Cătălin Țîră trage un semnal de ALARMĂ: ”Situația nu e tocmai roz”

Dinamo se pregătește pentru ultimele trei runde din sezonul regular al Ligii 2, obiectivul intermediar accederea în play-off.

Cătălin Țîră, atacantul de 28 de ani al lui Dinamo, a vorbit despre lupta pentru calificarea în play-off.

”Atmosfera e una bună, suntem concentrați pe ce avem de făcut, pentru că mai avem trei meciuri importante. Nici noi nu știm dacă vom juca împotriva Unirii Constanța. Am înțeles că au probleme de lot. Vom avea un meci greu în deplasare cu CSC Șelimbăr și apoi acasă cu Poli Timișoara.

Sperăm să facem o treabă bună. Obiectivul nostru e să intrăm în play-off. Nu va fi ușor, dar sperăm. La Dinamo situația nu e tocmai roz. Noi ne facem treaba pe teren. Sperăm să fie bine”, a spus Cătălin Țîră, la Liga Digi Sport.

După scandalul din urmă cu câteva săptămâni de la echipă (n.r. greva jucătorilor), Cătălin Țîră a spus cum stau lucrurile la echipa pregătită de Ovidiu Burcă (43 de ani). Vârful din Ștefan cel Mare atrage atenția că în continuare conducerea clubului este datoare jucătorilor.

”Situația nu e tocmai roz, după cum știm cu toții. Dar noi ne facem treaba pe teren. Sperăm să fie bine în continuare și să câștigăm meciuri.

Însă situația financiară nu e tocmai bună. Avem restanțe, dar sperăm să se rezolve cât de curând. Pe 15 (n.r. – februarie), acum, vom face două luni (n.r. – de restanțe salariale). Da, după episodul cu greva au intrat niște bani, s-a băgat un salariu. S-au mai liniștit apele, ca să zic așa. Sperăm să fie totul bine”, a mai spus Țîră.

O ultima ofertă primită de Dorin Șerdean pentru a vinde acțiunile

Pentru a mai lămuri situația financiară a clubului, Red&White Management, grup reprezentat de Vlad Iacob în negocieri, i-a înaintat lui Dorin Șerdean o ofertă în valoare de 400.000 de euro, pe care Șerdean a refuzat-o. Valoarea ofertei fiind condiționată de refacerea planului de reorganizare și de performanțele clubului.

Mai mult, suporterii-acționeri ai lui Dinamo (n.r. APCH), i-au făcut o ofertă lui Dorin Șerdean de 1 milion de euro, puțin peste 200.000 de euro, pentru ca acesta să cedeze pachetul majoritar de acțiuni pe care-l deține la Dinamo, potrivit PlaySport. Omul de afaceri urmând să-și păstreze un procent simbolic, de 1%.

Conform aceleiași surse, dacă va accepta oferta, Dorin Șerdean ar fi de acord să renunțe la toate litigiile pe care le are în dosarul de reorganizare judiciară, cât și împotriva APCH, dar și la creanța de la masa credală.

Dorin Șerdean a recunoscut că a avut pe masă această ofertă și spune că propunerea a expirat, după ce a refuzat-o. Motivul? Expus tranșant: ”Consider că au fost puse condiții total inacceptabile și cred că APCH nu are capacitatea de a rezolva problemele clubului. A existat un termen pentru această ofertă, am răspuns, a expirat”, a explicat Șerdean.

Vlad Iacob a anunțat ce datorii are clubul la început de 2023

Dinamo nu a reușit să rezolve problemele financiare, după ce planul de reorganizare a clubului a fost respins de către instanță.

DDB voia să preia acțiunile, dacă planul de reorganizare era aprobat, iar datoriile clubului erau micșorate la 2,5 milioane de euro.

Între timp, Dorin Șerdean, deținătorul pachetului majoritar de acțiuni de la Dinamo, a câștigat procesul cu „roș-albii” și trebuie să fie reintegrat în conducerea clubului.

Astfel, Dinamo a ajuns la datorii de aproape zece milioane de euro. Pentru a mai micșora datoriile clubului, oficialii din birouri lucrează la un nou plan de reorganizare.

Vlad Iacob a vorbit deschis despre probleme financiare ale echipei noastre, sperând ca datoriile să ajungă în cele din urmă la mai puțin de patru milioane de euro.

Dinamo trebuie să facă rost de un milion de euro în două luni pentru a putea obține licența. În sprijinul clubului Dinamo pot veni suporterii echipei și nu numai. Aceștia pot completa formularele pentru redirecționarea a 3,5% din impozit către echipa din Ștefan cel Mare.

”În acest moment, datoriile noastre totale sunt undeva la 9,5 milioane de euro. O sumă uriașă, dar cu un plan de reorganizare, am putea ajunge la 3,5 milioane de euro. O sumă foarte rezonabilă pentru preluarea unui club cum este Dinamo.

Un plan de reorganizare cu tăierea datoriilor, oricare ar fi el, este realizabil și absolut necesar, cu siguranță. Creditorii au votat acel plan, este cel mai important element. Ce vreau să spun că și un alt plan de reorganizare ar putea să treacă, dar cel mai bine vorbiți cu administratorul judiciar”, a administratorul special al lui Dinamo, la ProSport Live.

Vlad Iacob, a vorbit despre felul în care au fost cheltuiți banii suporterilor, prin Programul DDB.

”Un raport de audit are anumite costuri, noi încercăm să tăiem costurile. Din câte știu, banii de la fani au fost administrați corect. Nu au fost irosiți, folosiți ilegal. Banii de la suporteri au ajuns la club, a fost relevat chiar de un control ANAF la Asociația Peluza Cătălin Hîldan.

Transparența Programului DDB ține de cei de acolo, nu de mine. Noi suntem sub supravegherea administratorului judiciar RTZ, care verifică fiecare tranzacție din club și o avizează. Funcționăm în reorganizare.

DDB nu a preluat conducerea clubului, Asociația PCH, care operează Programul DDB, e acționar minoritar, dorește să salveze clubul, scopul principal e salvarea lui Dinamo, eu am vorbit cu ei.

Suporterii nu vor cere banii de la potențialii viitori investitori. Banii au fost donați de suporteri, fiecare om a contribuit pentru salvarea lui Dinamo”, a mai spus Iacob.

Vlad Iacob, a atins și subiectul Ionuț Lupescu, fostul fotbalist fiind provocat de fanii dinamoviști să vină în club și să ajute, din postura de director executiv.

”Domnul Lupescu a mai fost invitat, propunerea actuală a suporterilor vine ca un răspuns la ce a declarat dânsul. Ar trebui să fiu și eu de acord, ca administrator delegat, cu venirea lui. Iar dacă se pune problema să vină în locul meu, atunci e nevoie de votul Adunării generale a acționarilor.

Eu am un respect foarte mare pentru Ionuț Lupescu, am crescut uitându-mă la el, are o experiență foarte mare în managementul organizațiilor, federațiilor și confederațiilor – cum este UEFA, dar în cadrul unui club de fotbal lucrurile sunt total diferite, e cu totul și cu totul altceva față de o organizație. Dar experiența lui ar fi binevenită, dacă ar vrea să se alăture nu voi spune niciodată nu”, a afirmat Vlad Iacob, administrator special Dinamo.

Dinamo se bate la play-off!

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:

18 februarie: FC Brașov.

Meciuri jucate de Dinamo:

Dinamo – CS Păulești 0 – 0;

Dinamo – CSO Plopeni 1 – 1;

Progresul Spartac – Dinamo (anulat);

Dinamo – CSM Slatina (anulat);

Dinamo – Gloria Buzău (anulat);

Dinamo – CS Blejoi 5 – 0;

Muscelul Câmpulung Elite – Dinamo 0 – 3;

Unirea Slobozia – Dinamo 2 – 0;

Dinamo – Farul 2 Constanța 0 – 0.

Dinamo, a ales Săftica și Buftea

Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:

”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.

Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.

Liga 2 se va relua pe 28 februarie, iar Dinamo mai are de jucat în sezonul regulat cu Unirea Constanța și Poli Timișoara pe teren propriu, și cu Viitorul Șelimbăr în deplasare.

CITESTE SI:

O ultima ofertă primită de Dorin Șerdean pentru a vinde acțiunile

Video I Nemulțumirile lui Ovidiu Burcă după amicalul cu Farul II

Video I Dinamo remiză albă în penultimul amical al iernii

3 gânduri despre &8222;Cătălin Țîră trage un semnal de ALARMĂ: ”Situația nu e tocmai roz”&8221;

Lasă un răspuns