Video I Viitorul lui Dinamo explicat de președintele DDB. Care este relația lui Eduard Galan cu Zăvăleanu și Iacob

Dinamo este pe locul 8 în Liga 2. La doar doi pași de play-off. Ovidiu Burcă și compania mai au de disputat trei partide din sezonul regulat.

Trei partide să rezolve ecuația. Dacă din punct de vedere sportiv lucrurile sunt sub control, ”câinii” suferă cumplit din cauze financiare și administrative. Astfel, Eduard Galan este convins că salvarea lui Dinamo nu va veni din partea unui investitor mult visat.

Președintele DDB a declarat în cadrul emisiunii ”Dinamo 7/9” a lansat un apel către suporteri în care afirmă că doar efortul comun al suporterilor va readuce echipa pe linia de plutire.

”Noi mai avem și problema asta: suntem specialiști în toate. Știm de la fizica atomică până la medicină. Am încredere că problemele se vor rezolva.

Noi trebuie să ne facem partea noastră. Noi suntem singura soluție și singura variantă certă. Pot veni prinți pe cămile și pe cai, zvonuri și discuții vor fi. Singura certitudine suntem noi. Noi trebuie să găsim soluții și să ducem Dinamo mai departe”, a declarat Eduard Galan în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști ”Dinamo 7/9” .

Unul dintre motivele de tensiune din cadrul clubului a fost relația rece dintre Răzvan Zăvăleanu și Vlad Iacob. Administratorul judiciar și administratorul special cred că planul de reorganizare al clubului vă trebui să aibă o continuare diferită. Eduard Galan spune că relația celor doi s-a normalizat.

”Lucrurile funcționează bine sau cel puțin în limite normale. Nu văd nicio divergență sau altceva care să afecteze funcționarea clubului. Luna ianuarie a fost specială. A fost o luna grea. Fară meciuri, fară evenimente sportive, tensiunea a fost maximă.

Dar nu îmi fac nicio grijă că nu pot colabora. E și normal să nu mai fie așa, până la urmă tragem toți la aceeași căruță. Trebuie să avem încredere și atunci când ni se cere ajutorul, să intervenim. Dar fiecare să își facă treaba”, a mai spus Eduard Galan.

Dorin Șerdean, prima reacție după ULTIMATUM-ul transmis de DDB

Suporterii acționari din cadrul programului ”Doar Dinamo București” au transmis, astăzi, un comunicat de presă, prin care îi invită pe Dorin Șerdean (53 de ani), deținătorul pachetului majoritar de acțiuni și a lui Nicolae Badea (74 de ani), posesorului unui pachet de aproximativ de 7% de acțiunile clubului Dinamo, să contribuie la plata salariilor.

Luni seară, în cadrul unui interviu acordat știrile PRO TV, Dorin Șerdean a refuzat propunerea DDB. Acționarul majoritar al echipei noastre susține că managementul prost al membrilor DDB a dus la retrogradarea echipei și nu ar reveni într-o organigramă unde nu are putere de decizie.

”Ei și-au asumat această răspundere de a conduce un club, neavănd toate resursele necesare. Trebuiau să se gândească la acest lucru înainte de a face ce au făcut în ultimii doi ani. Atunci când dai afară în mod abuziv agajați, atunci când te infiltrezi în mixtiunea managementului unei societăți fără a cere acordul, cu bocancul…

Trebuiau să se gândească la consecințe, astăzi se văd consecințele. Faptul că echipa este în Liga 2 este în legătură directă cu ce au făcut acești acționari, acționari minoritari cu 20%, care și-au arogat mai multe drepturi decât procentul de 20%.

După cum se vede, nu au avut suficiente resurse ca să se ducă la un rezultat fericit această criză care la Dinamo durează de ani de zile”, a declarat Dorin Șerdean pentru sursa mai sus citată.

Mai mult, cel care ar trebui să finanțeze clubul, pe care îl deține, a mărturisit că atunci când a sosit la Dinamo, datoriile erau de 4 milioane de euro. La doi ani și jumătate distanță, Dorin Șerdean a precizat că de la 4 milioane de euro, suma a ajuns la 10 milioane de euro.

”În septembrie 2020, Dinamo avea datorie de circa 4 milioane de euro. În momentul de față are undeva la 10 milioane de euro. Asta am găsit eu la Dinamo, o societate care avea mandatele administratorilor expirate la Registrul Comerțului, o societate care funcționa de aproape un an de zile în ilegalitate.

Ei nu aveau mandate valide. Dacă mai departe Asociția Peluza Cătălin Hîldan a dus clubul în situația în care este astăzi, nu este problema mea. Acum este târziu să mi se ceară bani sub forma aceasta, atât timp cât eu sunt impiedicat să reintru în organigrama clubului.

Sunt două variante foarte clare. Una ar fi să aduc bani de acasă, pentru a susține clubul. A doua variantă ar fi să vând acest pachet majoritar cuiva care ar dispune de fondurile necesare pentru a susține societatea. Asta la nivel teoretic.

La nivel practic niciun om cu ‘scaun la cap’ nu ar face acest lucru, atât timp cât nu ar avea control asupra societății. Ba mai mult, sunt împiedicat de un an să intru în organigrama clubului și să am control asupra societății”, a mai spus Dorin Șerdean.

Fanii din PCH și Programul DDB susțin că Dorin Șerdean ar trebui să cedeze rapid acțiunile, întrucât nu a investit niciun ban la Dinamo, sau să se implice financiar.

Dorin Șerdean repus în funcția de președinte executiv! Acționarul majoritar al lui Dinamo este obligat să îi achite salariile restante lui Dorin Șerdean

Dorin Șerdean, a câștigat procesul cu Dinamo și va reveni cât mai curând posibil la serviciu!

Acționarul majoritar al societății pe care o administrează, a primit astăzi câștig de cauză din partea Curții de Apel pentru a fi repus în funcție, considerându-se că îndepărtarea lui a fost făcută nelegal.

De asemenea, Dorin Șerdean (n.r. acționarul majoritar) are de primit suma de 8.330 de lei, cheltuieli de judecată efectuate în apel.

Problema rămâne în ce funcție, mai exact, va fi repus Dorin Șerdean

Întrucât societatea se află în plin proces de reorganizare judiciară, corespondentul acelui post este cel de administrator special. Numirea unui administrator special se face prin AGA, care trebuie aprobata de catre administratorul judiciar.

În mod normal, ar trebui să fie numit într-o funcție în cadrul clubului, ceea ce este minunat, în condițiile în care Dorin Șerdean și-a arătat disponibilitatea de a veni la muncă și de a aduce bani în club.

În acest sens, a fost transmis un mesaj de către DDB, astîzi, în care s-a anunțat că Programul Doar Dinamo București va achita 20% din necesarul pentru salariile pe luna în curs, fiind nevoie de implicarea acționarului majoritar pentru achitarea diferenței.

Comunicat DDB:

”În următoarele zile va fi o nouă scadență pentru achitarea salariilor jucătorilor și angajaților clubului. Suntem conștienți că urmează o perioadă foarte importantă, cu implicare majoră în lupta pentru play-off și pentru promovare.

În acest sens anunțăm membrii programului Doar Dinamo București și persoanele interesate de activitatea clubului Dinamo că în următoarele zile, APCH este pregătită să vireze 20% din suma necesară pentru salariile scadente pe data de 15 februarie, conform procentului pe care APCH îl deține în acționariatul clubului Dinamo București.

Îi invităm public pe ceilalți doi acționari ai clubului , Lotus SRL (reprezentat de Dorin Serdean) societate ce deține 72% din acțiunile clubului Dinamo și ACS FC Dinamo („Dinamo Badea”) societate care deține 7% din acțiuni, să susțină cheltuielile salariale ale clubului conform procentului de acțiuni pe care îl dețin”, se arată pe pagina de Facebook a programului DDB.

PCH, ultimatum pentru Dorin Șerdean!

Suporterii dinamoviști susțin că Dorin Șerdean ar trebui să cedeze rapid acțiunile, întrucât nu a investit niciun ban la Dinamo, sau să se implice financiar. Aceștia i-au adresat și trei întrebări.

„De obicei, este de la sine înțeles faptul că procentul acțiunilor aduce cu sine responsabilitatea de a aduce același procent de investiții. La Dinamo, în schimb, se pare că funcțiile și investițiile sunt 2 lucruri separate care pică în responsabilitatea a două entități care acționează în mod diferit.

De fapt, doar una acționează, în timp ce cealaltă doar cere. Vorbim aici despre acționarul majoritar, Dorin Șerdean, care a ales să se țină de scaunul confortabil de la biroul din Parcul Sportiv Dinamo fără a se achita de responsabilitățile care îl mențin pe acel loc de cinste.

Mai mult decât atât, acționarul majoritar fără investiții s-a declarat nemulțumit când i-a fost luat acest confort ca urmare a faptului că suma investită de acesta în activitatea clubului Dinamo nu a putut umple nici măcar un rând din caietul unui elev de clasa 1 care abia începe să deslușească tainele adunării.

Ca să vă dăm un exemplu elocvent, dacă vă plimbați prin Parcul Sportiv Dinamo și pierdeți din portofel 1 RON, iar un sportiv găsește banii respectivi și își cumpără o pungă de plastic pentru a-și căra echipamentul, ați investit mai mult decât acționarul majoritar al echipei de fotbal.

Sătui de lipsa de implicare a celui care ar trebui să asigure nu doar ziua de mâine, ci întreg viitorul clubului nostru iubit, am dori să îl întrebăm următoarele:

Când ai de gând să îți asumi rolul de acționar majoritar?

Când ai de gând să plătești primul salariu?

Când ai de gând să achiți prima factură în club?”, este mesajul postat de Peluza Cătălin Hîldan, pe Facebook.

O ultima ofertă primită de Dorin Șerdean pentru a vinde acțiunile

Pentru a mai lămuri situația financiară a clubului, Red&White Management, grup reprezentat de Vlad Iacob în negocieri, i-a înaintat lui Dorin Șerdean o ofertă în valoare de 400.000 de euro, pe care Șerdean a refuzat-o. Valoarea ofertei fiind condiționată de refacerea planului de reorganizare și de performanțele clubului.

Mai mult, suporterii-acționeri ai lui Dinamo (n.r. APCH), i-au făcut o ofertă lui Dorin Șerdean de 1 milion de lei, puțin peste 200.000 de euro, pentru ca acesta să cedeze pachetul majoritar de acțiuni pe care-l deține la Dinamo, potrivit PlaySport. Omul de afaceri urmând să-și păstreze un procent simbolic, de 1%.

Conform aceleiași surse, dacă va accepta oferta, Dorin Șerdean ar fi de acord să renunțe la toate litigiile pe care le are în dosarul de reorganizare judiciară, cât și împotriva APCH, dar și la creanța de la masa credală.

Dorin Șerdean a recunoscut că a avut pe masă această ofertă și spune că propunerea a expirat, după ce a refuzat-o. Motivul? Expus tranșant: ”Consider că au fost puse condiții total inacceptabile și cred că APCH nu are capacitatea de a rezolva problemele clubului. A existat un termen pentru această ofertă, am răspuns, a expirat”, a explicat Șerdean.

Vlad Iacob a anunțat ce datorii are clubul la început de 2023

Dinamo nu a reușit să rezolve problemele financiare, după ce planul de reorganizare a clubului a fost respins de către instanță.

DDB voia să preia acțiunile, dacă planul de reorganizare era aprobat, iar datoriile clubului erau micșorate la 2,5 milioane de euro.

Între timp, Dorin Șerdean, deținătorul pachetului majoritar de acțiuni de la Dinamo, a câștigat procesul cu „roș-albii” și trebuie să fie reintegrat în conducerea clubului.

Astfel, Dinamo a ajuns la datorii de aproape zece milioane de euro. Pentru a mai micșora datoriile clubului, oficialii din birouri lucrează la un nou plan de reorganizare.

Vlad Iacob a vorbit deschis despre probleme financiare ale echipei noastre, sperând ca datoriile să ajungă în cele din urmă la mai puțin de patru milioane de euro.

Dinamo trebuie să facă rost de un milion de euro în două luni pentru a putea obține licența. În sprijinul clubului Dinamo pot veni suporterii echipei și nu numai. Aceștia pot completa formularele pentru redirecționarea a 3,5% din impozit către echipa din Ștefan cel Mare.

”În acest moment, datoriile noastre totale sunt undeva la 9,5 milioane de euro. O sumă uriașă, dar cu un plan de reorganizare, am putea ajunge la 3,5 milioane de euro. O sumă foarte rezonabilă pentru preluarea unui club cum este Dinamo.

Un plan de reorganizare cu tăierea datoriilor, oricare ar fi el, este realizabil și absolut necesar, cu siguranță. Creditorii au votat acel plan, este cel mai important element. Ce vreau să spun că și un alt plan de reorganizare ar putea să treacă, dar cel mai bine vorbiți cu administratorul judiciar”, a administratorul special al lui Dinamo, la ProSport Live.

Vlad Iacob, a vorbit despre felul în care au fost cheltuiți banii suporterilor, prin Programul DDB.

”Un raport de audit are anumite costuri, noi încercăm să tăiem costurile. Din câte știu, banii de la fani au fost administrați corect. Nu au fost irosiți, folosiți ilegal. Banii de la suporteri au ajuns la club, a fost relevat chiar de un control ANAF la Asociația Peluza Cătălin Hîldan.

Transparența Programului DDB ține de cei de acolo, nu de mine. Noi suntem sub supravegherea administratorului judiciar RTZ, care verifică fiecare tranzacție din club și o avizează. Funcționăm în reorganizare.

DDB nu a preluat conducerea clubului, Asociația PCH, care operează Programul DDB, e acționar minoritar, dorește să salveze clubul, scopul principal e salvarea lui Dinamo, eu am vorbit cu ei.

Suporterii nu vor cere banii de la potențialii viitori investitori. Banii au fost donați de suporteri, fiecare om a contribuit pentru salvarea lui Dinamo”, a mai spus Iacob.

Vlad Iacob, a atins și subiectul Ionuț Lupescu, fostul fotbalist fiind provocat de fanii dinamoviști să vină în club și să ajute, din postura de director executiv.

”Domnul Lupescu a mai fost invitat, propunerea actuală a suporterilor vine ca un răspuns la ce a declarat dânsul. Ar trebui să fiu și eu de acord, ca administrator delegat, cu venirea lui. Iar dacă se pune problema să vină în locul meu, atunci e nevoie de votul Adunării generale a acționarilor.

Eu am un respect foarte mare pentru Ionuț Lupescu, am crescut uitându-mă la el, are o experiență foarte mare în managementul organizațiilor, federațiilor și confederațiilor – cum este UEFA, dar în cadrul unui club de fotbal lucrurile sunt total diferite, e cu totul și cu totul altceva față de o organizație. Dar experiența lui ar fi binevenită, dacă ar vrea să se alăture nu voi spune niciodată nu”, a afirmat Vlad Iacob, administrator special Dinamo.

CITESTE SI:

Când și unde se va juca amicalul cu FC Brașov

Avancronică I Paris Saint-Germain – Dinamo București

Handbal I Xavi Pascual, pregătit de duelul cu PSG : ”Mergem la Paris cu mentalitatea de a câștiga meciul”

Lasă un răspuns