Președintelui FRF se laudă singur la final de an: ”Toate acestea ne-au ajutat să înregistrăm rezultate din ce în ce mai bune”

Echipa națională de fotbal a României a avut un an foarte slab din punct de vedere al rezultatelor obținute.

În 2022 ”tricolorii” au disputat 10 partide oficiale și amicale, înregistrând 3 victorii, 2 egaluri și 5 înfrângeri. În Liga Națiunilor, naționala României a terminat pe ultimul loc al Grupei a 3-a din Liga B, în spatele reprezentativelor din Bosnia Herţegovina, Finlanda şi Muntenegru. În urma acestor rezultate slabe ”tricolorii” au retrogradat în Liga C, a treia urnă valorică.

În ciuda tuturor acestor eșecuri, Răzvan Burleanu a avut un discurs ireal la final de an. Președintele FRF pare mulțumit de situația fotbalului românesc și chiar s-a lăudat singur. Chiar a subliniat progresele făcute din punct de vedere administrativ la nivelul instituției pe care o conduce.

”La nivel administrativ, am început implementarea Strategiei Tehnice a FRF pe care am lansat-o anul trecut şi mă bucur să văd susţinerea membrilor afiliaţi pentru un asemenea demers strategic, sprijinit şi financiar cu o investiţie de peste 1,6 milioane de euro doar anul acesta în proiectele iniţiate de către cluburi.

Totodată, am lansat FRF Coach, o platformă online dezvoltată împreună cu Federaţia din Ţările de Jos, cu planuri de antrenamente dedicate fiecărei categorii de vârstă. Conţine materiale video cu o multitudine de exerciţii şi vine în folosul tuturor antrenorilor de copii şi juniori din România.

În plus, anul acesta am adoptat Strategia de Sustenabilitate a FRF, devenind prima federaţie din România ce adoptă un astfel de document care prevede acţiuni din sfera responsabilităţii sociale şi faţă de mediu pentru perioada 2022-2030 şi este aliniat cu obiectivele prevăzute în strategia UEFA.

Din punct de vedere financiar, FRF continuă să fie o organizaţie stabilă, cu o reputaţie foarte bună în mediul privat naţional şi internaţional, atrăgând constant resurse financiare suplimentare. Acest context sperăm să deschidă în anii următori şi posibilitatea accesării fondurilor publice, mai ales la nivel de copii şi juniori”, a declarat Răzvan Burleanu penru Agerpres.

Răzvan Burleanu și-a continuat discursul prin a reaminti deciziile luate la nivelul FRF pentru optimizarea fotbalului românesc. Pentru viitor, președintele Federației vrea să mențină și să mărească investițiile pentru formarea tinerilor jucători.

”Rolul Federaţiei este de a atrage resurse financiare exclusiv din mediul privat şi de a reinvesti în ecosistemul fotbalistic, asigurând cele mai bune condiţii loturilor naţionale. Şi nu cred că a existat vreun selecţioner care să nu se declare foarte mulţumit de ceea ce a avut la dispoziţie.

Totodată, o altă direcţie de acţiune este şi de a interveni la nivel naţional prin diverse reglementări cu scopul de a optimiza calitatea fotbalului românesc. Am făcut acest lucru şi vom continua să îl facem. Nu vreau să enumăr din nou toate deciziile luate în acest sens, vă amintesc doar de cotele de jucători tineri introduse, despre numărul de competiţii care aproape s-a triplat în ultimii ani, despre investiţiile în educaţie, dar şi infrastructură. Toate acestea ne-au ajutat să înregistrăm rezultate din ce în ce mai bune la nivel de tineret şi juniori.

Provocarea cu care ne confruntăm este să putem să menţinem ritmul de creştere al investiţiilor împreună cu cluburile care contribuie la formarea jucătorilor şi apoi să optimizăm tranziţia tinerilor jucători către echipele de seniori şi către cluburile din străinătate, pentru ca apoi prima reprezentativă să producă rezultatele mult dorite”, a mai spus Burleanu.

CITESTE SI:

Cornel Dinu a rememorat clipele trăite pe teren, alături de Pele: „Nu te înjura pe parcursul meciului, dar…”

Handbal I Octavian Bizău va începe anul la o nouă echipă

Gabi Torje, jucător liber de contract la final de 2022

4 gânduri despre &8222;Președintelui FRF se laudă singur la final de an: ”Toate acestea ne-au ajutat să înregistrăm rezultate din ce în ce mai bune”&8221;

  1. E plecat cu sorcova săracul .Cum poți zice așa ceva când ești ciuca batailor .Comunistuleee pleaca ai distrus ce este mai frumos

    Trimis din Yahoo Mail pentru iPhone

Lasă un răspuns