Video I Ovidiu Burcă anunță asaltul la play-off

Dinamo dispută luni, 27 februarie, primul meci oficial din 2023. Adversară îi va fi Unirea Constanța, codașa Ligii 2 după primele 16 etape.

Partida, sub semnul întrebării o bună perioadă de timp, se va disputa de la ora 17:00, pe Arena ”Arcul de Triumf”.

Înaintea partidei, Ovidiu Burcă anunță că este foarte mulțumit de nivelul echipei și a dezvăluit are este starea de spirit din cadrul vestiarului.

Tehnicianul lui Dinamo le propune elevilor săi, trei victorii din ultimele trei partide ale sezonului regular și a abordat și situațiile lui Alin Buleică și Antonio Bordușanu.

”Sincer a fost o perioadă lungă de pregătire, nici mie, nici colaboratorilor, nici jucătorilor nu ne plac perioadele acestea, acestea sunt calendarele. A fost o perioada bună, am acumulat din toate punctele de vedere, am acumulat tactic, fizic, dar și că grup simt că suntem bine, sunt conectați jucătorii, cred că suntem pregătiți.

Întotdeauna se poate mai bine, întotdeauna ne dorim că programul, adversarii să fie mai buni, condițiile, dar trebuie să te mulțumești cu ce ai. Am găsit niste adversari în așa fel încât să creștem intensitatea de la meci la meci, cu Brașov a fost un meci bun, am găsit și iarba, contează foarte mult, nu făcusem antrenamente pe iarba. Am început să îi bagăm pe băieți pe iarbă, e diferență mare intre sintetic și iarba naturală. A fost o perioada bună și suntem pregătiți.

Temporar ne antrenam la Buftea, am vrut să protejăm gazonul de la Saftica, în ultimii ani nu s-au făcut lucrări acolo, dacă intram acum, riscam să îl stricăm pentru tot anul. Am făcut acest compromis, săptămâna asta sperăm să intram pe el sâmbătă, s-a mai uscat, este destul de bine, gazonul de la Saftica arată destul de bine și vom intra acolo.

Îmi dă speranțe aceasta perioadă, nu am avut foarte timp la dispoziție, am făcut lucrurile din mers, am avut o planificare bună a acestei perioade, am avut timp să reglăm. Chiar dacă am terminat sezonul bine, am continuat cu lucrurile făcute bine, am reparat ceea ce nu a mers așa cum ne-am fi dorit. Perioada asta de 2 luni ne-a ajutat să facem finisaje din punct de vedere al planului tactic, să creștem ca și grup.

Fotbalul e stare de spirit, până să ajungem să vorbim de tactică, de numere cel mai important la o echipă este starea de spirit pe care trebuie să o creezi. Chiar daca perioada a debutat cum nu mi-aș fi dorit, acele probleme întâmpinate ne-au arătat că avem niste lipsuri. Am insistat pe coeziunea grupului, pe ceea ce își dorește clubul, suporterii, sunt mult mai încrezător, perioada asta am crescut, atât că grup, dar și din punct de vedere tehnico-tactic.

Ne bucură foarte tare că mergem pe Arcul de Triumf, sper și sunt convins că fanii vor veni alaturi de noi, nu ne-am văzut o perioada lungă, le-a fost dor să vadă echipa. E un aspect pozitiv pe care îl așteptăm de mult timp. Întâlnim o echipă pe care nu o cunoaștem foarte bine, ce am încercat să facem din prima zi, să cream o atitudine care să nu depindă de adversari, cei mai mari adversari suntem noi, am încercat să avem concentrarea nu în funcție de adversar.

Întotdeauna cei mai mari adversari suntem noi, am încercat să avem atitudinea aceiași, nu stăm să ne gândim pe cine întâlnim, încercăm să ne focalizăm pe ce avem noi de făcut. Trebuie să avem intensitate ridicată, avem trei meciuri ca trei finale, trebuie să scoatem maxim. Prima finală e cu Unirea Constanța, trebuie să ajungem la ora meciului la nivel maxim din toate punctele de vedere. Vom vedea la ora meciului pe cine întâlnim.

Așteptările ar fi să le câștigăm și să ne calificăm în play-off, cred că am făcut în prima parte imposibilul, a fost un obiectiv intermediar ca la finalul primei părți să fim cât mai aproape, să putem spera că după să putem accede în play-off. Ne dorim să fim acolo, orice este posibil, celelalte două meciuri întâlnim echipe întărite, le vom vedea și în prima etapă. Așteptările sunt să ne calificam în play-off. Orice este posibil în fotbal.

Mesajul meu pentru fani este să fie alaturi de noi , de Dinamo, în orice circumstanță, vom face absolut totul să accedem în play-ff, meci de meci să plece de pe stadion cu sentimentul de mândrie și mulțumire că echipa prestează un joc de buna calitate. Așa cum au făcut în prima parte, o să ne luptăm pentru fiecare minge, o să reușim împreună”, a declarat Ovidiu Burcă în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști ”Dinamo 7/9” de la playsport.ro.

Ce se întâmplă cu Alin Buleică și Bordușanu

Ovidiu Burcă speră ca Alin Buleică și Bordușanu să revină mai repede alături de lot, dar recunoaște că nu va forța revenirea acestora.

”Vă spun sincer că nu îmi fac planuri, prefer să fie lucrurile atât de bine încât în martie și aprilie să se antreneze cu noi. Ei vin după niste accidentări serioase, ruptrui de ligamente încrucișate, toată lumea spune că recuperarea este de 6 luni plus alfa.

Acel alfa nu se știe, diferă, poate să fie o săptămână, doua, trei. Ați văzut, Ianis Hagi a revenit după un an de zile, fiecare are organismul diferit, nu se potrivește pentru fiecare. Ei merg foarte bine, nu ne-am așteptat că pot fi atât de bine, dar ne e teama să planificăm, vom vedea din aproape în aproape. Sperăm să fie așa în continuare, să îi vedem în martie, aprilie, să ne bazam pe ei”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Dinamo, la două puncte de play-off-ul Ligii 2

Pe locul 8 se află Dinamo în Liga 2, cu 24 de puncte, la două puncte de ocupanta locului 6, Gloria Buzău. Însă, e la distanță de numai trei puncte de locul 13, Viitorul Pandurii, astfel că echipa antrenată de Ovidiu Burcă poate pica poziții bune în cazul în care nu va reuși să obțină toate punctele în rundele rămase de jucat în 2023, în sezonul regular.

Primul duel oficial din 2023 va fi cu Unirea Constanța pentru Dinamo, pe teren propriu, iar apoi va mai juca împotriva CS Comunal Șelimbăr, în deplasare, și cu Poli Timișoara, acasă. Ulterior, echipele din Liga 2 vor fi împărțite în grupe de play-off și play-out.

CITESTE SI:

Video I Vlad Iacob, anunț de ultim moment despre discuțiile cu Macron

APCH nu renunță! Ultima ofertă făcută lui Dorin Șerdean

Unirea Constanța, anunț important legat de meciul cu Dinamo

Lasă un răspuns