Baschet I Dinamo mută pe piața transferurilor și aduce în Ștefan cel Mare un conducător de joc american

Dinamo București a efectuat mai multe mutări de trupe în urma rezultatelor nefavorabile.

Conducerea echipei noastre de baschet, i-au găsit repede înlocuitor lui Toni Katic, care este accidentat. Este vorba despre Malcolm Griffin.

Malcolm Griffin este noul conducător de joc al lui Dinamo și se află la primul angajament în țara noastră.

În vârstă de 32 ani, originar din Chicago, înalt de 1.93 metri, Griffin evoluează în principal la poziția 1, dar are calități pentru a evolua și la poziția 2.

Absolvent al universității Fresno Pacific, Griffin a jucat la nivel profesionist în țări precum Maroc, Tunisia, Letonia, Grecia, Rusia, Polonia și Israel.

Griffin sosește la Dinamo fără să fi avut un angajament în sezonul 2022/23. El a evoluat ultima dată pentru Seydou Legacy Athlétique Club, din Guinea. El a mai jucat pentru Liepaja, Kolossos, Zenit St. Petersburg, AEK Atena, PAOK Salonic, Hapoel Tel-Aviv, respectiv Stal Ostrow.

În sezonul 2021/22, alături de PAOK Salonic, Malcolm Griffin a avut medii de 8.8 puncte. 3.8 pase decisive și 1.6 recuperări în campionatul elen, respectiv, 16.5 puncte, 4.3 recuperări și 4.3 pase decisive în Basketball Champions League.

Palmaresul lui Malcolm cuprinde Cupa Intercontinentală în 2019, alături de AEK Atena. El a fost liderul campionatului Greciei la intercepții în 2021 și al celui din Letonia la pase decisive în 2017.

Dinamo București s-a despărțit recent de pivotul Jeremiah Tilmon, jucător ce nu a evoluat deloc în ultimele două luni. În plus, croatul Toni Katic nu a evoluat din luna Decembrie 2022. Amintim că nici Radu Vîrnă nu a mai evoluat din luna Octombrie 2022.

Griffin va fi cel de-al 3-lea extra transfer realizat de formația din capitala României în acest sezon competițional. Formația antrenată în prezent de Sotiris Manolopoulos i-a legitimat pe Jakub Wojciekowski și Andy Ogide. De asemenea, pe lângă Tilmon, bucureștenii au mai renunțat la Rareș Uță.

După plecarea lui Tilmon și noul transfer, nucleul de jucători străini al alb-roșilor arată astfel: Darnell Edge, Donte Ingram, Marquis Addison, Malcolm Griffin, Jakub Wojciechowski, Andy Ogide și Toni Katic.

CITESTE SI:

Grupul ”One United Properties”, precizări referitoare la demersul de a investi în Dinamo

David Popovici, lămuriri cu privire la planurile sale de viitor: ”Vă sunt dator cu un răspuns”

Handbal I Veste bună pentru Xavier Pascual înaintea optimilor Ligii Campionilor

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s