Video I Ovidiu Burcă lecție de dinamovism: ”Nu accept lucrul ăsta, încă o dată vă spun”

În cadrul unei conferințe de presă, susținute miercuri, 18 ianuarie, în care a vorbit despre situația echipei noastre dar și al clubului.

Acesta, le-a dat o lecție publică de dinamovism, tuturor jucătorilor care îmbracă tricoul lui Dinamo. Tehnicianul din Ștefan cel Mare, le-a dat o lecție și jurnaliștilor prezenți la Săftica.

După ce i-a ”urechiat” pe jucători, s-a ridicat și a părăsit sala de conferiță, în urletele angajaților din diferite trusturi de presă.

Considerăm gestul lui Ovidiu Burcă, ca o palmă dată, tuturor așa zișilor ”gazetari” care publică articole în necunoștință și care au doar ca scop, accesarea unui articol CAN-CAN-ist. Astfel, doardinamo.com, salută atitudinea lui Burcă și o aplaudă.

Totodată, Ovidiu Burcă a vorbit despre viitorul lui la echipă, dar și despre ultimele evenimente de la Dinamo, cu multă pasiune. Antrenorul lui Dinamo a vorbit cu multă pasiune.

”Să le fie rușine pentru ce au făcut zilele trecute, din punctul meu de vedere nu aveau niciun drept, spun cu toată responsabilitatea. Sunt un om echilibrat, întotdeauna încerc să ofer tot ce e mai bun.

Nu le-a lipsit aboslut nimic, nu cred că greșesc, nu sunt în prima ligă 5 echipe care au condițiile pe care le-a avut Dinamo, mă refer tot, bucătar propriu, până la aspectele financiare care nu au fost întârzieri, totul aproape la zi. Deplasări cu avionul, hoteluri de 5 stele, așa se consideră jucătorii, le oferi totul, le ceri totul în schimb.

Ce au făcut ei este o mare pată pe obrazul clubului, tot ce am încercat să realizăm, au dat cu piciorul într-o zi, nu aveau niciun motiv. Știu, cunosc realitatea fotbalului românesc, 2 luni de întârziere nu este o tragedie, i-am rugat personal să aștepte ca în această săptămână se vor rezolva din aceste probleme.

De aceea sunt supărat, tot ce am făcut încercat să fac în luinile astea, am stricat într-o zi, săptămâna asta a fost una extrem de complicată. Acest grup de jucători a picat testul loialității, față de club și de oamenii care au plătit salarii, au reparat vestiarele, care au trimis mâncare, față de acești oameni au picat testul asta.

Eu nu accept lucrul asta, încă o dată vă spun, știu ce probleme are fiecare, sunt foarte dezamăgit, acum o săptămână, eu personal am simțit să ies, să fac publice problemele, am tras semnale de alarmă. Nu au avut răbdare, au facut grevă, uitați-vă în ce moment am ajuns. Trebuie să reconstruim totul.

Față de acești suporteri nu aveau de ce să facă asta, fac meseria din pasiune,față de ei și club, care este într-un moment delicat, aveam senzația că înțeleg, că nu au venit aici pentru bani.

Eu am băgat mâna în foc pentru ei, știau unde vin, în frunte cu mine, sunt lipsuri, s-a retrogradat, cei care vin la Dinamo să se implineacsa financiar, că lucrurile din punct de vedere material să fie ideale, nu au ce să caute aici. Am nevoie de jucători cu care să mă identific, care să creadă în obiectivul clubului. Nu le cer sacrificii enorme, le-am cerut o săptămâna să aibă răbdare, am cerut mult?

Nu aveau niciun motiv să facă ce au făcut,nu am nimic cu nimeni, vreau lângă mine oameni care să fie motivați dincolo de aspectul material. Nu condamn pe nimeni, un om e motivat de bani, la Dinamo nu vii azi să câștigi bani, Dinamo poate să sufere alte lucruri, poate să ofere pasiune, apartenența la un club imens, nu ai voi e să înșeli așteptările oamenilor.

Nu ale mele, e o meteahnă care se perpetuează de ani de zile. Una, două facem grevă, este ultima pe care o facem. Până să ajungem la greva, trebuie să dialogăm, să îi întrebăm, cred că am făcut multe lucruri pentru ei. Am garantat personal că se rezolva.

Vreau oameni care vin pentru un ideal, nu știu câți au venit tribună plină la Brașov, când li strigau numele, lucrurile astea nu se cuantifică în bani. Nu le cerem să câștige meciurile, vreau să fie motivați de asta, de un idela care merge dincolo de aspecte emateriale, sunt supărat că am picat testul asta, am muncit noi toți, Răzvan, Vlad, suporterii, încercăm să le punem la dispoziție tot ce au nevoie, ne spargem creierii, nu îi jignim, îi tratăm cum se tratează sportivii mari. Nu i-a interesat pe niciunul, o luăm de la zero.

Mie, nu îmi place să fiu șantajat, nu le place să fie șantajați, pe cine șantajăm? Cui să le spunem asta? Oamenilor care ne plătesc din DDB? Să facă lucrul asta unde exist aun patron, când nu vor să plătească jucătorii, avem împământenit asta, dar la noi nu e cazul. Când au fost bani în club, au plătit salarile.

Eu nu mai accept jucatori are să pună condiții de maniera asta, mai ales aici. Nu era cazul la noi, asta este situația, veți vedea că nu am nimic cu nimeni, vreau să rămână cei care cred în ideal, în obiectivul care în vara era imposibil și de care ne-am apropiat puțin.

Am dat speranțe clubului, fanilor, celor care cred în noi, o să continuăm pe drumul asta. Se înhamă niște oameni cu altfel de valori, vreau să am doar astfel de oameni. Unii au anumite nevoie, nu arăt cu degetul, dacă nu se poate, luați geanta și plecați acasă.

Cine nu acceptă situația, e liber să plece, să își rezilieze contractul, să vorbeacă cu Vlad, e simplu” ,a declarat Ovidiu Burcă, în cadrul conferinței din această după-amiază.

Fotbaliștii au încercat ”să dreagă busuiocul”!

Luni, imediat după startul boicotului lansat de fotbaliști, șefii au mers, de urgență, la Săftica și au avut o discuție cu jucătorii. Primul care a ajuns a fost Elias Bucurică, președintele APCH, după care, la scurt timp, a ajuns și Vlad Iacob.

Pe seară, mai mulți fotbaliști ai lui Dinamo au postat, pe social media, fie pe Instagram sau Facebook, un mesaj de unitate.

Mesajul transmis de jucători a fost: ”Trecem peste toate, ne luptăm cu moartea/ Când se unesc câinii, ziua învinge noaptea!”. Acest mesaj este familiar suflării dinamoviste.

A fost folosit pentru prima oară în 2018, într-o scenografie realizată de PCH dintr-un meci direct cu FCSB, încheiat 2-2.

Potrivit prietenilor noștri de la playsport.ro, Ovidiu Burcă ar lua în calcul chiar și plecarea din Ștefan cel Mare, ca urmare a celor întâmplate în aceste zile la Dinamo.

Totodată, administratorului judiciar a clubului Dinamo, Răzvan Zăvăleanu a anunțat că astăzi, marți, 17 ianuarie, va avea loc o întâlnire cu administratorul special la care va participa și tehnicianul, Ovidiu Burcă.

Răzvan Zăvăleanu, revoltat după boicotul jucătorilor dinamoviști

În dimineața zilei de 16 ianuarie, luni, în care a fost programat și cantonamentul de iarnă, de la Săftica, s-a intrat în grevă. Elevii lui Ovidiu Burcă au fost nemulțumiți, pentru faptul că nu și-au primit banii, iar luni dimineață au refuzat să se antreneze. Însă, în urma unor discuții cu conducerea, situația s-a reglat pentru moment.

Fotbaliștii au primit asigurări că vor fi achitate o parte din restanțe în următoarele zile.

Administratorului judiciar a lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu a reacționat după evenimentele din această dimineață și îi arată cu degetul pe jucători și pe Vlad Iacob și spune că nu s-ar fi ajuns aici dacă ar fi știut de suma care a intrat între timp în conturile clubului.

Mai mult, Răzvan Zăvăleanu consideră că jucătorii au ajuns la soluția de a protesta din cauza lui Vlad Iacob.

”Mi se par puțin dure cuvintele grevă, faliment. Trebuie să fim puțin mai reținuți. Da, a fost o situație azi la Dinamo, dar nu grevă. Au fost niște nemulțumiri ale jucătorilor. Nemulțumirile mi-au fost comunicate azi de Vlad Iacob, printr-un mesaj. Pot înțelege supărările, dar nu pot înțelege modalitatea de acțiune în niciun caz.

Nemulțumirea lor a fost legată de faptul că nu a avut loc discuția care li s-a promis de către administratorul special. Trebuie să vă spun că tot vineri au intrat bani de la sponsorul nostru 888, lucru pe care nu l-am știut. Dacă l-am fi știut, probabil că s-ar fi făcut plățile către jucători.

Nu îmi place să fac comentarii pe sume, cert este că s-a făcut o plată importantă către jucători. Sunt de acord că au supărări, nu sunt de acord cu modalitatea de acțiune. În noi, în DDB, au avut tot timpul un parteneri de discuție, care au venit cu bani. Mai ales că aveam de încasat bani și de la sponsori și de la Sorescu. Înțeleg că au fost suparăți că au plecat cu buzunarele goale de Crăciun. Înțeleg că au fost suparăți că în ciuda promisiunilor că se vor vedea vineri, nu s-au văzut cu nimeni. Dar nu ar fi trebuit șase ajungă aici”, a declarat Răzvan Zăvăleanu.

Reprezentantul administratorului judiciar susține că Ovidiu Burcă a fost extrem de afectat de noile evenimente de la Dinamo. Antrenorul a încercat să îi convingă pe jucători că nu au ales soluția cea bună. Totodată, Zăvăleanu lasă de înțeles că vor urma repercusiuni și în vestiar:

”Ovidiu Burca era extrem de supărat, grupul trebuie să aibă încredere în ce le spune antrenorul și nu trebuie să se ajungă la lucruri de genul asta. Burcă era extrem de trist, nu trebuia să se ajungă la astea. Lucrurile nu merg în felul ăsta. Mai ales că banii sunt în conturile lor acum și vă spun sincer că nu are nicio legătură acțiunea lor cu banii.

Jucătorii sunt o prioritate, principala prioritate a acestui club. Noi am adus bani de acasă, unii dintre noi au de recuperat sume imense, ei trebuia să fie alaturi de noi, nu să procedeze în felul ăsta. Am înțeles supărăririle, dar nu am știut că vor avea loc astfel de manifestări. Ei trebuia să fie alături de noi, nu să procedeze în felul acesta.

L-am întrebat pe Ovidiu, dar nu mi-a dezvăluit lucrurile astea. Sunt lucruri de bucătărie. Nu am insistat. Vom vedea în timp cum se va comportă Ovidiu Burcă și care va fi atitudinea lui față de jucători”, a mai spus Răzvan Zăvăleanu.

Vlad Iacob, prima reacție după greva din vestiarul lui Dinamo

Administratorul lui Dinamo, Vlad Iacob a refuzat să dialogheze referitor la „mica grevă”, însă a asigurat că elevii lui Ovidiu Burcă se vor antrena. Mai mult, a confirmat că a avut loc o discuție cu fotbaliștii echipei.

”Nu vreau să comentez despre ceea ce s-a întâmplat de dimineață, sunt chestii din bucătăria internă a clubului. În schimb, a avut loc o discuție cu jucătorii, aceștia se vor antrena în a doua parte a zilei”, a spus Iacob, potrivit prietenilor noștri de la playsport.ro.

Peste cinci zile, Dinamo va disputa primul meci amical din această perioadă de pregătire, în compania celor de la CS Păulești, echipa la care este legitimat Valentin Lazăr. Vor urma și alte meciuri, cu echipe precum CSO Plopeni, Progresul Spartac, CSM Slatina, Gloria Buzău, Muscelul Câmpulung, Unirea Slobozia, Farul Constanța și FC Brașov.

Dinamo se bate la play-off!

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo a stabilit programul de pregătire din 2023

Dinamo este una dintre echipele din Liga 2 care și-au oprit vacanța de iarnă.

Dinamo se bate la play-off!

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:

21 ianuarie: CS Păulești;
25 ianuarie: CSO Plopeni;
28 ianuarie: Progresul Spartac;
1 februarie: CSM Slatina;

4 februarie: Gloria Buzău;
8 februarie: Muscelul Câmpulung Elite;
10 februarie: Unirea Slobozia;
11 februarie: Farul Constanța;
18 februarie: FC Brașov.

Dinamo, a ales Săftica și Buftea

De mâine vor începe antrenamentele, dar Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:

”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.

Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.

CITESTE SI:

Conferință de presă I Ovidiu Burcă ia atitudine și va susține astăzi o conferință de presă. Vezi la ce oră și unde o poți urmări

Președintelui AFAN, reacționează după ”puciul” de la Săftica

Clubul Sportiv Dinamo, reacționează după retragerea înotătorului Robert Glinţă

3 gânduri despre &8222;Video I Ovidiu Burcă lecție de dinamovism: ”Nu accept lucrul ăsta, încă o dată vă spun”&8221;

Lasă un răspuns