Cum va trata Eugen Voicu, posibila fuziune dintre FC și CS Dinamo

Dinamo a susținut luni după-amiază o conferință de presă pentru a prezenta noii investitori de la club.

Dinamo București a organizat luni, 6 martie 2023, o conferință de presă, fiind prezenți Vlad Iacob, Eugen Voicu, Andrei Nicolescu și Răzvan Zăvăleanu. Aceștia au detaliat situația actuală, precum și principiile în baza cărora va funcționa clubul de acum înainte.

În cadrul conferinței de presă, susținute în această zi, Eugen Voicu a dezvăluit că încearcă să aducă un suflu nou echipei, și dorește să atragă și alți antreprenori alături de el, în conducerea lui Dinamo.

Mai mult, noul acționar a lui Dinamo, și-a exprimat viziunea despre posibila fuziune dintre FC Dinamo și CS Dinamo, și de asemenea, susține că orice fostă glorie din Ștefan cel Mare poate se alătura noului proiect.

”Astăzi s-a făcut înregistrarea oficială la Registrul Comerțului, suntem acționari majoritari la Dinamo. Lista acționarilor se va lărgi. Suporterii sunt cea mai mare bucurie din comunitatea Dinamo, pentru că există acești suporteri am ales să mă alătur acestui proiect.

Vrem să schimbăm abordarea pe care o vedeți în mod obișnuit în administrarea cluburilor de fotbal din România, în așa fel încât să gestionăm acest club împreună cu un grup de antreprenori. Să nu existe un singur acționar care să fie factor de decizie.

Cred că acest model este similar oricărei afaceri. Din această perspectivă privesc implicarea mea la Dinamo. Nu vreau să fac bani la Dinamo, dar regulile sunt obligatoriu regulile pe care le presupune orice business bine administrat.

Am ajuns întâmplător la Dinamo. Un grup de investitori avea un plan, să intervină pentru preluarea situației de la Dinamo. M-au rugat pe mine să preiau inițiativa.

Ieșirea din insolvență se poate întâmpla în câteva luni sau într-o perioadă mai lungă. Depinde de mai mulți factori.

Ne dorim o colaborare cu CS Dinamo. Deocamdată, nu pot să vă zic mai multe. Cred că CS Dinamo și Dinamo sunt din aceeași familie. În planul nostru strategic de business avem dorința de a-i aduce lângă noi.

Gloriile sunt binevenite alături de noi. Nu știu dacă experiența e cea pe care o căutăm noi. Nu știu dacă fotbaliștii români care au activat mai mult în România au căpătat suficientă experiență pentru a administra un club. Nu spunem nu, pot fi excepții, dar în planul nostru de azi NU intră în intenția noastră să colaborăm cu foști sportivi pe poziții de management. Cu domnul Cornel Dinu nu am discutat până acum”, a declarat Eugen Voicu, într-o conferință de presă.

Dorin Șerdean rămâne acționar!

Eugen Voicu, antreprenor și fondator Certinvest, cel care a preluat, prin intermediul Red&White Management, pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo de la Dorin Șerdean, a făcut un anunț surprinzător.

”În interacțiunea pe care am avut-o (n.r. – cu Dorin Șerdean), a fost peste așteptări. În trei zile ne-am înțeles.

Singura mențiune e că nu a ieșit de tot. A rămas cu 0,1% acțiuni, dânsul fiind un dinamovist”, a explicat Eugen Voicu.

Ce rol a avut Nicolae Badea în negocierile pentru preluarea lui Dinamo

Pe 24 februarie, Dinamo a fost cumpărată de compania Red&White, după ce Dorin Şerdean a fost de acord să vândă pachetul majoritar de acţiuni.

Imediat au apărut întrebări despre averile pe care le deţin Eugen Voicu şi Andrei Nicolescu, cei doi acţionari ai Red&White şi care nu sunt deloc impresionante pentru un club ca Dinamo.

Tot atunci a apărut zvonul că, de fapt, în spatele celor doi ar fi o mai veche cunoştinţă a dinamoviştilor, Nicolae Badea.

Eugen Voicu a fost întrebat de jurnaliștii prezenți la conferința de presă, dacă este adevărat că Nicolae Badea a fost cel care l-a convins să intre în negocierile pentru preluarea lui Dinamo.

Omul de afaceri a negat, dar a recunoscut că Nicolae Badea a jucat şi el un rol în negocierile pe care le-a avut cu Dorin Şerdean

”Pentru suporteri am decis să mă alătur acestui proiect. Vreau să pun accentul pe fanii care sunt alături de echipă.

Nu domnul Badea m-a convins să vin aici, îl respect însă pentru suportul oferit în comunicarea cu domnul Şerdean, acesta a fost rolul domnului Badea”, a spus Eugen Voicu.

Dinamo se bate la play-off

Pe un stadion plin de de ”câini”, Dinamo Bucureşti s-a impus, sâmbătă, în deplasare, contra celor de la CSC 1599 Şelimbăr, scor 2-1 (1-0), într-o partidă din etapa a 18-a a Ligii a 2-a.

Prin victoria din acest weekend, ”câinii” s-au apropiat și mai mult de play-off. Elevii lui Ovidiu Burcă au șansa, duminica viitoare, 12 martie 2023, ora 13:00, cu Poli Timișoara, să facă pasul spre ultima parte a sezonului, care va stabili promovatele în primul eșalon.

Cu o etapă rămasă de jucat din sezonul regulat, Dinamo ocupă locul 6, ultimul care asigură calificarea în play-off, cu 30 de puncte.

Dinamo nu a reușit să rezolve problemele financiare, după ce planul de reorganizare a clubului a fost respins de către instanță.

Clubul Dinamo se află în insolvență din iunie 2021.

CITESTE SI:

Eugen Voicu a dat cărțile pe față! Care a fost implicarea lui Nicolae Badea în negocierile pentru preluarea lui Dinamo

Dorin Șerdean rămâne acționar! Ce rol va avea la Dinamo

Video I Răzvan Zăvăleanu a anunțat termenul pentru ieșirea din insolvență

3 gânduri despre &8222;Cum va trata Eugen Voicu, posibila fuziune dintre FC și CS Dinamo&8221;

Lasă un răspuns