Dinamo se reunește la Săftica, la începutul lunii ianuarie. Vezi programul echipei în noul an

Dinamo a încheiat anul 2022 la două puncte de locurile de play-off, când mai sunt de disputat trei etape în 2023 din sezonul regulat.

Din păcat, clubul nostru continuă să traversează cea mai grea perioadă din istorie. Asta după ce planul de reorganizare a fost respins și ca urmare, Dorin Șerdean a fost repus în funcția pe care a ocupat-o în trecut, cea de președinte executiv.

Astfel, elevii lui Ovidiu Burcă nu vor pleca în afara Bucureștiului pentru pregătirea de iarnă, pentru abordarea ultimelor meciuri din sezonul regular al Ligii 2.

Tehnicianul din Ștefan cel Mare, Ovidiu Burcă a luat hotărârea ca Dinamo să rămână în oraș pentru antrenamente și va pleca în jurul Bucureștiului doar pentru partide amicale.

Reunirea va avea loc în prima parte a lunii ianuarie, la 9, iar staff-ul tehnic condus de Ovidiu Burcă nu a luat în calcul nici măcar posibilitatea de a face cantonamentul în altă zonă a României, cu atât mai puțin să plece din țară, în Bulgaria sau Turcia, așa cum au obișnuit în ultimele perioade de pregătire formațiile din Liga 2.

La Săftica se va reuni Dinamo, unde va petrece mare parte din zilele de pregătire, iar pentru anumite partide de verificare va ieși în apropierea Bucureștiului. Antrenorul ”câinilor” a concluzionat că are toate condițiile necesare ”acasă” și că nu e nevoie de o deplasare pentru jucătorii săi, pentru a fi în formă maximă înaintea ultimelor runde.

”Puteam să iau în calcul să facem la munte undeva unde am fi avut un teren bun, să facem cu mingea.

S-au schimbat metodele de antrenament, nu mai este vremea să alergăm pe dealuri, facem preponderent cu mingea. Mai ales că va fi o perioadă lungă până la reluarea partidelor oficiale”, a spus Ovidiu Burcă.

Pe locul 8 se află Dinamo în Liga 2, cu 24 de puncte, la două puncte de ocupanta locului 6, Gloria Buzău. Însă, e la distanță de numai trei puncte de locul 13, Viitorul Pandurii, astfel că formația lui Burcă poate pica poziții bune în cazul în care nu va reuși să obțină toate punctele în rundele rămase de jucat în 2023, în sezonul regular.

”Câinii” vor mai juca în sezonul regular al diviziei a doua cu Unirea Constanța (acasă), CS Comunal Șelimbăr (deplasare), Poli Timișoara (acasă).

Transferurile sunt din nou blocate, printr-o decizie oficială a FIFA, detaliu ce pune o piedică uriașă

Vlad Iacob iese la atac chiar în prima zi a lui 2023

Administratorul special al lui Dinamo, Vlad Iacob a prezentat obiectivele pe care echipa noastră și le propune în noul an, dar a și lansat un atac la adresa celor pe care îi consideră ”nocivi”. Chiar dacă nu a dat nume, mai mult ca sigur că Iacob i-a vizat pe Dorin Șerdean ori Nicolae Badea.

”2022 a fost un an dificil. Un an în care am văzut, mai bine ca oricând, că drumul spre iad e pavat cu bune intenții. Ideile sau planurile unora dintre dinamoviști, oricât de bine intenționate ar fi, nu sunt suficiente sau sunt de-a dreptul nocive pentru Dinamo. Cei care au făcut cel mai mult rău clubului Dinamo sunt, din păcate, „dinamoviști”.

Unii sunt dinamoviști până când vine vorba de bani – buzunarul lor primează. Alții sunt dinamoviști până la propriul orgoliu – ideile lor primează. Ultimii dinamoviști nocivi, dar nu cei din urmă, sunt cei ai căror opinii, adesea ilogice, lipsite de competență sau pline de disonanță cognitivă, primează, în detrimentul clubului – chiar dacă aceștia nu dețin o educație aferentă sau o înțelegere suficient de bună a managementului, business-ului, dreptului sau a altor domenii relevante pentru club, aceștia își exprimă cu convingere ideile și încearcă să și le impună, în spațiul public.

În ciuda tuturor adversităților, adesea venite din rândul unor presupuși dinamoviști și în ciuda dificultăților cu care ne-am confruntat în această primă parte a sezonului, am reușit să ținem clubul în viață. Mai mult decât atât, chiar dacă situația economică internă este mai dificilă ca oricând, suntem la doar două puncte de Top 6 și avem șanse reale pentru a ne clasa pe un loc de play-off, după următoarele trei etape. Pentru realizările din 2022, vreau să le mulțumesc în primul rând suporterilor – atât celor din programul DDB, cât și celor care au fost alături de club în orice mod – fără ei, clubul de fotbal Dinamo nu ar mai fi existat.

Le mulțumesc tuturor jucătorilor noștri pentru dedicare și pentru că au început să arate ce înseamnă spiritul lui Dinamo, în teren. Le mulțumesc tuturor celor din staff-ul tehnic și lui Ovidiu Burcă, pentru că au acceptat această provocare, alături de mine. Le mulțumesc celor din management, din departamentele administrative ale clubului și celor din Academia de copii și juniori – Dinamo trăiește astăzi și datorită lor.

Ca să ne realizăm visul – acela de a reconstrui clubul după cele mai bune principii și de a-l readuce în vârful fotbalului românesc, avem nevoie de câteva elemente esențiale, în 2023.

În Noul An, trebuie să fim determinați, dar să respectăm emoțiile, gândurile și dorințele celorlalți. Să ne urmăm motivația, spre visul nostru, dar să fim altruiști și să îi ajutăm și pe cei de lângă noi. Să inovăm și să arătam că lucrurile bune pot fi făcute și cu transparență, la lumină, conferind încrederea pe care toți suporterii dinamoviști și-o doresc de atât de mult timp.

Toți cei care își doresc cu adevărat binele lui Dinamo trebuie să înțeleagă că e nevoie de unitate mai mult ca oricând. Pentru a putea salva clubul și pentru a-l readuce acolo unde îi este locul, avem nevoie de voi – de toți cei care vă doriți cu adevărat binele lui Dinamo.

La Mulți Ani!”, sună mesajul scris de Vlad Iacob pe pagina de Facebook a lui Dinamo.

În prezent, acțiunile clubului Dinamo sunt împărțite după cum urmează:

Firma Lotus (Dorin Șerdean) – 72,8758%

DDB – 20,0610%

CS FC Dinamo (Nicolae Badea) – 7,031%,

Cornel Dinu – 0,013%

Clubul Dinamo se află în insolvență din iunie 2021. În această vară, administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu și administratorul special Vlad Iacob au căutat investitori importanți, dar n-au ajuns la niciun acord.

CITESTE SI:

Vlad Iacob iese la atac chiar în prima zi a lui 2023

Handbal I Dinamo mai renunță la un jucător după împrumutul lui Octavian Bizău la CSM București

David Popovici uimește PLANETA

3 gânduri despre &8222;Dinamo se reunește la Săftica, la începutul lunii ianuarie. Vezi programul echipei în noul an&8221;

Lasă un răspuns