Cosmin Moţi, pesimist după vânzarea lui Dinamo: ”Sper să ia decizii înţelepte”

Bate vânt de schimbare la Dinamo. Suporterii au scăpat de Dorin Șerdean și speră că norocul și-a întors fața spre echipă.

Red&White 2022 Management SRL, controlată de Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, a preluat acțiunile de la Dorin Șerdean, și anunță reașezarea clubului pe principii de performanță.

Obiectivul noilor patroni este să o readucă pe Dinamo în Liga 1 și să o transforme într-un club de succes, care să se lupte din nou pentru trofee. Totuși, Cosmin Moți, fost fundaș al clubului din Ștefan cel Mare, nu are încă foarte mare încredere în noul proiect.

Pesimismul este dat de datoriile uriașe pe care le are clubul, însă Moți speră ca situația să fie rezolvată, iar noii investitori să ia cele mai bune decizii.

Fostul dinamovist, a precizat că de când a fost vândut clubul prima dată, din 2012, echipa a mers din ce în ce mai rău.

”Nu ştiu dacă s-a schimbat ceva în bine, nu s-a schimbat nimic. Cu siguranţă nu cred că s-a schimbat din ce am auzit. Din păcate sunt intr-o situaţie dificilă şi nu văd prea curând o ieşire din asta! (n.r. nu mai crezi într-un new Dinamo?) De când s-a vândut Dinamo prima dată în 2012 a mers din ce în ce mai rău.

(n.r. crezi că se poate mai rău de atât?) Mai rău de atât se poate, din punct de vedere sportiv. Se poate să nu primească licenţa nici pentru liga a doua şi să retrogradeze în liga a 3-a, a 4-a! Nu ştiu care sunt legile, dar cred că asta e mai rău din punct de vedere sportiv. Din celălalt punct de vedere un nou început cred că ar fi benefic.

Sper să ia decizii înţelepte. Din ce ştiu eu sunt datorii foarte mari şi este destul de greu. (n.r. nu este prea optmisit) S-a mai văndut Dinamo de atâtea ori”, a spus Cosmin Moți, conform Orange Sport.

În perioada imediat următoare se va stabili noua structură de management, iar până în data de 3 martie 2023 va fi organizată o conferinţă de presă pentru a prezenta viziunea şi priorităţile noului acţionariat.

Eugen Voicu îi liniștește pe fanii lui Dinamo: ”Există soluții pentru relansarea lui Dinamo”

Eugen Voicu, acționar majoritar la fondul de investiții Certinvest și unul dintre noii acționari majoritari de la Dinamo, a vorbit despre decizia de a cumpăra pachetul de la Dorin Șerdean, dezvăluind că a stat o perioadă pe gânduri. Totodată, afaceristul a dezvăluit că a cumpărat și pachetul suporterilor, care urmează să vireze banii încasați de pe urma tranzacției tot în conturile clubului.

Noul finanțator al clubului a dezvăluit și că are planuri pentru relansarea clubului, despre care a spus că „nu este pe moarte”, precizând că fostele glorii ale clubului sunt binevenite.

”Preluarea pachetului de acțiuni vine din dorința de a ajuta brandul Dinamo să se relanseze. Cred că vom avea o abordare cu totul nouă în piață. Am cumpărat la același preț și acțiuni de la suporteri. Suporterii vor încasa banii pe acțiuni și la rândul lor vor vira către club acea sumă.

Suporterii sunt minunați, suporterii clubului Dinamo sunt probabil cei mai pasionați suporteri pe care îi are o echipă de fotbal în România. Recunosc că am avut această strângere de inimă în a semna și nu a fost o decizie ușoară.

Nu este pe moarte clubul Dinamo și cred că există soluții pentru relansarea lui. Ne dorim să fie aproape de noi orice fostă glorie a clubului. Una dintre reguli este aceea că trebuie să fie o administrare ca a oricărui alt business, pe reguli clare, după competențe”, a declarat Voicu, pentru Pro TV.

În plus, Eugen Voicu, a vorbit despre ceea ce se va întâmpla cu antrenorul Ovidiu Burcă, după schimbarea patronatului.

Noul acționar al lui Dinamo, a anunțat faptul că noul patronat îi va acorda încredere actualului antrenor de la Dinamo, Ovidiu Burcă.

”Sigur că da, îi acordăm 100% încredere. Am avut discuții cu domnul Badea, care a fost un suport important în finalizarea acestei tranzacții”, a mai spus Eugen Voicu.

La aproape 65 de ani, pe care-i va împlini pe 19 aprilie, Eugen Voicu acesta este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din România. Foarte activ în comunitatea de business, a ocupat funcții variate de-a lungul timpului în asociațiile profesionale din domeniul financiar, fiind și parte a rețelei Romanian Business Leaders.

Totuși, toți cei implicați în această tranzacție au evitat să ofere detalii în legătură cu sumele și clauzele din contract. S-a invocat o clauză de confidențialitate care a fost stabilită de cele trei părți implicate, Red&White Management 2022, Lotus și APCH.

Potrivit informațiilor apărute, suma prevăzută în contract pentru clauza de confidențialitate este una uriașă! Partea care o încalcă este obligată să achite 100.000 de euro! Tocmai din acest motiv a venit și reticența în declarații din partea celor implicați în tranzacția care reprezintă cea mai importantă știre a începutului de an în fotbalul românesc.

CITESTE SI:

Avancronică I Dinamo București – CSA Steaua

Mutare șoc la Dinamo! Noii proprietari vor să-l atragă pe Ionuț Negoiță ca sponsor: ”Sunt deschis la discuții”

Fanii lui Dinamo, liniștiți de noul acționar majoritar: ”Există soluții pentru relansarea lui Dinamo”

Lasă un răspuns