Florin Prunea cere răbdare după anunțul că Dorin Șerdean a cedat pachetul majoritar de acțiuni

Florin Prunea

Cu sufletul la gură în cursa pentru un loc de play-off, suporterii lui Dinamo au primit un boost de moral dinspre partea administrativă a clubului. Cu trei zile înaintea primului meci oficial din 2023, Dorin Șerdean și-a cedat acțiunile, iar misiunea salvării le revine de acum lui Eugen Voicu, Andrei Nicolescu și Dorin Iacob.

Vânzarea clubului Dinamo a produs un val de discuții în fotbalul românesc. Florin Prunea, cel care a fost președinte în Ștefan cel Mare, a comentat schimbările de la echipă, arătându-se încântat de perspectiva clubului sub noua conducere, în special din punct de vedere economic.

Fostul jucător și oficial a lui Dinamo, este convins că schimbările din ”haită” le va aduce liniște jucătorilor, care au șanse reale de a prinde play-off-ul pentru promovarea în SuperLiga. Totodată, Florin Prunea este de părere că este nevoie de timp pentru ca situația de la Dinamo să intre în linie dreaptă.

”Vine cașcavalul! Dar indiferent cine vine, tot pe cele două străzi pot să meargă, pe cea sportivă și pe cea financiară. Cale de întoarcere nu există. Pe cea sportivă, văd că lucrurile se cam leagă, în sensul că, după rezultatele din această etapă a ligii secunde, Dinamo revine cu șanse și mi-e greu să cred că nu o va învinge pe Unirea Constanța.

Și egalează la puncte Buzăul și are șanse mari la play-off. E important ca Dinamo să intre în play-off anul acesta. Dar la Dinamo, în momentul de față, e important să se treacă peste acest punct critic. Nu cred că se pot face lucrurile peste noapte, să nu crezi că, dacă vin oamenii ăștia, cu niște bani foarte mulți, va fi foarte ușor.

Cred că trebuie făcut pe termen mediu și lung. Dacă nu se promovează anul acesta, nu e nicio tragedie. Cu toate că ei au șanse imense, nu o să se mai întâlnească nimeni cu echipele din Liga 2 care sunt anul acesta, cu echipe care nu au drept de promovare.

La anul vor cădea în Liga 2 echipe care cu siguranță se vor bate la promovare, mă gândesc că și Steaua își va schimba forma juridică și se va bate acolo. Dar e o speranță”, a declarat Florin Prunea, potrivit digisport.ro.

Totuși, fostul portar al României a rămas cu un mare semn de întrebare după această înțelegere. Acesta a vorbit despre Andrei Nicolescu, noul președinte al clubului nostru.

”Asta cu eșalonările la plată pentru a obține licența, se poate face doar cu acordul ambelor părți. Eu cred că jucătorii, de obicei, doar atunci își iau banii, la majoritatea echipelor. E singura dată când ei nu mai trec pe la comisii, înainte de licență.

Singurul semn de întrebare pe care îl am este cum să valoreze Dinamo 500.000 de euro. Aici am un semn mare de întrebare. În rest, Nicolescu a promovat Rapidul, a fost conducător acolo, a făcut o treabă bună. Bineînțeles că totul trece pe la domnul Badea.

Se știa de mult de Nicolescu. În momentul în care a venit Ovidiu Burcă antrenor, eu mi-am dat seama, știam cine era în spatele lui. Nu am nimic cu el, dimpotrivă, mi se pare un băiat de toată isprava. Nu l-am cunoscut, nu am vorbit cu el niciodată, dar ca persoană, cum l-am văzut că s-a manifestat la Rapid, chiar mi-a lăsat o impresie bună”, a mai spus Florin Prunea.

Vlad Iacob, prima reacție după vânzarea lui Dinamo

Administratorul special al lui Dinamo București, Vlad Iacob, a vorbit după ce a fost vândută echipa și a evidențiat faptul că va exista în viitorul apropiat o conferință de presă în care vor fi prezentați noii acționari ai trupei din Ștefan cel Mare.

”Îi mulțumim domnului Șerdean că a înțeles că e momentul potrivit. E de salutat și mișcarea suporterilor, care au renunțat la un procent din acțiunile lor. Trebuie să luăm licența acum.

Va urma o conferință de presă, eu pot să spun că sunt niște oameni cu un nivel de profesionalism foarte ridicat. E vorba despre un grup de antreprenori. Andrei Nicolescu are și experiența frumoasă a proiectului Rapid.

Eu pot să spun că pentru Dinamo urmează o perioadă încărcată, de reconstrucție, în care trebuie să refacem comunicarea cu suporterii”, a spus Vlad Iacob.

Eugen Voicu îi liniștește pe fanii lui Dinamo: ”Există soluții pentru relansarea lui Dinamo”

Eugen Voicu, acționar majoritar la fondul de investiții Certinvest și unul dintre noii acționari majoritari de la Dinamo, a vorbit despre decizia de a cumpăra pachetul de la Dorin Șerdean, dezvăluind că a stat o perioadă pe gânduri. Totodată, afaceristul a dezvăluit că a cumpărat și pachetul suporterilor, care urmează să vireze banii încasați de pe urma tranzacției tot în conturile clubului.

Noul finanțator al clubului a dezvăluit și că are planuri pentru relansarea clubului, despre care a spus că „nu este pe moarte”, precizând că fostele glorii ale clubului sunt binevenite.

”Preluarea pachetului de acțiuni vine din dorința de a ajuta brandul Dinamo să se relanseze. Cred că vom avea o abordare cu totul nouă în piață. Am cumpărat la același preț și acțiuni de la suporteri. Suporterii vor încasa banii pe acțiuni și la rândul lor vor vira către club acea sumă.

Suporterii sunt minunați, suporterii clubului Dinamo sunt probabil cei mai pasionați suporteri pe care îi are o echipă de fotbal în România. Recunosc că am avut această strângere de inimă în a semna și nu a fost o decizie ușoară.

Nu este pe moarte clubul Dinamo și cred că există soluții pentru relansarea lui. Ne dorim să fie aproape de noi orice fostă glorie a clubului. Una dintre reguli este aceea că trebuie să fie o administrare ca a oricărui alt business, pe reguli clare, după competențe”, a declarat Voicu, pentru Pro TV.

În plus, Eugen Voicu, a vorbit despre ceea ce se va întâmpla cu antrenorul Ovidiu Burcă, după schimbarea patronatului.

Noul acționar al lui Dinamo, a anunțat faptul că noul patronat îi va acorda încredere actualului antrenor de la Dinamo, Ovidiu Burcă.

”Sigur că da, îi acordăm 100% încredere. Am avut discuții cu domnul Badea, care a fost un suport important în finalizarea acestei tranzacții”, a mai spus Eugen Voicu.

La aproape 65 de ani, pe care-i va împlini pe 19 aprilie, Eugen Voicu acesta este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din România. Foarte activ în comunitatea de business, a ocupat funcții variate de-a lungul timpului în asociațiile profesionale din domeniul financiar, fiind și parte a rețelei Romanian Business Leaders.

Totuși, toți cei implicați în această tranzacție au evitat să ofere detalii în legătură cu sumele și clauzele din contract. S-a invocat o clauză de confidențialitate care a fost stabilită de cele trei părți implicate, Red&White Management 2022, Lotus și APCH.

Potrivit informațiilor apărute, suma prevăzută în contract pentru clauza de confidențialitate este una uriașă! Partea care o încalcă este obligată să achite 100.000 de euro! Tocmai din acest motiv a venit și reticența în declarații din partea celor implicați în tranzacția care reprezintă cea mai importantă știre a începutului de an în fotbalul românesc.

Dinamo se află pe locul opt în clasamentul din Liga a 2-a, cu 24 de puncte, după 16 etape jucate în sezonul 2022 – 2023. Trupa din Ștefan cel Mare se află la 10 puncte în spatele celor de la CSA Steaua, însă „câinii” au un joc în minus.

Pentru Dinamo urmează meciul cu Unirea Constanța, primul din 2023, luni, 27 februarie, ora 17.00, în etapa 17 din Liga a 2-a. Partida se va disputa pe stadionul ”Arcul de Triumf”.

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul Unirea

Biletele pentru partida de pe stadionul ”Arcul de Triumf”, dintre Dinamo București și Unirea Constanța, se pot achiziționa începând de astăzi, de pe platforma online bilete.ro.

PREȚURI BILETE:

Vip: 100 lei;

Tribuna 1 : 60 lei;

Tribuna 2: 40 lei;

Peluze : 20 lei;

Tichetele se vor putea achiziționa și de la casele de bilete ale stadionului ”Arcul de Triumf”.

Programul caselor de bilete:

Luni (27/02)

Interval orar: 12:30 – 17:45

CITESTE SI:

Rugby I Noi mutări în rândul ”buldogilor”

Avancronică I Dinamo București – Unirea Constanța

CCA a anunțat arbitrul de la Dinamo – Unirea Constanța

Lasă un răspuns