Anunțul oficial I Întâlnire între Răzvan Zăvăleanu și Vlad Iacob

Planul de reorganizare al lui Dinamo este motiv de ”ceartă” între oficialii lui Dinamo.

Tensiunile de la Dinamo, au explodat în spațiul public. Răzvan Zăvăleanu îl arată cu degetul pe Vlad Iacob pentru nemulțumirile din vestiar. Spune că administratorul special nu și-a respectat cuvântul dat jucătorilor.

Mai mult, administratorul judiciar al lui Dinamo anunță că vă merge în continuare pe calea apelului, în timp ce Vlad Iacob optează pentru un nou plan de reorganizare. Totuși, Zăvăleanu anunță că va avea marți o întâlnire cu administratorul special al clubului.

”Sunt absolut de acord cu mesajul suporterului. Pentru mine nu există orgoliu când e vorba de Dinamo. Pot sta de vorba cu oricine, pot sta la masă cu oricine. Nu am niciun fel de problemă. Dincolo de ceea ce cred eu despre propria persoană sau despre firma mea, dacă e vorba de salvat Dinamo, voi accepta orice variantă care este salvatoare.

Energia noastră e îndreptată către Dinamo, energia mea personală merge 90 la sută către Dinamo, în contextul în care noi nu ne ocupăm doar de Dinamo. Atunci, simt o frustrare când, dincolo de eforturile noastre intelectuale, fizice, bănești, ni se aruncă numele în noroi.

Mâine va avea loc o întălnire și cu Vlad Iacob și cu specialiștii tocmai pentru a vedea care sunt argumentele lor. Nu stiu să vă spun acum. Vreau să aud argumentele. Mergem, ne întâlnim, discutăm. Ce contează că rămâne modificarea asta sau că se face alta. Important este ca Dinamo să se salveze. Din păcate, nu văd un motiv petru care suporterii să mai dea bani, dacă nu suporterii vor mai fi proprietari, în această etapă, ci domnul Șerdean. Da, am discutat cu domnul Șerdean.

Mai susținem căruța asta. Nu se pune problema în niciun caz de faliment. Isteria falimentului nu e prima oară, cred că e a patra oară. Dacă nu ar fi existat toate aceste referințe la relația rece dintre administratorul special și administratorul judiciar și așa zisa luptă pentru a impune un plan sau altul, nu am fi ajuns să discutăm despre asemenea lucruri….. Dacă lucrurile se țineau sub preș și se discuta numai intern, nu era niciun fel de problemă.

Eu cred că urmează să mai intre bani, cred că mai sunt oameni care aduc bani, cred că DDB mai poate strânge bani, cred că RTZ mai poate să facă un efort… haideți să nu vorbim de faliment. Să ne concentrăm pe ceea ce se poate face, astfel încât planul de reorganizare să se modifice, cu haircut-ul aferent. E un aspect esențial”, a mai spus Răzvan Zăvăleanu la Playsport Live.

Răzvan Zăvăleanu, revoltat după boicotul jucătorilor dinamoviști

În dimineața zilei de 16 ianuarie, luni, în care a fost programat și cantonamentul de iarnă, de la Săftica, s-a intrat în grevă. Elevii lui Ovidiu Burcă au fost nemulțumiți, pentru faptul că nu și-au primit banii, iar luni dimineață au refuzat să se antreneze. Însă, în urma unor discuții cu conducerea, situația s-a reglat pentru moment.

Fotbaliștii au primit asigurări că vor fi achitate o parte din restanțe în următoarele zile.

Administratorului judiciar a lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu a reacționat după evenimentele din această dimineață și îi arată cu degetul pe jucători și pe Vlad Iacob și spune că nu s-ar fi ajuns aici dacă ar fi știut de suma care a intrat între timp în conturile clubului.

Mai mult, Răzvan Zăvăleanu consideră că jucătorii au ajuns la soluția de a protesta din cauza lui Vlad Iacob.

”Mi se par puțin dure cuvintele grevă, faliment. Trebuie să fim puțin mai reținuți. Da, a fost o situație azi la Dinamo, dar nu grevă. Au fost niște nemulțumiri ale jucătorilor. Nemulțumirile mi-au fost comunicate azi de Vlad Iacob, printr-un mesaj. Pot înțelege supărările, dar nu pot înțelege modalitatea de acțiune în niciun caz.

Nemulțumirea lor a fost legată de faptul că nu a avut loc discuția care li s-a promis de către administratorul special. Trebuie să vă spun că tot vineri au intrat bani de la sponsorul nostru 888, lucru pe care nu l-am știut. Dacă l-am fi știut, probabil că s-ar fi făcut plățile către jucători.

Nu îmi place să fac comentarii pe sume, cert este că s-a făcut o plată importantă către jucători. Sunt de acord că au supărări, nu sunt de acord cu modalitatea de acțiune. În noi, în DDB, au avut tot timpul un parteneri de discuție, care au venit cu bani. Mai ales că aveam de încasat bani și de la sponsori și de la Sorescu. Înțeleg că au fost suparăți că au plecat cu buzunarele goale de Crăciun. Înțeleg că au fost suparăți că în ciuda promisiunilor că se vor vedea vineri, nu s-au văzut cu nimeni. Dar nu ar fi trebuit șase ajungă aici”, a declarat Răzvan Zăvăleanu.

Reprezentantul administratorului judiciar susține că Ovidiu Burcă a fost extrem de afectat de noile evenimente de la Dinamo. Antrenorul a încercat să îi convingă pe jucători că nu au ales soluția cea bună. Totodată, Zăvăleanu lasă de înțeles că vor urma repercusiuni și în vestiar:

”Ovidiu Burca era extrem de supărat, grupul trebuie să aibă încredere în ce le spune antrenorul și nu trebuie să se ajungă la lucruri de genul asta. Burcă era extrem de trist, nu trebuia să se ajungă la astea. Lucrurile nu merg în felul ăsta. Mai ales că banii sunt în conturile lor acum și vă spun sincer că nu are nicio legătură acțiunea lor cu banii.

Jucătorii sunt o prioritate, principala prioritate a acestui club. Noi am adus bani de acasă, unii dintre noi au de recuperat sume imense, ei trebuia să fie alaturi de noi, nu să procedeze în felul ăsta. Am înțeles supărăririle, dar nu am știut că vor avea loc astfel de manifestări. Ei trebuia să fie alături de noi, nu să procedeze în felul acesta.

L-am întrebat pe Ovidiu, dar nu mi-a dezvăluit lucrurile astea. Sunt lucruri de bucătărie. Nu am insistat. Vom vedea în timp cum se va comportă Ovidiu Burcă și care va fi atitudinea lui față de jucători”, a mai spus Răzvan Zăvăleanu.

Vlad Iacob, prima reacție după greva din vestiarul lui Dinamo

Administratorul lui Dinamo, Vlad Iacob a refuzat să dialogheze referitor la „mica grevă”, însă a asigurat că elevii lui Ovidiu Burcă se vor antrena. Mai mult, a confirmat că a avut loc o discuție cu fotbaliștii echipei.

”Nu vreau să comentez despre ceea ce s-a întâmplat de dimineață, sunt chestii din bucătăria internă a clubului. În schimb, a avut loc o discuție cu jucătorii, aceștia se vor antrena în a doua parte a zilei”, a spus Iacob, potrivit prietenilor noștri de la playsport.ro.

Peste cinci zile, Dinamo va disputa primul meci amical din această perioadă de pregătire, în compania celor de la CS Păulești, echipa la care este legitimat Valentin Lazăr. Vor urma și alte meciuri, cu echipe precum CSO Plopeni, Progresul Spartac, CSM Slatina, Gloria Buzău, Muscelul Câmpulung, Unirea Slobozia, Farul Constanța și FC Brașov.

Vlad Iacob, noi informații despre restanțele salariale către jucători

Din cauza problemelor financiare, Dinamo este printre puținele din Liga 2 care nu vor pleca în cantonamentul de iarnă în afara localității. În mare parte, ședințele de pregătire vor avea loc la baza proprie de la Săftica.

Situația financiar precară a fost recunoscută și de conducerea clubului. Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a afirmat că situația de la echipă se va regla și că jucătorii își vor primi banii pe care îi au de încasat.

Iacob a promis că în câteva zile vor începe alimentarea conturilor jucătorilor, pentru că atunci Dinamo va încasa anumite sume de bani, din diverse surse, poate chiar și de la fanii din DDB.

Astfel, Dinamo ar trebui să rezolve, probabil, în mare măsură situația plăților restanțelor către jucători până la prima partidă din Liga 2 din acest an, până când se va relua campionatul.

”Jucătorii sunt nemulţumiţi ca orice angajat sau ca orice fotbalist care nu îşi primeşte drepturile salariale. Evident că sunt nemulţumiri, situaţia nu este una plăcută, dar nu au existat până acum certuri sau probleme din acest punct de vedere.

Sigur vom plăti o parte din restanţe. Facem toate eforturile. Mai sunt şi încasări pe care le vom primi săptămâna viitoare şi, bineînţeles, vom debloca şi plăţile”, a spus Vlad Iacob.

Dinamo a stabilit programul de pregătire din 2023

Dinamo este una dintre echipele din Liga 2 care și-au oprit vacanța de iarnă.

Dinamo se bate la play-off!

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:

21 ianuarie: CS Păulești;
25 ianuarie: CSO Plopeni;
28 ianuarie: Progresul Spartac;
1 februarie: CSM Slatina;

4 februarie: Gloria Buzău;
8 februarie: Muscelul Câmpulung Elite;
10 februarie: Unirea Slobozia;
11 februarie: Farul Constanța;
18 februarie: FC Brașov.

Dinamo, a ales Săftica și Buftea

De mâine vor începe antrenamentele, dar Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:

”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.

Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.

CITESTE SI:

Mircea Rednic, revine pe banca tehnică

Foto & Video I Primul antrenament al ”dulăilor” din 2023

Video I Răzvan Zăvăleanu, revoltat după boicotul jucătorilor dinamoviști. Vlad Iacob, luat la țintă

3 gânduri despre &8222;Anunțul oficial I Întâlnire între Răzvan Zăvăleanu și Vlad Iacob&8221;

Lasă un răspuns