Video I Vlad Iacob a dat cărțile pe față și a anunțat situația financiară a lui Dinamo

Problemele de la Dinamo au fost dezvăluite de administratorul special al lui Dinamo, Vlad Iacob. Acesta a prezentat azi situația clubului și spune că Dinamo are nevoie de 1,5 milioane de euro până la 30 aprilie pentru a obține licența pentru sezonul viitor.

În plus, Vlad Iacob spune că nu ar trebui contestată prin apel decizia care a respins planul de reorganizare, ci trebuie conceput unul nou, prin care să se reducă datoriile.

”Vreau să avem un bilanț al activității, să prezentăm câteva aspecte importante pentur club în aceste moment. Avm venit la Dinamo când situația era neagră, mulți cântau prohodul, inclusiv foste legedende, conducători, foști acționari, foști jucători și mulți oameni care au avut de-a face cu Dinamo.

Am venit când RTZ avea un plan de reorganizare pregătit pentru tăierea datoriilor la 1.5 milioane de euro. Am venit că se doresc investitori din partea DDB, să accepte creanța pe care au asupra clubului. Am venit când Dorin Serdean dorește să cedeze acțiunile, la un preț rezonabil, că este interesat de salvarea clubului.

Am venit când veniturile au suferit o cădere semnificativă, drepturile TV au scăzut cu 90%, venituri din bilete și abonamente au scăzut. Am venit alături de un antrenor care a acceptat această provocare, un profesionist excelent, am venit cu echipă de scouting și analiză video pro-bono. Am reușit lucruri foarte bune în plan sportiv, în ciuda neajunsurilor, în ciuda imagini dezastruoase. Eu nu am bani prevăzuți în salariu, am venit să lucrez pentru acest club, pentru că îl iubesc și merită să fie salvat.

Unele voci spun că nu am realizat suficient pentru a atrage alte surse de finanțare, în afară de 888 și partenerii, chiar și în Liga I au venit foarte puțin bani din parteneriat, nu existau bani semnificativ din sponsori. Toți au refuzat să lucreze cu Dinamo, din diverse motive, Smile Center, Țiriac Auto, Sixth, ce probleme au fost la Dinamo. BUgetele de marketing se aprobă la început de an și noi am venit în iulie.

Am abordat corporații, firme, toți au spus că evită să se asocieze cu un club aflat în insolvență. Nu vor să se asocieze cu un club care prezintă asemenea riscuri. În acest context ,cu un singur om la Marketing, care se ocupă de parteneriat, de gestionarea parteneriatelor, de meciuri, de contractele de barter, de shop online, cu un singur om am reușit să facem lucruri bune pentru club, nu știu dacă altcineva putea face mai mult.

În contextul în care clubul este în insolvență, are riscuri foarte mari, să ținem cont de aceste lucruri. Am moștenit foarte defavorabil cu cei de la Macron, chiar dacă am reușit să negociez cu ei în privința datoriilor, am reușit să renegociez, era nevoie de bani pentru constituirea unui stoc de tricouri, nu am avut aceste resurse niciodată. Nu am putut să decid plățile singur, avem un administrator judiciar. Am avut bani cu destinație specială, nu am avut resurse pentru un stoc de tricouri, nu mai zic de alte produse.

Situația financiară, până acum, DDB și suporterii, vreau să le mulțumesc, au contribuit cu aproximativ 250 000 de euro în acest sezon, e doar o parte din ce a contribuit DDB în sezoanele anterioare, nu este suficient pentru activitatea normală a clubului.

E evident că a fost un impact negativ, nu blamez pe cineva, pe conducere sau membrii, a făcut lucruri fantastice, conducerea DDB își dedică timp și bani. Transparența trebuie știută, e nevoie de susținerea fanilor mai mult că oricând, e nevoie de contribuitii constante. Dacă Dinamo nu achită niște datorii eesentiale, nu va obține licența pentru Liga I sau II, termenul e 30 de aprilie. E nevoie de o sumă de 1 milion de euro pentru plata licenței. E nevoie de bani pentru actiitatea curentă, avem nevoie de aproximativ 1,5 milioane de euro ca să putem funcționa și pentru licență.

Ritmul în care functioenaza DDB, nu știu dacă vom putea strânge asemenea sume, voi sprijini programul, singură soluție este cooptarea unui nou investitor.

Nu a existat un investitor clar și cert care să preia Dinamo, în afară de Cortacero și gașca spaniolă, chiar dacă s-au căutat investitori. Noi am reușit să identificăm investitori pentru a-i aduce pentru Dinamo. Există în continuare discuțiile, ei vin după aprobarea planului de reorganizare.

Până după momentul aprobării planului de reorganizare, clubul are nevoie de susținerea masivă a fanilor, prin DDB și direct către club. Nu am spus că vor veni până la reorganizarea clubului, ei vin după ce sunt tăiate datoriile. Sunt oameni de afaceri de succes, nu sunt niște salvatori.

E prima dată, când un grup de oameni de afaceri să constituie un grup de afaceri, vor să reorganizeze clubul, să fie gestionat în baxa unui plan strategic. Am muncit săptămâni întregi la acest plan de afaceri, ei sunt foarte interesați, dar în niște condiții certe, clare. Mai sunt și atorii curente, cine vine la un club care vine la un club cu datorii de 9 milioane de euro?

Mulți spun că nu există investitori, ei există, conducerile RTZ și DDB știu cine sunt și ce doresc, planul de reorganiare aprobare. Investitorii au invitat RTZ și DDB la discuții, în septembrie au contribuit cu 100 000 la Dinamo. Pe 21 septembrie, RTZ și conducerea APCH erau așteptați la sediul fondului de investiții, în vederea depunerii unui nou plan de reorganiare, în vederea aprobării rapide.

Au întârziat o oră și ne-au anunțat că s-a depus u nou plan de reorganizare, nu a fost văzut de mine în calitate de administrator special, de avocații investitorilor, a fost servit. Am susținut acel plan și am tras în aceeas direcție, consider că e nevoie de un nou plan, urgent, chiar în zilele următoare. E nevoie de un plan solid, bine redactat, care să aibă șanse maxime în fața judecătorului sindic, nu e viabil apelul. Din discuțiile cu investitorii și avocați specializatii, apelul are șanse mai mici de a trece.

Dinamo putea fi salvat, chiar poate deveni un club profesionist, clubul Dinamo este mai presus de orgoliile, supărările, ideile oricăruia dintre noi”, a spus de Vlad Iacob în direct la Radio Dinamo1948.

Vlad Iacob s-a văzut cu Dorin Șerdean, înainte de Revelion: ”Da! M-am întâlnit”

Respingerea ”Planului de reorganizare modificat”, propus de adminsitratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu a schimbat coordonatele strategice.

Cum Dorin Șerdean, administratorul Lotus, acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA, și-a păstrat acțiunile și poziția în societate, între taberele formate înainte de decizia instanței se încearcă și tema dialogului. O negociere rece care nu pare să aducă, cel puțin pentru moment, vreun rezultat.

Potrivit prietenilor noștri de la playsport.ro, înainte de Revelion, Vlad Iacob s-a întâlnit cu fostul președinte executiv la Alba Iulia. Cei doi au discutat despre situația financiară a clubului, datoriile care amenință cu falimentul, interdicția la transferuri și, din nou, subiectul legat de pretențiile omului de afaceri pentru a ceda pachetul de acțiuni către potențiali investirori.

Iacob și Șerdean s-au despărțit fără vreun rezultat, însă, în urmă, rămâne o situație încordată. Astfel, în momentul de față, situația de la Dinamo trădează un hazard generalizat. Administratorul special (Vlad Iacob) nu a fost de acord cu decizia administratorului judiciar (RTZ & Partner SPRL), după ce echipa lui Răzvan Zăvăleanu a luat decizia de a face apel la respingerea ”planului de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare”.

Iacob și-ar fi dorit reconstrucția cât mai rapidă a unui nou plan, atragerea unor investitori care să deblocheze situația și, în același timp, să betoneze poziția sa. O poziție care depinde de Adunarea Generală a Acționarilor, de votul tuturor acționarilor, dar și de strategia administratorului judiciar, cel care, atenție, poate convoaca AGA mai repede sau mai târziu, în funcție de, așa cum spuneam, strategie.

”Da! M-am întâlnit cu domnul Șerdean. Nu am negociat nimic, nu am mandat pentru așa ceva, am vrut să-i pun vedere situația clubului, care este mult mai complicată decât în vară. I-am spus că ar fi bine să își reconsidere poziția față de societate”, le-a declarat Vlad Iacob, prietenilor noștri.

În contextul în care administratorul special și adminsitratorul judiciar nu se află în cele mai bune relații, acționarul APCH joacă un rol foarte interesant. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la Dinamo în orele, zilele sau chiar săptămânile viitoare. Echipa se reunește săptămâna viitoare, jucătorii nu și-au primit toate restanțele financiare, angajații au, la rândul lor, salarii neachitate, există interdicția la transferuri, iar conflictul dintre acționari și răceala dintre administratorul special și cel judiciar anunță o perioadă incandescentă.

”Da. Aceasta este poziția mea în legătură cu apelul în cazul respingerii planului modificat. Și este o părere pe care o am după ce am discutat cu avocați, cu profesioniști în domeniu, practicieni în insolvență. Nu cred că apelul este soluția cea mai bună!”, a mai spus Iacob.

Dinamo pierde un nou proces în justiție

Din păcate, Dinamo nu are deloc câștig de cauză în instanță în ultimele luni și din păcate banii pe care trebuie să îi plătim drept despăgubire sunt în cuantum tot mai mare.

Judecătorul sindic de la Tribunalul București a decis ca Dinamo să-i plătească lui Florentin Rădulescu, fost antrenor de portari, suma de 10.500 de euro din cei 11.100 de euro solicitați, salariile pentru ultimele 6 luni de angajament, 1 ianuarie 2022 – 30 iunie 2022.

Instanța consideră că Florentin Rădulescu (46 de ani, acum la U Cluj) a fost dat afară abuziv, în ianuarie 2022, după ce Flavius Stoican a fost numit antrenor principal, în locul lui Mircea Rednic, și l-a adus în stafful său ca antrenor de portari pe Emilian Dolha.

Administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, prin reprezentant, a susținut în fața judecătorului sindic că lui Florin Rădulescu i s-a propus rezilierea contractului sau detașarea la echipa a doua a lui Dinamo, conform GSP.

”A comunicat că nu dorește acest lucru, că este sub statutul dânsului. Conform contractului urma a fi încheiat un act adițional în baza căruia se prezenta la echipa a doua să antreneze copii”, a menționat Zăvăleanu, potrivit motivării.

Mai mult, Zăvăleanu susține că după retrogradarea echipei în Liga 2 a încercat să-l coopteze pe Florentin Rădulescu în staff-ul lui Ovidiu Burcă:

”În momentul în care s-a început noul sezon competițional, s-a terminat contractul încheiat cu contestatorul și a fost chemat să fie antrenor cu portarii pentru domnul Burcă, actualul antrenor principal al Dinamo. Contestatorul în urma discuțiilor purtate cu avocații săi a decis că nu renunță la contestație”.

PCH, mesaj de mobilizare: ”An nou, același Dinamo!”

Avem o luptă incredibil de grea de dus, însă atunci când dinamoviștii pentru care nu există ideea de renunțare și își unesc forțele, ne dă speranța că o vom scoate la capăt și de această dată.

”E perioada aia din an în care motivația se află la cele mai înalte cote. După zile îmbelșugate și lipsite de griji, sălile de fitness sunt pline, șefii din firme dau target-uri, patronii cer cifre de afaceri mai mari, oamenii de rând își scriu pe foaie noi și noi țeluri. Pe câte dintre acestea ajung să le bifeze, nu știm. De prea puține ori ajunge un om de rând să ducă la bun sfârșit o sarcină care îl poate ajuta să evolueze. Dacă ar face asta, n-ar mai fi un om de rând, ci un om extraordinar.

Noi ne ferim să spunem că anul acesta vom face ceva măreț. În primul rând, pentru că noi nu suntem oameni obișnuiți. Noi suntem nebuni, oameni dispuși să facă sacrificii și să meargă până în pânzele albe pentru ceva în care cred și care iubesc cu toată ființa lor. Mai ales când este vorba de ceva unde nu ai un câștig financiar palpabil. Așa ceva este de neconceput pentru omul de rând care consumă, dar nu trăiește.

În al doilea rând, pentru că noi nu așteptăm 1 ianuarie ca să fim motivați. Noi suntem motivați mereu, chiar și când toate armele sunt puse împotriva noastră, inclusiv justiția ori când cei care sunt realmente plătiți să facă ceea ce facem noi ne pun bețe în roate pentru a ne duce în neființă. Dacă am fi așteptat 1 ianuarie ca să fim motivați, astăzi eram istorie, iar fularele le-am fi purtat doar de frig.

În al treilea rând, pentru că noi nu spunem ce vom face. Noi FACEM. Și suntem printre singurii care au rămas adepți ai faptelor, nu ai vorbelor. Am promis că vom ține Dinamo în viață, așa că iată-ne aici. Suferinzi, plin de răni, cu sângele curgând spre deliciul celor care ne-au vrut morți, uscați și uitați până la ora asta. Totuși, suntem încă aici, în picioare și capabili să ne revenim pentru a putea lovi mai tare. Atât în teren, cât și în afara lui.

Practic, noi nu vrem “new year, new Dinamo”, căci acest “new Dinamo” ne sperie. Noi vrem “new year, the same Dinamo”Același Dinamo de un alb pur și de roșu aprins.

Existența lui Dinamo e aici 👉

Bilete la DINAMO SUNTEM NOI”, este mesajul dinamoviștilor din Peluza Cătălin Hîldan.

CITESTE SI:

Vlad Iacob s-a văzut cu Dorin Șerdean, înainte de Revelion: ”Da! M-am întâlnit”

Video I Mircea Lucescu, îndurerat de moartea lui Gianluca Vialli: ”Am o amintire deosebita pentru Vialli”

Video I Mircea Rednic, marcat de moartea lui Vialli. Rememorarea unui duel de istorie

3 gânduri despre &8222;Video I Vlad Iacob a dat cărțile pe față și a anunțat situația financiară a lui Dinamo&8221;

Lasă un răspuns