Rugby I Noi mutări în rândul ”buldogilor”

Conducerea secției de rugby al Clubului Sportiv Dinamo, continuă să întărească lotul, dar și staful din Ștefan cel Mare.

În săptămâna precedent încheiată, directorul secției de rugby, Sosene Anesi a reușit prelungirea contractuală a lui Johannes Van Heerden cu Dinamo, până la finele sezonului 2024.

În varsta de 36 de ani, Johannes Van Heerden este jucatorul de linia a II a și s-a alăturat echipei ”buldogilor” în anul 2019. Cu peste 1000 de minute jucate în sezonul trecut, Johann rămâne unul din cei mai constanți și de impact jucatori din pachetul de înaintare.

”Viitorul meu este legat de România și București. Sunt încântată să pot contribui să sprijin cultura echipei Dinamo plus grupul de tineri jucători în dezvoltarea lor. Este de la sine înțeles că voi rămâne pe deplin angajat pentru sezonul ce urmează și obiectivele buldogilor”, a spus Van Heerden la prelungirea contractului.

Johannes Van Heerden a fost completat de Sosene Anesi: ”Johann este un jucător care și-a pus amprenta de mult timp asupra competiţiei interne din România și mă bucură enorm că este dornic să continue să joace pentru buldogi. Cunoaște clubul și cred că poate avea un impact mare sezonul acesta”, a declarat directorul secției de rugby.

Dinamo i-a găsit rapid înlocuitor lui Flavius Dobre în funcția de preparator fizic. Alex Jordan este noul preparator fizic al buldogilor.

În vârstă de 30 de ani, Alex Jordan este un antrenor inovator, cu un portofoliu puternic, care a experimentat diferite roluri în cadrul echipelor Akuma Beavers, Guildford RFC, Harlequins și Samoa.

Fost practicant al halterelor, acesta a concurat la campionatele interne britanice și posedă o experiență vastă în dezvoltarea sportivilor, a programelor de forță, pregatire fizica, revenirea dupa accidentare, programe relevante pentru viteză și rugby.

Cu un profil de persoană extrem de ambițioasă și motivată, ne dorim ca Alex să fie unul din factorii cheie în obiectivele propuse pentru acest an.

Managementul echipei de rugby Dinamo, a început tare anul 2023, prin noi transferuri realizate, dar și prin prelungirea unor noi contracte al unor jucători din actualul lot.

Kamil Sobota revine la Dinamo!

Luni, 13 februarie, managementul echipei a anunțat că a obținut semnătură ”stejarului”, Kamil Sobota.

Flankerului în vârstă de vârstă de 30 de ani, Kamil nu este străin de canisa buldogilor, 2010 fiind anul când ajungea prima dată în Stefan cel Mare, sosit de la Colegiul Național Aurel Vlaicu.

După întoarcerea la echipa Universitatea din orașul natal Cluj, rezultate notabile la CSM București și o perioadă de rătăcire la Steaua, acesta s-a întors acasă.

Kamil Sobota a oferit și o primă reacție după semnarea contractului cu Dinamo:

”Dinamo are un proiect cu dimensiuni total diferite față de anul 2010 când am luat primul contact cu buldogii.

Este un club cu tradiție și am calitațile necesare să adaug un plus de putere și fizicalitate pachetului de înaintare.

Sunt jucător profesionist și CSA face parte dintr-un capitol închis. Toți cei care fac parte din staff sau foștilor colegi, vreau să le transmit recunoștința mea pentru perioada petrecută acolo.

Acum sunt la Dinamo și pentru următorii ani am în gând doar performanța alături de clubul meu”, a spus Sobota la revenirea în Ștefan cel Mare.

Dinamo Rugby a semnat un acord cu polivalentul stâlp, Werner Kruger!

Tânărul în vârstă de 21 de ani, născut și crescut în Africa de Sud, a fost selectat de la o vârstă fragedă la academia celor de la Stade Français Paris și după o colaborare de mai bine de doi ani alături de echipele de under 19 și under 20 ale clubului Francez, Werner a fost nevoit să încheie relațiile contractuale datorită pandemiei mondiale de SARS-CoV-2

Experiența europeană și-a reluat cursul între anii 2021-2022 dar de această dată în Portugalia, la Clubul S.L. Benfica Rugby.

”Sunt foarte bucuros că am ocazia să joc pentru un club cu o istorie așa bogată ca cea a clubului Dinamo.

Mă simt onorat și responsabil. O să profit la maxim de această șansă și îmi doresc ca implicarea mea să ducă la îndeplinirea obiectivelor propuse de buldogi”, au fost primele cuvinte ale lui Kruger, din ipostaza de jucător a lui Dinamo.

Paula Tuitavuki Nofomuli Mahe, s-a alăturat și el ”buldogilor”! Internaționalul din Tonga, și-a făcut debutul pentru ‘IKALE TAHI în anul 2021 și a fost selectat datorită performanțelor sale cu Tonga Sevens.

Născut și crescut în Tonga, Paula Mahe s-a mutat în Noua Zeelandă când era adolescent și a cunoscut performanța în cadrul echipelor Chiefs, Waikato și Hautapu Rugby Club.

Paula Mahe, în vârstă de de 22 de ani, afirmă că a așteptat cu nerăbdare să îmbrace tricoul clubului nostru: ”Am așteaptat cu nerăbdare să mă alătur buldogilor.

Sunt foarte încântat să joc în România și o să îmi îndeplinesc rolul de a ajuta echipa să reușească în viitor.”

Conducerea secției de rugby a Clubului Sportiv Dinamo, a oficializat și prelungirea contractuală a unui grup de șapte sportivi din actualul lot. La momentul redactării acestui articol (n.r. 13 februarie 2023), cei 7 ”buldogi” sunt: Florea Rafael, Gabriel Pop, Dorin Tică, Ionut Rusu, Bogdan Neacșu, Sergiu Puescu și Alexandru Gordas.

Transferuri realizate:

Paula Tuitavuki Nofomuli Mahe;

Werner Kruger;

Kamil Sobota.

Prelungiri contractuale:

Florea Rafael;

Gabriel Pop;

Dorin Tică;

Ionut Rusu;

Bogdan Neacșu;

Sergiu Puescu;

Alexandru Gordas;

Johannes Van Heerden.

CITESTE SI:

Avancronică I Dinamo București – Unirea Constanța

CCA a anunțat arbitrul de la Dinamo – Unirea Constanța

Handbal I Recital în duelul marilor orgolii

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s