Handbal I Dinamo mai renunță la un jucător după împrumutul lui Octavian Bizău la CSM București

În 2023, toată suflarea dinamovistă speră la ieșirea din grupe și la Final Four-ul Champions League de handbal masculin.

Având un lot numeros de jucători, antrenorul supercampionilor României la handbal masculin, Xavi Pascual a decis să renunțe până în vară la Călin Dedu.

CS Dinamo și Cisne Balonmano, se pare că au bătut palma pentru pivotul în vârstă de 20 de ani.

Dedu, cu o înălțime de 2,06 înălțime, va împărți postul de pivot cu Emiliano Franceschetti și Roman Arboleya, după ce a jucat opt ​​meciuri și a marcat 14 goluri în Liga Zimbrilor.

Informația este confirmată și de presa iberică, care a publicat:

”El Cisne intareste pozitia de pivot cu jucatorul roman Calin Dedu

Cu scopul de a lupta pana la final pentru a ramane in elita handbalului national, Cisne a apelat la piata internationala pentru a incorpora una dintre perlele handbalului romanesc, pivotul lui Dinamo Bucuresti, Calin Dedu pana la finalul sezonului. Vine la echipa Pontevedra împrumutat de la actualii campioni și lideri de ligă a țării balcanice.

Dedu, care a debutat deja la echipa de seniori a României, este de așteptat să fie o prezență fizică în tranșeele echipei, datorită înălțimii lui de peste doi metri. El va lupta pentru proprietate împotriva celor doi jucători pe care Cisne îi are în prezent în acea funcție, jucătorul italo-argentinian Emiliano Franceschetti și jucătorul de tineret Román Arboleya, internațional cu echipa de juniori a Spaniei.

Paradoxal, tatăl său, Alexandru Dedu, are și el un trecut în capitala Lérezului, după ce a jucat în împrejurări similare, ca veteran. Acesta semnând în perioada de iarnă, cu Sociedad Deportiva Teucro în sezonul 2004-2005, ca suplinitor până la sfârşitul cursului rusului Yuri Nesterov.

Cu toate acestea, fiul său, care vine la lotul pregătit de Javier Márquez din La Mancha încă în primele etape ale carierei sale profesionale, are deja minute în competiția europeană, apărând culorile lui Dinamo București în Liga Campionilor EHF, și este un jucător activ la echipa României atât la categoriile inferioare cât şi la naţionala de seniori”, se arată în farodevigo.es.

Octavian Bizău, împrumutat până în vară la CSM București

Handbalistul Octavian Bizău a fost, de asemenea, împrumutat de CS Dinamo Bucureşti la CSM Bucureşti până la finalul sezonului în curs.

Format la Academia de handbal Minaur Baia Mare, coordonatorul Octavian Bizău are 25 de ani și joacă la Dinamo din 2020, având un acord cu campioana până în 2024. Din păcate pentru el, în acest sezon, odată cu transferurile lui Kukic și Da Silva, a jucat foarte puțin în campionat și deloc în Liga Campionilor.

Considerat de majoritatea antrenorilor români o mare speranță pentru handbalul autohton, Bizău a acceptat împrumutul la CSM, chiar dacă va pierde din punct de vedere financiar. Maramureșeanul este sigur că-și poate relansa cariera la echipa unde a mai jucat între 2014 și 2020.

26 de goluri a înscris Octavian Bizău pentru Dinamo în ediția precedentă a Ligii Campionilor

Lider detașat în campionat, la o victorie de calificarea în playoff-ul Champions League

După 15 etape jucate în actuala ediție a Ligii Zimbrilor, Dinamo este lider cu un avans de 10 puncte față de CSM Constanța, iar echipa pare să nu aibă emoții în a câștiga al șaptelea titlu consecutiv de campioană (în 2020 nu s-a acordat trofeul, deși Dinamo era lider al campionatului).

În Champions League, „dulăii” ocupă poziția a patra în Grupa A, cu 11 puncte acumulate în zece meciuri jucate, urmându-le în clasament celor de la PSG (16p), Veszprem (16p) și Magdeburg (14p), dar suclasându-le pe GOG Handbold (9p), RK Zagreb (8p), Wisla Plock (5p) și FC Porto (1p).

Meciurile din Liga Campionilor se reiau în februarie, iar Dinamo București mai are patru meciuri de jucat în Grupa A.

MAI SUNT DE DISPUTAT

08.02.2023 Porto-Dinamo;
16.02.2023 PSG-Dinamo;
23.02.2023 Dinamo-GOG Gudme;
02.03.3023 Magdeburg-Dinamo.

MECIURILE JUCATE DE DINAMO

Dinamo-Magdeburg 28-30;
GOG Gudme-Dinamo 38-38;
Veszprem-Dinamo 33-30;
Dinamo-FC Porto 32-27;
Dinamo-PSG 29-36;
PPD Zagreb-Dinamo 28-29;
Dinamo-Wisla Plock 32-27;
Wisla Plock-Dinamo 26-28;
Dinamo-PPD Zagreb 27-27;
Dinamo-Veszprem 31-31.

Video I Final de meci Dinamo București – Veszprem HC, scor 31-31

CITESTE SI:

David Popovici uimește PLANETA

Handbal I Presa din Spania laudă proiectul de la Dinamo: “Este mișcarea care consolidează angajamentul clubului”

Președintelui FRF se laudă singur la final de an: ”Toate acestea ne-au ajutat să înregistrăm rezultate din ce în ce mai bune”

3 gânduri despre &8222;Handbal I Dinamo mai renunță la un jucător după împrumutul lui Octavian Bizău la CSM București&8221;

Lasă un răspuns