Nicolae Badea a spus tot despre ”episodul dineul”

Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului, după ce a pierdut barajul de menținere/promovare în Liga 1, 1-3 la general cu U Cluj.

Dineul organizat astăzi de Nicolae Badea împreună cu fotbaliștii lui Dinamo, fără a-i anunța pe conducători, atrage acuzații serioase și în ziua de astăzi.

Concret, fostului președinte al Consiliului de Administrație al clubului i s-a reproșat de o parte a fanilor lui Dinamo că ar fi ”tras sforile” prin organizarea ”cinei cea de taină”, unde au participat jucătorii clubului de la acel moment, dar și întregul staff tehnic, în frunte cu antrenorul Dusan Uhrin Jr.

În seara zilei de 29 mai 2022, după 0-2 la Cluj, Dinamo nu a reușit să întoarcă rezultatul în manșa secundă, în fața unui stadion plin, și a terminat la egalitate 1-1, iar sentința a fost retrogradarea.

Acum, Nicolae Badea a dezvăluit în ce context s-a desfășurat acel dineu.

Acesta a explicat că, înaintea meciului tur cu U Cluj, Dusan Uhrin a vrut să își dea demisia, pentru că el și membrii staff-ului său erau neplătiți de două luni. Atunci, șeful de la ComputerLand a intervenit pentru a rezolva această problemă. De asemenea, el a dezvăluit că Dusan Uhrin Jr. a fost cel care a venit cu ideea organizării acelei mese, pentru a detensiona atmosfera din interiorul lotului.

”Am avut o singură implicare anul trecut. Cu ocazia meciului de baraj cu Universitatea Cluj, când, la solicitarea lui Florin Răducioiu (n.r. Team-manager la Dinamo în acel moment), am acceptat o întâlnire cu Dusan Uhrin, care a avut să îmi transmită că se retrage, va abandona poziția de antrenor al lui Dinamo, pentru că nu a fost plătit de două luni, nici el, nici staff-ul tehnic. Înaintea turului.

Era vorba de o sumă între 15.000 și 20.000 de euro. Am solicitat să mi se transmită cifrele din contabilitatea clubului și m-am oferit să fac un contract de publicitate pentru meciul retur. Am semnat un contract în valoare de 20.000 de euro. Uhrin nu a venit să solicite doar pentru el, a fost vorba de întregul staff tehnic. Au primit niște sume nesemnificative (anterior).

În acea întâlnire, Uhrin a solicitat și acest lucru (n.r. despre acel dineu), unde să fie numai jucătorii și staff-ul tehnic. Niște activități de team-building, să le zicem așa, de consolidare a unității lotului”, a spus Nicolae Badea la emisiunea ”Dinamo 7/9”.

Cea mai titrată echipă din România, după Steaua, cu 18 titluri de campioană și 13 Cupe ale României, Dinamo va evolua în sezonul 2022/2023 în eșalonul secund. În plus, ”câinii” au în palmares și o Cupă a Ligii și două Supercupe.

În Europa, cea mai mare performanță a clubului este semifinala din Cupa Campionilor din sezonul 1983/1984, urmată de o altă semifinală, în Cupa Cupelor, șase ani mai târziu.

De-a lungul timpului, la Dinamo au evoluat unii dintre cei mai mari fotbaliști ai României, printre care Cornel Dinu, Mircea Lucescu, Florea Dumitrache, Dudu Georgescu, Dorin Mateuț, Ioan Andone sau Adrian Mutu.

Nicolae Badea s-a dat de GOL, referitor la reconstrucția noului stadion Dinamo

Nicolae Badea a mai fost acuzat de o parte a fanilor lui Dinamo că ar fi blocat în mod intenționat, prin AFC Dinamo, construcția noului stadion ”Arena Dinamo”.

În cele din urmă, proiectul noului stadion Dinamo nu mai poate fi blocat și spre bucuria suflării dinamoviste, lucrurile au intrat pe un drum fără întoarcere!

Nicolae Badea, deține echipa aflată în prezent în Liga 4, și acuză Ministerul de Interne pentru neînceperea construcției noului stadion Dinamo.

În primul rând, el a explicat că nu avea niciun interes în a face astfel de demersuri. De asemenea, omul de afaceri și-a prezentat poziția față de acest subiect.

Fiul lui ”Teleagă”, Ion Dincă, fostul secretar al Comitetului Central Comunist, arată cu degetul către conducerea din urmă cu câțiva ani a Ministerului de Interne, cel care deține, prin CS Dinamo, amplasamentul arenei.

Badea afirmă că s-a pierdut foarte mult timp în zadar cu ideea de a construi un nou stadion pe locul actualului velodrom. Și, ca să își justifice practic această decizie, responsabilii din Minister ar fi încercat să dea vina pe AFC Dinamo pentru stagnarea proiectului.

”Din punct de vedere legal, FC Dinamo (n.r. AFC Dinamo, societatea care deține echipa din Liga 4) s-a asociat cu Ministerul de Interne prin Clubul Sportiv Dinamo ca urmare a unor Hotărâri de Guvern. O Hotărâre dată de fostul premier Mugur Isărescu și o hotărâre de clarificare dată de Guvernul Adrian Năstase. Aceste Hotărâri de Guvern au fost puse în practică. Ele au produs efecte. Ca urmare, o încetare a contractului de asociere nu îndeplinea condițiile legale. Există aici opinia Ministerului de Justiție privind acest aspect.

Practic, FC Dinamo nu s-a opus construirii noului stadion pe amplasamentul actualului stadion. După cum știți, au fost destul de multe comunicări publice ale conducerii Ministerului, nu ale lui CS Dinamo, respectiv ale doamnei ministru de la acea vreme, în care au invocat faptul că FC Dinamo se opune construirii noului stadion.

Vreau să va spun încă o dată un lucru pe care l-am mai spus. A existat un acord scris, exprimat de către FC Dinamo, atât în atenția conducerii Ministerului, cât și a Companiei Naționale de Investiții, în care angajamentul a fost ferm, legat de acordul de construcție a stadionului, legat de neinițierea niciunui demers juridic prin care locația să fie transferată fără riscuri juridice către Compania Națională de Investiții, pentru a începe noul stadion.

Faptul că la nivelul Ministerului s-a ieșit timp de doi ani de zile, s-a rogodit, iertați termenul, cu fostul velodrom, după care s-a revenit pe actualul amplasament al stadionului, este o bâlbă administrativă a conducerii Ministerului de atunci. Sigur, care s-a suprapus și cu niște escamotări de realitate, să le numim deocamdată numai așa. Și cu o inducere continuă în mass-media că FC Dinamo se opune.

La vremea aceea, am comunicat la rândul nostru de nu știu câte ori faptul că nu FC Dinamo se opune. Nu are niciun motiv FC Dinamo să se opună. Nu are niciun dinamovist niciun motiv să se opună unei noi arene. Asta e valabil pentru cei care, în loc să își pună mintea la contribuție, își umflă mușchii administrativi”, a spus Nicolae Badea.

Fostul conducător din Ștefan cel Mare, se contrazice singur, iar acest lucru a fost remarcat de către cea mai importantă pagină care se axează pe detaliile bătrânei noastre arene din Ștefan cel Mare.

”Minciuna are picioare scurte domnule Badea! 😆

Degeaba incerci sa spui povesti acum la Playsport, istoria este martora si culmea, chiar si presa trustului Orange unde esti actionar minoritar mentine stirile din 2017 si ne reaminteste ca ai conditionat acordul pentru predarea vechiului Stadion, pe care il aveai in folosinta (imoral dar si ilegal dupa cum au stabilit atat Curtea de Conturi cat si Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel), de primirea ulterioara a drepturilor pe cel nou si folosinta gratuita pentru clona AFC Dinamo “Badea”…

Din nefericire piedicile pe care le-ai pus timp de 5 ani (2016-2021) au fost transate irevocabil de Instante si noul stadion se va construi si va fi al CS Dinamo, iar amenintarile lansate acum par ca sunt doar ultimele zgomote pe care o hiena le face cand vede ca ii scapa definitiv prada din gheare…

Probabil ca vor mai apare astfel de minciuni insa capitolul Badea & Stadionul Dinamo este inchis pentru totdeauna!”, potrivit paginii de facebook, ”Noul Stadion ”Dinamo”, cea mai bună sursă de informare în ceea ce privește construcția viitorului stadion, au fost publicate ultimele noutăți.

Foto I Declarația lui Nicolae Badea pentru Orangesport

CITESTE SI:

Video I Larisa Iordache, declarație de dragoste superbă pentru Dinamo

VIDEO & FOTO I Nicolae Badea s-a dat de GOL, referitor la reconstrucția noului stadion Dinamo

Ionel Augustin, încă marchează pentru Dinamo!

3 gânduri despre &8222;Nicolae Badea a spus tot despre ”episodul dineul”&8221;

Lasă un răspuns