Răzvan Zăvăleanu și RTZ s-a înțeles cu Red&White

Dinamo a început un nou capitol. ”Câinii” au fost preluați de către Red&White, companie controlată de Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu.

Dorin Șerdean și-a vândut pachetul majoritar (n.r. 72,27%) de acțiuni pe care îl deținea la Dinamo, companiei Red&White 2022 Management SRL, pentru suma de 500.000 de euro. În plus, Red&White a preluat și cele 8% din acțiunile deținute de Asociația ”Peluza Cătălin Hîldan”.

Răzvan Zăvăleanu și Claudiu Balog, șeful RTZ și practicianul în insolvență cu drept de semnătură la Dinamo, au avut o primă întâlnire, marți, cu Andrei Nicolescu și Eugen Voicu, administratorii Red&White 2022 Management.

O eventuală strategie comună urmează să fie anunțată, zilele viitoare, într-o conferință de presă la care ar urma să participe și reprezentanți ai Asociației ”Peluza Cătălin-Hîldan Dinamo”.

După negocieri aprinse cu Dorin Șerdean, firma Red & White 2022 Management a preluat pachetul majoritar de la Lotus Perfect Products SRL (72,8 la sută din SC Dinamo 1948 SA). În plus, societatea deținută de omul de afaceri Eugen Voicu (40 la sută) și avocatul Andrei Nicolescu (60 la sută) s-a înțeles și cu acționarul Asociația ”Peluza Cătălin-Hîldan Dinamo”, astfel că APCH a cedat, la rândul ei, către Red&White, un procent de 8 la sută din cota socială de 20,06 la sută.

RTZ și Red&White au avut o întâlnire, marți, unde părțile au discutat, în primul rând, problema juridică. Dacă noii acționari majoritari își doresc construcția unui nou plan de reorganizare, care să fie votat cât mai rapid în Adunarea Generală a Creditorilor, apoi să fie propus aprobării judecătorului sindic, administratorul judiciar are la purtător, formulat deja, apelul pentru „Planul de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare”. Cel respins, în decembrie, de instanță.

Iar aici se deschide un subiect foarte interesant. În cazul în care RTZ nu renunță la apelul formulat, iar Curtea, pe 25 Aprilie, când a fost fixat termenul, aprobă întâmpinarea semnată de Claudiu Balog și Alexandru Zaharescu, cei doi practicieni RTZ cu drept de semnătură în reorganizarea judiciară a SC Dinamo 1948 SA, planul care conține și convertirea creanței APCH în acțiuni poate schimba total realitatea societății.

Pachetul Lotus, între timp vândut către Red&White, va fi dizolvat până la un procent infim, aproximativ 2 la sută, ținând cont că Red&White a preluat și cei 8 la sută de la APCH.

În sens invers, Red&White poate cere judecătorului sindic, într-un proces destul de greoi, schimbarea administratorului judiciar.

într-o concluzie, urmează să se finalizeze printr-o conferință de presă comună la care să participe Red&White, RTZ și APCH. Până la această oră, informațiile sunt că părțile au identificat puncte comune ale discuției, însă nu au și lămuriri.

Când urmează să aibă loc conferința de presă? ”Zilele următoare”, după ce schimbările din cadrul SC Dinamo 1948 SA vor fi trecute și în Registrul Comerțului și toate părțile vor avea aceeași strategie.

Până atunci, conform informațiilor noastre, mai curge o veste bună pentru fanii lui Dinamo. Red&White urmează să vireze un salariu restant către jucători și staff, precum și suma în contul procentului de acțiuni, 8 la sută, conform înțelegerii cu APCH. Este vorba de puțin peste 50.000 euro.

Cu 27 de puncte și golaveraj 24-16, Dinamo urcă pe locul 6, ultimul calificabil în play-off. E la egalitate cu Gloria Buzău (golaveraj 23-19), echipă care are în favoarea sa rezultatul direct, dar acesta contează abia la finalul sezonului regular, în cazul în care egalitatea persistă.

În ultimele două etape ale sezonului regulat, Dinamo va juca cu CSC 1599 Șelimbăr (4 martie, 12:00 / deplasare) și SSU Poli Timișoara (11 martie, 11:00 / acasă).

Clasamentul Ligii a 2-a:

  1. Steaua București – 17 mj – 34 de puncte;
  2. Politehnica Iași – 17 mj – 34 de puncte;
  3. Oțelul – 17 mj – 32 de puncte;
  4. Unirea Slobozia – 17 mj – 30 de puncte;
  5. Unirea Dej – 17 mj – 30 de puncte;
  6. DINAMO – 17 mj – 27 de puncte;
  7. Gloria Buzău – 17 mj – 27 de puncte;
  8. FK Miercurea Ciuc – 17 mj – 26 de puncte.

CITESTE SI:

Răzvan Zăvăleanu și RTZ s-a înțeles cu Red&White

Video I Răzvan Zăvăleanu, despre ședința avută cu noul acționariat de la Dinamo: ”După atâtea eșecuri cu acționarii, îmi doresc ca lucrurile să funcționeze”

DDB, un nou record în campania ”Om la Om”!

3 gânduri despre &8222;Răzvan Zăvăleanu și RTZ s-a înțeles cu Red&White&8221;

Lasă un răspuns