Jucătorul lui Dinamo care țintește ”primul 11”

”Câinii” se pregătesc de al treilea meci de pregătire, care se va disputa, sâmbătă, de la ora 12:00.

Prietenii noștri de la Radio Dinamo1948, au fost prezenți la Buftea, la antrenamentul premergător meciului amical cu CS Blejoi (n.r. echipă din Liga a 3-a).

Andrei Florescu (20 de ani), este un produs al CCJ, a fost împrumutat în două sezoane consecutive în liga secundă la Metaloglobus,dar a revenit în vară la Dinamo cu speranța că ar putea fi momentul să se impună la prima echipă. A evoluat mai puțin in prima parte a sezonului, dar jucătorul crescut de Dinamo trage din greu.

”Perioada de pregătire a început foarte bine pentru noi, în ultimele zile am avut antrenamente destul de grele, intensitatea a crescut de la o săptămână la alta. Ne-au ajutat primele două meciuri amicale, dar din păcate ultimele două s-au anulat. Eu zic că nu este o problemă, am compensat cu antrenamente, rămânem concentrați și per total pregătirea decurge foarte bine.

Eu am jucat mai puțin în prima parte a sezonului, dar cu antrenamentele suplimentare am avut această mentalitate de mic, nu a fost ceva legat de faptul că nu joc și vreau să compensez. Pentru mine a fost ceva normal și clar că în partea a doua a sezonului îmi doresc să joc mai mult. Eu pot să fac toată banda când se joacă cu 5 pe linia de fund, când jucăm 4-3-3 mă văd în stânga sau dreapta extremă, în 4-2-3-1 tot în bandă în față

Stilul mai modern este mult mai bun, fotbalul se joacă cu mingea și dacă doar alergi la munte, după ai probleme cu mingea. Dacă combinăm partea tehnică cu cea fizică, în meci se vede puțin mai bine. În ultimele meciuri s-a văzut că posesia a fost bună pentru noi, stilul acesta modern este mult mai apreciat de toți jucătorii”, a declarat Andrei Florescu pentru Radio Dinamo1948.

La Dinamo este un mixt interesant de tineri și jucători cu experiență și se pare că veteranii din lot au grijă de mai tinerii lor colegi:

”M-am integrat foarte bine în sistem, suntem mulți tineri și juniori în echipă, cei cu experiență ne ajută să ne integrăm, eu am mai fost împrumutat la altă echipă. Jucătorii cu experiență vor să ne ajute puțin mai mult, să ne adaptăm echipei mari, avem o relație bună cu ei și în afara terenului. În perioada cantonamentului socializăm cu ei și asta ne ajută.”

Despre diferența dintre primele două ligi: ”Se simte diferența față de spații, e o diferență între prima ligă și liga a doua, aici mereu când primești mingea , sunt 2-3 jucători în spatele tău, în prima ligă sunt spații mai mari. Diferența ar fi și la nivel calitativ, dacă pierzi aici o minge, riscul este mai scăzut să primești gol, dar este mult mai fizic nivelul în liga secundă.”

Andrei Florescu a avut și un mesaj pentru suporterii dinamoviști

”Mesajul pentru fani este unul de mulțumire, fără ei, Dinamo nu mai exista, le mulțumim că au răspuns prompt la mesajele domnului Iustin, care le-a cerut să ne ajute cu lucruri la Săftica. Suporterii ne ajută să supraviețuim și să avem o viață sportivă corectă ,profesionistă aici la Săftica.

Le transmit să fie în continuare alături de noi și facem tot ce ține de noi zi de zi,facem tot ce ține de noi pentru a îndeplini obiectivul”, a fost mesajul tânărului dinamovist.

CITESTE SI:

Avancronică I SCM Politehnica Timișoara – Dinamo București

Nicolae Badea a vorbit deschis despre momentul în care a decis să se ”retragă” de la Dinamo

Înot I Ultimul anunț care aduce un nou episod de glorie pentru David Popovici

3 gânduri despre &8222;Jucătorul lui Dinamo care țintește ”primul 11”&8221;

Lasă un răspuns