Alți doi dinamoviști au fost aproape de ”trădare”

Deian Sorescu (25 de ani) a fost transferat, sub formă de împrumut în urmă cu câteva zile la FCSB şi a debutat deja, într-un meci de pregătire.

Noua echipă a lui Sorescu a pierdut contra polonezilor de la Pogon Szczecin, scor 0-2, în primul meci amical disputat în cantonamentul din Turcia.

Mirko Ivanovski, fostul coechipier de la Dinamo al lui Deian Sorescu, s-a declarat surprins de alegerea acestuia, mai ales că a fost căpitanul lui Dinamo.

Totuși, fotbalistul din Macedonia de Nord consideră că Sorescu nu ar trebui pus la zid pentru decizia luată, pentru că acesta a ales cea mai bună opțiune pentru cariera sa.

Totodată, fotbalistul care a evoluat în prima parte a sezonului la Petrolul a dezvăluit că a purtat la rândul său discuții cu cei de la FCSB.

”Logic că m-a surprins transferul. Nu se aștepta nimeni. Nu mă așteptam pentru că a fost căpitan la Dinamo și nu doar câteva meciuri! Dinamo, care are cea mai mare rivalitate cu Steaua.

Ce pot să zic? E alegerea și carierea lui. Și eu am avut ceva discuții cu FCSB. În România când joci la Steaua, Rapid și te duci la cea mai mare rivală, îți dai seama că o să te înjure oamenii. Cred că și pe stradă îl vor înjura, dar trebuie să fie pregătit mental.

El știa 100% că asta se va întâmpla. Asta e alegerea lui și trebuie să o respectăm. S-a gândit cel mai mult la cariera lui, nu la bani. Altfel ar fi rămas la Rakow. Aici e acasă, joacă la o echipă mare și nu pierde nici naționala României”, a declarat Mirko Ivanovski.

De asemene şi fostul dinamovist, Vali Lazăr, care a fost coleg cu Sorescu la Dinamo în perioada ianuarie – octombrie 2020, sare în apărea lui Deian Sorescu și afirmă că și el a fost foarte aproape de un transfer la FCSB și susține că ar fi fost de acord cu mutarea respectivă, dar totul însă a căzut în ultimul moment.

“Am avut în perioada de la Dinamo şi nu au fost decât nişte tatonări şi o sumă de transfer. Apoi a picat noaptea. Mă duceam şi eu atunci.

Vorbim de trădări? E al nu ştiu câtelea jucător care se duce. Dacă el nu avea un mediu bun la Rakow şi a decis să vină aici, a luat cea mai bună decizie pentru el.

Este un jucător care la Dinamo, în viitorul apropiat, nu se putea întoarce pentru că nivelul şi bugetul salarial nu îi permit asta.

Speră să facă faţă pentru că e prietenul meu şi mă bucur pentru el. Şi de la FCSB are o rampă de lansare mai bună decât avea la Rakow”, a declarat Vali Lazăr.

Deian Sorescu, afectat de mesajele dinamoviștilor

La finalul partidei cu Pogon, Deian Sorescu a recunoscut, printre altele, că i-a fost greu să vadă câte mesaje negative primește din partea suporterilor dinamoviști, nemulțumiți de faptul că acesta a ales să semneze cu rivala FCSB.

”Clar că m-a durut. Au fost momente grele la Dinamo, am muncit pe burta goală. Nu a întrebat nimeni de ratele pe care le aveam. Suntem fotbaliști, avem salariile mai mari, dar să fii plătit la trei-patru luni e greu. Să fii înjurat de oricine…

Să nu știi dacă ai ce să mănânci sau nu e foarte greu. Asta m-a deranjat cel mai mult. Am dat totul și nu îmi reproșez nimic. Cred că ne-am ajutat reciproc. M-au ajutat și ei, dar i-am ajutat și eu, am venit gratis și am plecat cu bani.

Nu le-am numărat, dar cred că au fost mii de mesaje. Abia am putut să îi găsesc numărul mamei să îi dau mesaj că este ziua ei”, a declarat Deian Sorescu.

Problemele care au dus la plecarea de la Rakow la doar un an după semnarea contractului

Polonezii de la Weszlo au anunțat că mutarea este deja rezolvată și au prezentat problemele care l-au împiedicat pe Deian Sorescu să rămână la Rakow, liderul detașat al campionatului.

Astfel, sursa citată scrie că Deian Sorescu a avut mari probleme de adaptare în special pentru că nu știe limba engleză, ceea ce a făcut comunicarea cu ceilalți jucători și cu membrii staff-ului aproape imposibilă.

De asemenea, polonezii vorbesc și despre ”probleme de mentalitate” și despre imposibilitatea jucătorului de a se adapta cerințelor celor de la Rakow, care, la un an de la momentul în care l-au transferat de la Dinamo pe 800.000 de euro, și-au pierdut răbdarea cu Deian Sorescu.

Discuții pentru o plecare a lui Deian Sorescu de la Rakow au existat și în perioada de mercato din vară, când Hapoel Beer Sheva l-a vrut pe român, însă negocierile nu s-au concretizat.

Rămas în Polonia, Deian Sorescu a jucat în 15 meciuri pentru Rakow în sezonul de toamnă, deloc puține, însă nu a fost suficient pentru a-și dori să rămână sau pentru ca cei din conducerea clubului să vrea să-l păstreze.

Deian Sorescu, cel puțin șase luni la FCSB

Potrivit presei din Polonia, FCSB plătește 150.000 de euro pentru împrumutul lui Sorescu, iar suma pentru transferul definitiv se ridică la aproximativ un milion de euro.

Clubul nostru nu va primi nicio sumă de bani, procentul se aplică doar în cazul unui transfer definitiv.

Dinamo are un procent de 15% dintr-un transfer viitor, dar fiind vorba de împrumut, Dinamo va încasa o sumă de bani doar în cazul în care se va activa clauza de transfer definitiv.

1,5 milioane de euro este cota lui Deian Sorescu, conform transfermarkt.com

În anul petrecut în Polonia, Deian Sorescu nu a impresionat, reușind să strângă doar 27 de partide în care a marcat de trei ori și a oferit tot atâtea pase decisive.

134 de meciuri, 29 de goluri și 26 de pase decisive a adunat Deian Sorescu la Dinamo

7 prezențe are Deian Sorescu în tricoul echipei naționale a României, acolo unde a debutat pe 2 iunie 2021

CITESTE SI:

Șeful CCA după opt ani de la preluare arbitrajului Românesc: ”Le-am dat principii, am creat reguli”

Vlad Iacob, noi informații despre restanțele salariale către jucători

Deian Sorescu, ”taxat” de o legendă dinamovistă, după ce a semnat cu FCSB: ”Eu n-am putut să merg, am onoare!”

3 gânduri despre &8222;Alți doi dinamoviști au fost aproape de ”trădare”&8221;

Lasă un răspuns