Programul play-off-ului și play-out-ului din Liga 2. Cum se joacă în cele două faze care determină promovatele și retrogradatele

Sezonul regular al Ligii 2 Casa Pariurilor se încheie odată cu jocurile programate la finalul acestei săptămâni.

Toate jocurile ultimei etape din această fază a campionatului se vor juca duminică, de la ora 13.00, Dinamo urmând a evolua pe stadionul ”Arcul de Triumf” cu Poli Timișoara. Partida se va juca cu CASA ÎNCHISĂ, asta după ce câinii au achiziționat toate biletele în mai puțin de 24 de ore, de la punerea lor în vânzare.

Luni, la aceeaşi oră, la sediul FRF va avea loc tragerea la sorţi a programului play-off-ului şi play-out-ului. Evenimentul va fi transmis în direct pe YouTube FRF TV.

Primele 6 clasate la finalul sezonului regular îşi vor disputa locurile de promovare într-un play-off. Partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie, scrie frf.ro.

La finalul play-off-ului, două echipe vor promova direct în Liga 1, în timp ce alte două vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 şi 7 din play-out-ul Ligii 1.

Echipele din play-out-ul ediţiei 2022-2023 a Ligii 2 vor fi împărţite în două grupe a câte şapte echipe, în funcţie de locul ocupat la finalul sezonului regular, după cum urmează:

Grupa A: locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19

Grupa B: locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20

În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formaţie. La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 şi 7, iar cele două formaţii de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj în dublă manşă pentru menţinerea în Liga 2.

Dinamo, Unirea Slobozia și Gloria Buzău sunt la egalitate și doar ialomițenii nu stau la mâna lor

În acest moment, dintre Unirea Slobozia, Dinamo și Gloria Buzău, toate cu câte 30 de puncte, cel mai bine stă echipa ialomițeană, datorită golaverajului. Totuși, după desfășurarea ultimei etape, în cazul în care cele trei se vor afla în continuare la egalitate de puncte, la finalul sezonului regular criteriul principal de departajare va fi rezultatul direct.

La acest capitol, Unirea Slobozia stă cel mai rău dintre cele trei și automat pică sub ele, astfel că poate rata accederea în play-off în situația în care și Unirea Dej va câștiga la Slatina.

Pot merge și toate trei în play-off, însă trebuie ca toate să câștige, iar Unirea Dej să obțină cel mult un punct.

Unirea Slobozia joacă acasă cu FC Brașov, Dinamo o întâlnește pe ”Arcul de Triumf” pe Poli Timișoara, iar Gloria Buzău merge la Baia Mare.

În caz de egalitate între Unirea Slobozia, Dinamo și Gloria Buzău și după ultima rundă, rezultatele directe dintre acestea, pe baza cărora se va face clasamentul special în trei, sunt următoarele: Dinamo – Slobozia 1-0, Buzău – Slobozia 3-1, Buzău – Dinamo 2-1.

Astfel, chiar și dacă va câștiga acasă cu FC Brașov, Unirea Slobozia tot nu stă la mâna sa pentru a rămâne în Top 6, în situația în care vor câștiga și Dinamo, Gloria Buzău și Unirea Dej.

În situația în care Unirea Dej, Unirea Slobozia, Dinamo și Gloria Buzău ar termina toate cu câte 31 de puncte, atunci în clasamentul special în patru tot Slobozia ar ieși ultima și ar fi în afara play-off-ului.

  • Dintre echipele care și-au asigurat matematic accederea în play-off și cele aflate în luptă pentru ultimele trei poziții, Steaua este singura care nu are dreptul să urce în prima ligă din cauza formei sale juridice, astfel că va evolua pentru al doilea sezon consecutiv în grupa de promovare fără să poată promova. Locul ei va fi luat de următoarea clasată.

CITESTE SI:

Ricardo Grigore și-a găsit echipă. Cu ce echipă din SuperLiga a semnat

Handbal I Feroe – România, în preliminariile Campionatului European. Cine transmite partida

Sărbătoritul zilei, Xavier Pascual declarație de dragoste pentru Dinamo: ”Dinamo este familia mea!”

3 gânduri despre &8222;Programul play-off-ului și play-out-ului din Liga 2. Cum se joacă în cele două faze care determină promovatele și retrogradatele&8221;

Lasă un răspuns