România, foarte aproape de a pierde un tânăr fotbalist: ”Trebuie să ţinem cont de un element foarte important”

Federația Română de Fotbal, este foarte aproape de a pierde pe unul dintre cei mai promiţători tineri fotbalişti români.

Andrei Coubiş, fundaşul român în vârstă de 19 ani care poartă banderola echipei de tineret a celor de la AC Milan, e posibil să nu reprezinte naţionala României. Acesta preferâd să joace pentru Italia.

La puţin timp după ce Daniel Boloca (Frosinone) a fost convocat de Roberto Mancini la un trial şi a anunţat că nu va mai da curs convocărilor din partea României, Edward Iordănescu mai primeşte o veste proastă. Considerat un fundaş de viitor, care s-a impus deja drept căpitan al echipei Primavera a lui AC Milan, Andrei Coubiş, fundaş născut la Milano, va lua foarte probabil acelaşi drum.

Mihai Stoichiţă a anunţat că impresarul acestuia îl influenţează să schimbe naţionala pe care o reprezintă, având şi naţionalitate italiană.

Fundaşul de 19 ani nu a evoluat încă pentru naţionala mare şi ar avea nevoie de cel puţin patru apariţii sub tricolor pentru a fi ”securizat”, dar şansele de a îl păstra par mici la momentul actual.

Mihai Stoichiţă a dezvăluit că a purtat mai multe discuţii cu acesta şi că jucătorul dă semne că nu mai este dedicat naţionalei României, fiind influenţat de impresarul său, italian, să schimbe selecţionata.

Directorul tehnic al FRF susţine că federaţia a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a îl păstra pe Andrei Coubiş, dar că decizia esta exclusiv în mâinile sale.

”E opţiunea lui Coubiş. Din ce am înţeles, nu e chiar pornită de la el, ci de la cel care îl reprezintă, un agent italian. Care probabil îl influenţează către o zonă de prezenţă în echipa U21 a Italiei, ceva în genul ăsta.

Probabil de aici declaraţiile lui. Noi am mai încercat să luăm legătura cu el prin telefon. A fost cam confuz… am şi mesajele, în sfârşit, nu are importanţă.

Trebuie să ţinem cont de un element foarte important. Românii născuţi şi crescuţi acolo nu ştiu cât mai trăiesc româneşte. Decizia îi aparţine. Probabil se gândeşte la ce e mai bine pentru el.

Noi, FRF, am făcut tot: l-am convocat, am ţinut legătura cu el şi încercăm să-l determinăm să joace pentru România”, a declarat Mihai Stoichiţă, pentru sport.ro.

Andrei Coubiş s-a născut în Italia, la Milano, din părinţi români, care au emigrat din Suceava înainte ca el să se nască. El a început fotbalul la şcoala de fotbal Lomardia Uno şi în 2019 a ajuns la juniorii lui AC Milan.

Gazzetta dello Sport anunţă că Andrei Coubiş ar fi ales Italia

”Andrei Coubiș este căpitanul echipei Primavera a Milanului, are 19 ani, conduce apărarea și poate alege între două echipe naționale, Italia și România. Părinții săi sunt din București, dar el s-a născut și a crescut la Milano.

După câteva prezențe la Under 19 și Under 20, jucătorul a mers direct la Federația Italiană pentru a vorbi despre viitorul său la Squadra Azzurra. Edward Iordănescu, selecționerul României, a renunţat”, se arată pe Gazzetta dello Sport.

Mesajul lui Edi Iordănescu pentru Coubiş

Edi Iordănescu a avut un mesaj clar pentru jucătorul lui Milan Primavera.

”Există riscul să îl pierdem și pe Coubiș. Un jucător crescut în altă parte, cu altă mentalitate. Nu am lucrat cu el, pentru că este destul de tânăr. L-am urmărit, este pe o listă scurtă. La acțiunea din noiembrie, am fost aproape de a-l aduce, dar încercăm să etapizăm lucrurile, avem priorități. Trebuie să avem grijă de jucătorii care formează nucleul echipei naționale.

Nu cred că este corect să debutăm un jucător repede ca să nu-l pierdem, să îl agățăm. Ce înseamnă asta, să-l agățăm de România? Nu sunt de acord cu asta.

S-au mai făcut astfel de lucruri, dar cât sunt eu la echipa națională nu voi avea gândirea asta. Primul lucru este să simți cu adevărat, nu vreau să te păcălesc, să te aduc, ca după aceea să nu mai poți să mergi în altă parte”, a spus Edi Iordănescu.

Alţi trei jucători au refuzat România în ultimii ani

Nu ar fi nicio surpriză dacă Andrei Coubiş ar lăsa naţionala României pentru cea a Italiei. În ultimii ani, mai mulţi fotbalişti care ar fi putut să reprezinte naţionala tricoloră au ales să joace pentru alte ţări. Primul a fost Virgiliu Postolachi, atacantul crescut de PSG, care evolează în prezent la naţionala Moldovei.

A venit apoi rândul lui Flavius Daniliuc să refuze România. Fundaşul crescut de Bayern Munchen a decis să reprezinte naţionala Austriei. Pentru tricolori ar fi putut să joace şi noul star al Borussiei Dortmund, Karim Adeyemi. Atacantul cu mamă româncă a debutat însă deja la naţionala mare a Germaniei.

CITESTE SI:

Deian Sorescu revine în România. Problemele care au dus la plecarea de la Rakow la doar un an după semnarea contractului

Ovidiu Burcă, despre situație complicată cu Filip Dujmovic: ”Am luat decizie foarte grea”

Video I Dinamo începe anul în forță! ”Dulăii” se întăresc serios pentru Champions League

3 gânduri despre &8222;România, foarte aproape de a pierde un tânăr fotbalist: ”Trebuie să ţinem cont de un element foarte important”&8221;

Lasă un răspuns