Dorin Șerdean, a băgat ”placa” pe repeat: ”Avem un investitor nou cu care discutăm”

Dinamo trage tare să depășească o perioadă teribil de grea. Datorită eforturilor făcute de către suporterii dinamoviști, din programul ”Doar Dinamo București”, echipa este pe linia de plutire.

În schimb, acționarul majoritar al clubului, Dorin Șerdean a scos din sertar, acea ”placă”, că poartă tratative cu diverși posibili finanțatori. ”Marele șahist”, este așteptat în continuare să contribuie la bugetul clubului, deoarece nu a făcut absolut nimic de la repunerea în funcție, în urma deciziei Tribunalului din București.

Șerdean, vine doar cu promisiuni, cu discuții cu oameni de afaceri, neoferind nimic concret în continuare:

“Ceva concret nu avem, dar avem discuţii pe toate liniile. Avem mai mult decât speranţe, sunt nişte premise care se pot transforma în ceva concret. Am avut întâlniri la finalul anului trecut şi cu Vlad Iacob şi cu domnul Zăvăleanu.

Am găsit un limbaj comun şi suntem cu toţii de acord că trebuie să găsim un investitor. Avem un investitor nou cu care discutăm. Nu pot să vă spun, trebuie să respect dorinţa dumnealui. Este vorba de o societate. Sunt afaceri în mai multe părţi din ţară. Vorbim de un investitor foarte puternic. Sunt români. După perioada sărbătorilor au început discuţiile. Pot susţine cele 15 milioane de euro pe un plan.

Aici atingem marea problemă pe care o avem în momentul de faţă. Dinamo nu este cel mai atractiv în momentul de faţă. Ştiţi bine că datoriile în acest moment, pe vechiul plan, sunt foarte mari, de 9-10 milioane.

Haircut-ul de care se tot vorbeşte este necesar, ca Dinamo să fie mai atractiv. Doar dacă ne gândim la Asociaţia Peluza Cătălin Hîldan sunt deja datorii de 4 milioane de euro. Acele sume se revăd la categoria datorii. Prioritatea numărul 1 este licenţa şi, practic, toată activitatea noastră curentă… Astăzi nu avem acel 1 milion de euro, dar dacă se semnează actele, vom avea”, a declarat Dorin Șerdean, potrivit unui trust de presă.

Dorin Șerdean nu este mulțumit de activitatea lui Vlad Iacob, administratorul special

Dorin Șerdean, nu este mulțumit de activitatea lui Vlad Iacob, administratorul special a lui Dinamo. Dar a precizat că nu exista nicio altă variantă disponibilă în vară, într-un timp foarte scurt.

“Vlad Iacob era cea mai bună variantă în momentul acela. Nu pot să îmi imput, asta e realitatea. Nu aveam altceva de ales. Se putea mult mai bine, referitor la activitatea domnului Iacob.

Cel puțin teoretic, eu îi pot lua locul domnului Iacob. Mai sunt niște proceduri care să fie îndeplinită. S-a trimis de la instanță că acea sentință este executorie, dar nu este definitivă.

S-a amânat pronunțarea pe 13 februarie. Decizia a fost dată către un executor judecătoresc, este în procedură la a se duce la îndeplinire.

Trebuie să mă implic dacă aduc un investitor. Discuția pe care am avut-o cu Vlad Iacob a fost să aducă un investitor, era vorba de domnul Tomșa de la Cluj. Nu s-a concretizat, dar am mers mai departe cu varianta Vlad Iacob”, a mai spus Dorin Șerdean.

Oferta DDB pentru Dorin Șerdean

Președintele DDB, Eduard Galan a explicat care a fost reacția lui Dorin Șerdean la oferta venită din partea suporterilor din programul ”Doar Dinamo București”.

”Eu am avut mandat de la DDB și m-am întâlnit personal și am negociat cu Dorin Șerdean pe data de 7 septembrie. Noi i-am propus în felul următor. 100.000 de euro la semnarea contractului, 100.000 de euro până la 31 decembrie 2022 și 50.000 de euro la sfârșitul sezonului. Cum nu a fost reală oferta dacă am negociat?

Nu trebuia să fie nimic scris. Trebuia să spună că este de acord și făceam oferta și OP-ul (n.r.ordinul de plată). Era licitație să aibă scris? Discutăm despre o ofertă făcută între doi oameni de afaceri: ‘Îți dau atât!’ Și dacă spunea ‘Da!’, făceam contractul. I-am făcut o propunere și dacă era de acord, eu redectam. El a semnat propunerea de la ONE după ce a expirat!

A spus că este o ofertă corectă, dar se aștepta la mai mult. Nu am încercat să îl păcălesc și nici să țină cu dinții de acțiuni. El ar fi rămas și cu 20% din acțiuni și i-am promis că nu îl vom dilua.

Dorin Șerdean putea în continuare să își aducă aportul pentru procentul de 20% mai departe. Oferta a fost atât de bună că mă mir că nu a acceptat-o. Eu cred că de fapt nu vrea să cedeze către DDB pachetul majoritari. Țin să îi transmis pe această cale că oferta este valabilă și acum! Exact ce am vorbit în acea seară!

Discuțiile mele cu el au fost super civilizate. El mi-a spus că e om de afaceri și înțelege cum merg lucrurile și că este o ofertă OK. A rămas că va reveni el către mine. De ce nu a spus: ‘Da, hai să semnăm!’ L-am întrebat cum stă, cum este, dacă s-a gândit, ce facem mai departe… Nu a mai zis nimic.

Suma de 100.000 de euro a fost asumată de mine în nume propriu! I-am spus-o la masă. Asta înseamna că își primea banii imediat la semnătură. Mă rog, eu am cerut șapte zile în care să se facă transferul bancar. Nu mi-a mai răspuns. Nu a spus: ‘Da, vreau!’ A zis așa: ‘Mă gândesc și cred că putem face multe lucruri împreună’. Am revenit și a zis că mai vorbim, apoi nu s-a mai întâmplat nimic.

Nu era vorba de o cedare a acțiunilor, ci de o împărțire a acțiunilor. Ne dădea nouă o parte pe bani și rămânea cu un procent, astfel încât mai întâi să îl poată fructifica și să își acopere dacă a avut cheltuieli suplimentare”, a declarat Eduard Galan pentru același trus de presă.

Eduard Galan a continuat: ”Dorin Șerdean spune că DDB nu e APCH și APCH nu e DDB. Că DDB e doar un program de marketing. Nu. Hai să îți dau un exemplu: Emag. Firma din spate e Dante International. Toți membri DDB cu card activi vor fi membri titulari în APCH. De-asta modificăm acum statutul, vor fi adeziuni și tot ce trebuie. De ce Dante nu se cheamă Emag SA sau SRL?

Oamenii care au donat pentru Dinamo prin intermediul APCH trebuie să stea liniștiți. Asociația nu s-a chemat DDB. DDB e un trademark. Nu am înființat o altă asociație pentru că APCH exista deja, are istoric, tot ce trebuie, și a fost mult mai ușor pentru noi. Modelul nu e inventat de noi și e valabil peste tot în lume.

Dacă domnul Șerdean e dispus să bage bani în Dinamo, noi nu putem fi decât foarte mulțumiți! Poate veni liniștit, nu avem nicio problemă. Poate să vină și la muncă, dar să vedem din ce bani i se va plăti leafa. Știu că era un post liber la Săftica, dar cred că s-a ocupat între timp…

Noi suntem voluntari la Dinamo. Acționari minoritari, dar majoritari la banii pe care-i băgăm. Sper ca acționarul majoritar cu zero investiții în club, să vină măcar pe aceeași leafă. Ce a făcut pentru Dinamo în ultimele luni? Să își asume eșecurile! Nici nu știe ce se întâmplă în club! Noi facem lucruri, ne dăm de ceasul morții! O să ajungem la spital, înnebunim!

Programul DDB a ținut steagul sus și a rezolvat mare parte și din probleme de la Săftica. S-au plătit facturile și la utilități și salariile angajaților. Vom ajuta în continuare”.

CITESTE SI:

Dinamo București – CS Blejoi, al treilea meci de pregătire din 2023. Cum ar putea arăta echipa de start

Larisa Iordache, dezvăluiri despre ce a urmat retragerii din sport: ”Viață te împinge să înveți foarte multe lucruri”

Video I Nicolae Badea: ”Cine ți-a dat ceva gratuit, îți poate lua în orice moment”

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Dorin Șerdean, a băgat ”placa” pe repeat: ”Avem un investitor nou cu care discutăm”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s