Grupul ”One United Properties”, precizări referitoare la demersul de a investi în Dinamo

FC Dinamo a anunţat vineri că Red&White 2022 Management a devenit noul acţionar majoritar al societăţii, după ce a preluat 80,7758% dintre actiuni.

Acțiunile SC Dinamo 1948 S.A. au fost preluate de la Lotus Perfect Product SRL (72,7758%) și de la Asociația “Peluza Catalin Hildan” (8%).

Odată cu preloarea acțiunilor de la Dorin Șerdean, în viitorul apropriat s-ar putea să avem alături și alți oameni de afaceri importanți.

Sunt cunoscute negocierile din vară cu grupul One, care nu s-au dus la bun sfârșit, însă unul din oamenii importanți ai grupului a transmis de ce nu se implică acum la Dinamo, care a fost nemulțumirea legată de planul de reorganizare și dorința pentru viitor:

”Noi nu mai suntem în acest proiect, în forma actuală, ne-am răzgândit. Când zic noi, zic One, adică eu, Andrei și cu Victor. E adevărat că am lucrat la proiectul ăsta toată vara și toamna, dar noi am condiționat tot timpul de finalizarea procesului de insolvență.

De fapt nu finalizarea, ci aprobarea planului de redresare și în care ștampila judecătorului sindic să creeze acel climat juridic de care investiția are absolută nevoie ca să știi ce iei. Or, în condițiile în care planul depus a fost refuzat de judecătorul sindic, noi am anunțat imediat că nu mergem înainte pentru că ne dă peste cap orice calcule, orice analiză.

Și grupul de oameni cu care veneam, veneau pe încredere cu noi și e o responsabilitate fiduciară. Structura pe care o montasem asta era, ce ați scris și voi și care se știa, dar noi nu mai suntem din decembrie în acest proiect”, a transmis Doru Lionăchescu pentru Fanatik.

”Nu de procesul de insolvență ne-am împiedicat, am spus de la început că este treaba lui Zăvăleanu, ci de un plan viabil care să aibă sustenabilitate. Ne-am spus opinia la momentul respectiv, dar nu s-a ținut cont de ea. Dovada că judecătoarea a lovit exact unde era unul dintre punctele cele mai slabe ale planului, cum ne aşteptam. Vedem ce va fi pe viitor. Dacă se va întâmpla, când se va întâmpla. Mai mult de atât nu pot să spun momentan.

Trebuie un plan care să aibă sens economic, să poți să construiești apoi un business key investițional, pentru că noi așa o privim. Eu nu sunt dinamovist. Or, în formula asta pe care Eugen și Dorin și restul vor să meargă, necunoscutele sunt mult prea mari. Adică nu poți să construiești un plan de investiții cu atâtea necunoscute în acest moment”, a mai spus Bancherul Doru Lionăchescu.

Acesta a vorbit și despre implicarea pe viitor: ”Nu știu ce se va întâmpla. Sub rezerva asta, dacă se va întâmpla, atunci am putea discuta, dar până atunci… e totul atât de vag și de neclar că nu poți să fii liniștit și să recomanzi cuiva să investească punând cifrele pe masă pentru că sunt prea multe riscuri, prea multe necunoscute.”

Dinamo are un nou acționar majoritar

”SCHIMBARE FUNDAMENTALA LA DINAMO

Dinamo 1948 S.A., prin Administratorul Special Vlad Iacob informează:
Red&White 2022 Management a devenit acționarul majoritar al Societății, deținând 80,7758% din acțiuni începând de astăzi, 24 februarie 2023. Acțiunile SC Dinamo 1948 S.A. au fost preluate de la Lotus Perfect Product SRL (72,7758%) și de la Asociația “Peluza Catalin Hildan” (8%).
În urma acestor acorduri, încheiate astăzi, 24 februarie 2023, Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții noului acționar majoritar, vor coordona un proiect integrat de reorganizare, care va fi orientat, în prima etapă, către trei obiective fundamentale:

  • elaborarea și aprobarea unui nou plan de reorganizare;
  • asigurarea condițiilor materiale și financiare necesare susținerii performantei sportive în vederea calificării în play-off;
  • îndeplinirea procedurilor și condițiilor necesare obținerii licenței pentru sezonul următor”, a anunțat Dinamo.

Declarațiile date de Eugen Voicu și Andrei Nicolescu

Clubul Dinamo a publicat și declarațiile date de Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, după perfectarea actelor.

“Începem astăzi un proiect care își propune, să construiască în cadrul FC Dinamo 1948, împreună cu alți antreprenori, o guvernantă corporativă profesionistă și eficientă. Nu e limbaj tehnic, ci un foarte necesar model de business, bazat pe competență, responsabilități și obiective concrete. Astfel, vom pregăti în detaliu fiecare etapă din reconstrucția acestui club.

Implicarea mea în acest proiect reprezintă o inițiativă personală, care nu implica nicio companie în care sunt acționar. Ne propunem ca vorbele noastre să fie invers proporționale cu faptele, iar faptele să se reflecte în rezultate.

Pentru că Dinamo are nevoie de rezultate. Așadar, dincolo de speculațiile și zgomotele de fond care se vor manifesta, firesc, în zilele următoare, îmi doresc ca proiectul nostru să fie evaluat după rezultate”, a spus Eugen Voicu.

”Pregătim acest pas de mai multă vreme și salut decizia DDB și a domnului Șerdean de a se raporta constructiv la propunerea noastră.

Avem multe de realizat într-un termen foarte scurt, dar nu suntem singuri. Pentru îndeplinirea obiectivelor, dincolo de prezența determinantă a suporterilor alături de club, ne bazăm pe echilibrul, rigoarea și știința de a genera valoare pe care le asigură Eugen Voicu și contam pe pasiunea, expertiza și motivația lui Vlad Iacob – în calitate de administrator special, cât și pe implicarea și know-how-ul administratorului judiciar Razvan Zavaleanu – piloni de bază în proiect, și esențial, pe unitatea întregii echipe.

De azi, la Dinamo, toți tragem în aceeași direcție. Iar rezultatele se vor vedea. Nu promitem minuni, construim realități”, a transmis Andrei Nicolescu, cel care va fi președintele clubului.

CITESTE SI:

David Popovici, lămuriri cu privire la planurile sale de viitor: ”Vă sunt dator cu un răspuns”

Handbal I Veste bună pentru Xavier Pascual înaintea optimilor Ligii Campionilor

Oficial I S-a vândut Dinamo Bucureşti! Comunicatul emis de club

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s