Avancronică I Magdeburg SC – Dinamo București

Magdeburg și Dinamo se întâlnesc, astăzi, în ultima etapă a grupei A, din EHF Champions League. Confruntarea se va disputa în sala ”Getec Arena”, de la ora 21:45 (ora României).

Magdeburg va avea, probabil, cel mai relaxant meci al sezonului în Liga Campionilor. Gazdele au obținut calificarea directă în sferturile de finală cu 24 de ore mai devreme, când PSG a învins Veszprem cu 37-35. Campioana din Bundesliga și reprezentanta Ungariei au intrat în ultima etapă la egalitate de puncte, pe locurile 2-3, germanii având avantajul meciurilor directe.

Băieții lui Bennet Wiegert abordează jocul cu Dinamo după o înfrângere în campionatul intern, la Leipzig, cu scorul de 33-32. A fost un rezultat care le-a încetinit puțin revenirea în lupta pentru titlu. Magdeburg se află la 6 puncte de liderul Fuchse Berlin, dar într-un clasament virtual, dacă și-ar câștiga cele două restanțe, ar ajunge doar la 2 puncte în spate. Titlul în Germania este foarte disputat în acest sezon, nu mai puțin de cinci formații fiind în luptă pentru acest obiectiv.

Magdeburg, formația la care s-a remarcat în trecut și românul Robert Licu, a avut evoluții oscilante în prima lună de competiții oficiale din 2023. A învins, spre exemplu, Veszprem cu 32-25, meci care a făcut diferența pentru calificarea directă în sferturile de finală, dar și THW Kiel în Cupa Germaniei. În schimb, a mai pierdut încă un joc pe lângă cel de la Leipzig, la Wisla Plock în Liga Campionilor, scor 24-25. Având în vedere că polonezii încă se află sub linia calificării în play-off, eșecul respectiv este cu atât mai surprinzător.

De partea cealaltă, matematic, ”dulăii” sunt calificați, dar au mare nevoie de victorie în Germania, pentru a încheia pe locul 4 în Grupa A.

”Câinii” au început etapa la egalitate de puncte cu GOG și cu avantajul meciurilor directe, dar danezii au învins între timp PPD Zagreb cu 33-29.

Echipa lui Xavier Pascual își dorește locul 4, pentru a avea returul din play-off pe teren propriu. În plus, adversarul ar fi Aalborg, în loc de THW Kiel (în cazul de egal sau înfrângere la Magdeburg).

Principalul obiectiv al antrenorului spaniol a fost să-și recupereze jucătorii, pentru că mai mulți componenți au acuzat probleme medicale în ultima perioadă. Unii au tras de ei, dar Ali Zein și Viachaslau Bokhan au lipsit de la ultimele jocuri. Pe inter stânga, Dinamo nu a avut probleme, pentru că Ante Kuduz este din nou la cel mai bun nivel. După jocul cu GOG de săptămâna trecută, câștigta cu 30-27, el a și fost inclus, de altfel, în echipa etapei.

Din informațiile noastre, Dinamo nu se va putea baza în următoarele trei săptămâni pe Mohamed Shebib. Doar Dinamo, va revenii cu mai multe detalii în următoarele ore. După cum știți, handbalistul naționalei Egiptului, a terminat meciul cu GOGO, accidentat. Urmînd să primească verdictul medicilor.

Înainte de a pleca în Germania, Dinamo a mai făcut un pas spre titlu în România. A învins Steaua cu 31-28, după o evoluție însă nu prea concludentă.

Să mai spunem că Dinamo a obținut punct sau puncte în trei din cele șase deplasări de până acum. Cele două vizite pe teren străin din 2023 s-au încheiat însă cu înfrângeri clare, 23-32 cu FC Porto și 26-33 cu PSG, meci în care s-a și accidentat Ali Zein.

MECIURILE JUCATE DE DINAMO

Dinamo-Magdeburg 28-30;
GOG Gudme-Dinamo 38-38;
Veszprem-Dinamo 33-30;
Dinamo-FC Porto 32-27;
Dinamo-PSG 29-36;
PPD Zagreb-Dinamo 28-29;
Dinamo-Wisla Plock 32-27;
Wisla Plock-Dinamo 26-28;
Dinamo-PPD Zagreb 27-27;
Dinamo-Veszprem 31-31;
Porto-Dinamo 32-23;
PSG-Dinamo 33-26;
Dinamo – GOG Gudme 30-27.

CITESTE SI:

Noutăți în Ștefan cel Mare! Dinamo a intrat pe normalul făgaș

Video I Răzvan Zăvăleanu, despre ședința avută cu noul acționariat de la Dinamo: ”După atâtea eșecuri cu acționarii, îmi doresc ca lucrurile să funcționeze”

DDB, un nou record în campania ”Om la Om”!

Lasă un răspuns