează angajamentul clubului”

Dinamo a terminat anul 2022 pe locul 4 în Grupa A din Liga Campionilor la handbal masculin și este calificată în proporții de 99,9% în play-off-ul EHF Champions League.

În urma acestor rezultate din 2022, Dinamo a ajuns vedetă în presa din Spania. Jurnaliştii de la Mundo Deportivo au publicat un amplu material despre “dulăi”.

Importantă este și reușita conduceri echipei de handbal, de prelungi acordul lui Xavi Pascual. Antrenorul catalan fusese dorit de PSG, însă a refuzat celebrul club francez pentru a rămâne în Ştefan cel Mare.

În vacanţă, Xavi Pascual a oferit un interviu pentru Mundo Deportivo, iar jurnaliştii catalani au lăudat proiectul de la Dinamo şi decizia oficialilor clubului de a-i prelungi contractul antrenorului de 54 de ani.

“Dinamo confirmă seriozitatea proiectului pentru Liga Campionilor, după ce i-a prelungit contractul lui Xavi Pascual până în 2026. Este mişcarea care consolidează angajamentul clubului de a urca treptele care o despart de marile forţe ale Euopei”, au scris jurnaliştii de la Mundo Deportivo.

Xavi Pascual a anunţat, în interviul pentru Mundo Deportivo, că obiectivul pentru următorii ani este ca Dinamo să ajungă în primele patru echipe din Liga Campionilor. În plus, antrenorul catalan a dezvăluit că, după o evaluare a ofertei şi a situaţiei de la PSG, cea mai bună variantă pentru el a fost să rămână la formaţia din Ştefan cel Mare.

“Nu, încă nu este o bestie. Încă suntem la început, dar s-a confirmat că nu este un proiect pe un an. Obiectivul de viitor este ambiţios, să ajungem în Final Four. Ar fi spectaculos să ajungem în Koln (n.r. oraşul în care se joacă Final Four-ul Ligii Campionilor), dar va fi foarte greu, încă nu suntem la acel nivel.

Mai întâi trebuie să fii o echipă mereu calificată în Liga Campionilor, apoi să se gândeşti la fazele eliminatorii, să ajungi în sferturi şi abia atunci te poţi gândi la Final Four. Asta vrem şi noi.

Am fost mândru că PSG a venit să mă caute, dar discuţiile sunt private şi sunt motive pentru care aşa ar trebui să rămână. Am evaluat o serie de lucruri şi am văzut că cea mai bună opţiune este să rămân la Dinamo”.

Xavi Pascual a vorbit şi despre actualul sezon din Liga Campionilor, unde Dinamo are şanse foarte mari să-şi îndeplinească obiectivul. Antrenorul catalan a anunţat că principala misiune este ca “dulăii” să obţină calificarea în optimile de finală:

“Sunt foarte mulţumit de ceea ce am făcut. De la un an la altul am făcut un salt de calitate. Încă nu putem câştiga Liga Campionilor, dar jucăm bine. Am câştigat la capacitatea de luptă şi stăm în joc până în ultimele minute. Principalul obiectiv în acest sezon este să ne calificăm în optimile de finală”, a mai spus Xavi Pascual.

Xavi Pascual, dorințe pentru noul an 2023

Antrenorul ”dulăilor”, Xavi Pascual, și-a pus o dorință la finele anului acesta. Tehnicianul ne-a dezvăluit ce și-ar dori pentru 2023! Acesta speră la ieșirea din grupe și la Final Four-ul Champions League de handbal masculin.

El spune că nu se sperie de presiunea pusă pe echipa sa, pe care o preferă mediocrității și lipsei de încredere. Pentru anul viitor, dorește sănătate pentru jucătorii din lotul său, pentru a ataca obiectivele ambițioase impuse de conducerea clubului.

„Când mă gândesc la lista de dorințe pentru 2023, mă gândesc și la sport, și la lucruri din afara lui. Cel mai important este să avem sănătate. Dacă suntem sănătoși, apoi avem și chef de muncă, și dorința de a realiza lucruri frumoase. Noi știm care sunt obiectivele noastre pentru 2023 și știm care e drumul pentru a le îndeplini. Cred că important este să dai 100% pentru îndeplinirea acestor obiective. Cred că dacă îți dorești ceva foarte mult și muncești, acel lucru se poate îndeplini.

Eu cred că presiunea este un privilegiu. Dacă există presiune, înseamnă că există șanse pentru a câștiga meciuri și trofee și că lumea crede în noi. Prefer presiunea și posibilitatea de a câștiga, decât lipsa presiunii și mediocritatea. Presiunea e mereu binevenită și de preferat, din punctul meu de vedere. Diamantele ies sub cea mai mare presiune.

Suntem aici și lucrăm pentru viitor. Obiectivul următorilor trei ani este să ajungem în Final Four-ul Champions League. Cred că ne aflăm într-un moment bun, dar nu va fi ușor. E important că știm care ne sunt obiectivele și știm ce trebuie să facem pentru a le îndeplini. De asemenea, pentru mine este foarte important ca fanii să fie alături de echipa unde lucrez. Suntem mai puternici, indiferent dacă jucăm la sala Dinamo sau la Polivalentă. Când avem fanii alături de noi, suntem mult mai puternici. E un sentiment special să știi că atâția oameni te susțin, că sunt aproape de tine”, a declarat tehnicianul.

Lider detașat în campionat, la o victorie de calificarea în playoff-ul Champions League

După 15 etape jucate în actuala ediție a Ligii Zimbrilor, Dinamo este lider cu un avans de 10 puncte față de CSM Constanța, iar echipa pare să nu aibă emoții în a câștiga al șaptelea titlu consecutiv de campioană (în 2020 nu s-a acordat trofeul, deși Dinamo era lider al campionatului).

În Champions League, „dulăii” ocupă poziția a patra în Grupa A, cu 11 puncte acumulate în zece meciuri jucate, urmându-le în clasament celor de la PSG (16p), Veszprem (16p) și Magdeburg (14p), dar suclasându-le pe GOG Handbold (9p), RK Zagreb (8p), Wisla Plock (5p) și FC Porto (1p).

Meciurile din Liga Campionilor se reiau în februarie, iar Dinamo București mai are patru meciuri de jucat în Grupa A.

MAI SUNT DE DISPUTAT

08.02.2023 Porto-Dinamo;
16.02.2023 PSG-Dinamo;
23.02.2023 Dinamo-GOG Gudme;
02.03.3023 Magdeburg-Dinamo.

MECIURILE JUCATE DE DINAMO

Dinamo-Magdeburg 28-30;
GOG Gudme-Dinamo 38-38;
Veszprem-Dinamo 33-30;
Dinamo-FC Porto 32-27;
Dinamo-PSG 29-36;
PPD Zagreb-Dinamo 28-29;
Dinamo-Wisla Plock 32-27;
Wisla Plock-Dinamo 26-28;
Dinamo-PPD Zagreb 27-27;
Dinamo-Veszprem 31-31.

Video I Final de meci Dinamo București – Veszprem HC, scor 31-31

CITESTE SI:

Președintelui FRF se laudă singur la final de an: ”Toate acestea ne-au ajutat să înregistrăm rezultate din ce în ce mai bune”

Cornel Dinu a rememorat clipele trăite pe teren, alături de Pele: „Nu te înjura pe parcursul meciului, dar…”

Handbal I Octavian Bizău va începe anul la o nouă echipă

3 gânduri despre &8222;Handbal I Presa din Spania laudă proiectul de la Dinamo: “Este mișcarea care consolidează angajamentul clubului”&8221;

Lasă un răspuns