Mesaj important din partea programului DDB după schimbarea acționariatului din Ștefan cel Mare

Societatea Red&White 2022 Management a devenit acţionarul majoritar al FC Dinamo 1948 la 24 februarie, deţinând în acest moment 80,7758% din acţiuni.

Acţiunile clubului au fost preluate de la Lotus Perfect Product SRL (72,7758%) şi de la Asociaţia Peluza Cătălin Hîldan (8%).

Suporterii acționar din programul socios ”Doar Dinamo București” au oferit noi detalii legate de planurile Red&White și asociația APCH/DDB.

Programul DDB a explicat, printr-un comunicat de ce au ales să cedeze un procent de 8% din acțiuni, au transmis că suma de 55.000 de euro a intrat deja în conturi și au dezvăluit obiectivele pe termen scurt ale noii conduceri: plata salariilor restante și obținerea licenței pentru stagiunea următoare.

COMUNICAT DDB

”Dinamo își ia diplomă în Business Management!

Am urmărit o conferință de presă atipică pentru fotbalul românesc. Noii acționari majoritari nu s-au avântat sa promită că vor face și vor drege, ci au fost reținuți și au pus accent pe faptul că urmăresc să construiască, în timp, un nou club, cu o nouă mentalitate sportivă, pe baze sănătoase.

Au asigurat că suportul financiar nu este o problemă, dar vor timp și înțelegere pentru a putea implementa o serie de schimbări fundamentale in structura lui Dinamo. Această schimbare este importantă. Cuvintele și tonul folosite, precum și mesajul transmis, faptul că toată această dezvoltare se bazează pe planuri de afaceri, sună promițător. Dinamo are viitor!

O atenție deosebită a fost acordată suporterilor lui Dinamo. Câinilor, care nu au lăsat acest Dinamo să moară! Faptul că am stat uniți în DDB, faptul că suporterii dinamoviști au degajat această extraordinară energie, care dă semne că nu se poate mistui, a atras! Acest lucru ne umple inimile de bucurie și de mândrie! Dar pune și o mare responsabilitate pe umerii noștri: TREBUIE să continuăm!

Cât de important este DDB, nu mai are rost să spunem. Domnul Eugen Voicu, a subliniat acest lucru fără prea multe cuvinte: este unul din membrii DDB! Câinilor, haideți alături! Suntem unul din pilonii acestui program de dezvoltare prin care trece Dinamo. Punem împreună umărul, așa cum am pus umărul când ceilalți ne-au lăsat baltă!

APCH/DDB va fi prezentă la deciziile importante, când se va convoca AGA sau la conferințele de presă, unde sunt invitați toți acționarii. Noi suntem suporteri, nu manageri de club. APCH este o organizație non-profit care gestionează suportul financiar oferit de membri si suporteri. Nici în managementul APCH nu interferă managementul clubului Dinamo sau antrenorul echipei.

În continuare, APCH/DDB va fi prezent in viața lui Dinamo, alături de suporterii care, cu atâta dăruire, nu au renunțat la visele lor. Au fost 3 ani in care APCH/DDB a tras Dinamo după ea. Am fost pe prima pagină mai mult decât clubul însuși. A venit momentul ca Dinamo să își ia locul în lumina reflectoarelor, acolo unde a fost și ne-a făcut fericiți de atâtea ori. Noi va trebui să rămânem uniți și să fim tot timpul pe aceeași lungime de undă.

Vă punem la dispoziție mai jos, câteva detalii tehnice:

– Aportul financiar ce va fi adus de Red&White, noii acționari majoritari, va fi sub formă de majorare de capital social. Împrumuturile vor fi convertite în acțiuni.

– Acționariatul clubului Dinamo va fi format din mai mulți investitori, nu doar unul. Discuțiile în acest sens sunt în desfășurare.

– E posibil ca in viitor, Clubul Dinamo sa fie listat la bursa de valori, urmărindu-se atragerea a câtor mai mulți investitori, din diverse medii de afaceri.

– Red&White are în vedere o colaborare cu CS Dinamo.

– Red&White a solicitat un minim al pachetului majoritar de acțiuni de 80% si a prezentat un plan de business multianual care va trebui implementat. Acesta a fost motivul pentru care APCH/DDB a avut nevoie de votul membrilor DDB cu card activ pentru vânzarea a 8% din pachetul nostru. Prețul pe acțiune a fost același, rezultând un total de 55.000 mii de euro pentru procentul de 8%.

– Suma (mai exact 270600 lei) rezultată din tranzacționarea celor 8% din acțiunile APCH/DDB a fost încasată miercuri si virată imediat în contul clubului Dinamo. Această sumă va fi adusă aport la capitalul social, imediat ce sa va putea, împreuna cu toate sumele împrumutate si garantate.

– Red&White are în lucru planul de licențiere pentru anul competițional 2023/2024.

– Din punct de vedere financiar, salariile jucătorilor și ale staff-ului sunt pe primul loc.

– Din punct de vedere sportiv, Red&White lucrează la un plan pentru deblocarea transferurilor. Totuși, Dinamo intenționează să se bazeze pe actualul lot, având în vedere că Ovidiu Burcă a reușit să creeze o coeziune foarte bună între jucători, atât în vestiar, cât și în teren. Orice jucător ar veni, va avea nevoie de timp pentru a se integra.

– Jucătorii reprezentativi pentru istoria clubului sunt bineveniți alături de club, dar managementul acestuia va rămâne in mâinile managerilor de profesie.

– Red&White dorește să asigure toți suporterii de faptul că își cunosc foarte bine responsabilitățile și că vor face tot posibilul ca să readucă Dinamo la cel mai bun nivel competițional. Perspectiva managerială a noului acționariat e complet nouă, ea bazându-se pe planuri reale de afaceri. Aporturile de capital nu sunt așa importante ca, mai ales, destinația lor.

– DDB a fost și rămâne un program pe care Dinamo trebuie să se bazeze. Coeziunea, susținerea, legăturile fantastice dintre echipă și suporteri sunt motorul acestui club, iar acest motor nu trebuie sa se oprească niciodată.

Este adevărat că fiecare din noi are păreri personale și idei despre cum trebuie gestionată insolvența, despre cum, și când, trebuie refăcut planul de restructurare, despre cum, și unde, e mai bine să centralizăm contribuțiile financiare, despre ce rol are DDB în continuare, despre comunicate și planuri pe termen lung sau scurt, și despre nenumărate alte subiecte. Efervescența și pasiunea caracterizează suporterii dinamoviști și sunt cele care au dat viață și au menținut flacăra speranței mereu aprinsă.

Dar, totul trebuie să existe într-o ordine. Orice altceva creează haos, știrbind rezultatele noastre și imaginea. Putem diseca subiecte și decizii, putem protesta pe străzi sau pe stadioane, putem lansa acțiuni de susținere a clubului, dar nu ne băgăm in managementul lor. Le acordăm toată susținerea!

Nu lăsați zvonurile sau părerile personale ale unora dintre noi să ia locul răspunsurilor oficiale din partea DDB. Am lansat ForumDDB tocmai pentru a ține mai ușor legătura cu suporterii. Puteți accesa forumul la www.forum.programddb.ro .

Bulgării suspiciunilor cresc, rostogoliți de lipsa de reacție și de coeziune, apoi sunt greu de oprit. Putem avea voce, dar nu putem lua acțiuni pe cont propriu. Suntem o echipă și așa trebuie să rămânem. Este ceea ce își dorește orice management de club!
În viața asta mai avem ceva de făcut!”
, se arată în comunicatul emis de liderii programului ”Doar Dinamo București”.

CITESTE SI:

”Câinii” fac SOLD-OUT cu Timișoara!

Valentin Lazăr, suspendat de FRF după conflictul cu Burcă

News Alert I Partida ”dulăilor” cu Kiel a fost reprogramată

3 gânduri despre &8222;Mesaj important din partea programului DDB după schimbarea acționariatului din Ștefan cel Mare&8221;

Lasă un răspuns