Handbal I Legendele handbalului românesc pun tunurile pe Xavi Pascual după rușinea din Insulele Feroe

Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă miercuri seara, în deplasare, de reprezentativa Insulelor Feroe, scor 26-28 (9-15), în al treilea meci din grupa 4 preliminară a Campionatului European din 2024.

Principalii marcatori tricolori au fost Tărîţă 6 goluri, Kuduz 5, iar de la gazde s-a remarcat Teigum 10.

Acest rezultat este una dintre marile rușini ale acestui sport, disciplină care se intitula pompos pe vremea mandatului lui Dedu ”Handbal, sport național”.

Nu este prima pată pe obrazul acestui sport, ultimul deceniu fiind unul în care sportul cu balonul pe semicerc s-a prăbușit.

Nici fetele nu s-au descurcat prea bine

12 august 2016. Naționala feminină învinsă de Angola la Jocurile Olimpice de la Rio

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, pe 12 august 2016, de reprezentativa Angolei, cu scorul de 23-19 (11-9), în primul meci din grupa A, la Jocurile Olimpice de la Rio.

Legendele handbalului românesc se îndreaptă împotriva lui Xavi Pascual

Câteva nume importante din istoria handbalului românesc (n. r. Cornel Oțelea și Nicolae Munteanu), l-au găsit vinovat pentru rezultatele dezastruoase din ultimii ani, pe selecționerul Xavi Pascual.

Așa cum se întâmplă și la fotbal, apar ”legendele” care nu fac nimic pentru a contribuii în bunăstarea sportului, doar aduc afirmații acide. De această dată, Xavi Pascual a fost luat la țintă.

Cornel Oțelea pune tunurile pe Xavi Pascual după umilința istorică din Insulele Feroe!

Cornel Oțelea, campion mondial și medaliat olimpic, a reacționat la scurt timp după ce naționala României, condusă de spaniolul Xavi Pascual, a suferit o înfrângere extrem de greu de digerat de către lumea handbalului din țara noastră.

Cornel Oțelea a catalogat acest eșec drept o ”umilință” și a transmis că spaniolul Xavi Pasqual, antrenor în paralel și la Dinamo, nu ar mai avea de ce să continue pe banca echipei naționale a României.

”Suntem mâhniți. Suntem dezamagiți. Nici nu-mi găsesc cuvintele. Ar trebui făcută o analiză foarte dură. Stau și mă întreb ce-l mai recomandă pe domnul Pascual să conducă echipa. Ce rezultate are cu această formație? Nici unul. Întrebarea mea de final ar fi: Până unde? Suntem peste tot ciuca bătăilor la masculin. Câtă umilință să mai suportăm? Aceasta este strategia actualei conduceri federale?”, a spus marele Cornel Oțelea pentru ProSport.

Cornel Oțelea a fost acompaniat și de Nicolae Munteanu

Nicolae Munteanu, legenda handbalului românesc, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal și cu bronz în 1980 la Moscova și în 1984 la Los Angeles, a reacționat dur la adresa selecționerului Xavi Pascual, după ce România a fost învinsă de Insulele Feroe în preliminariile Campionatului European de handbal masculin din 2024.

Fostul handbalist se așteaptă ca spaniolul să fugă de răspundere, așa cum, consideră el, a mai făcut-o în trecut, dupa ratarea calificării la ediția precedentă a turneului final continental.

De asemenea, Nicolae Munteanu a apreciat că acest rezultat era unul așteptat, în viziunea sa. Nu în ultimul rând, el l-a criticat pe Pascual pentru alegerile sale în ceea ce privește selecția făcută pentru acest joc și a catalogat situația în care se află naționala masculină de handbal a României drept ”dramatică”.

”Este un clișeu pe care-l așteptam. Când domnul Pascual nu a calificat echipa la Europene și-a dat demisia. Acest lucru probabil că se va întâmpla și acum. Eu stau și mă întreb de ce a trebuit să meargă acolo cu Dedu, pe post de pivot, când avea doi pivoți de meserie la care nu a apelat.

Vă spun ceva: dacă era un antrenor român îl trimiteau acasă pe jos. Îl dădeau afară în secunda 14. Ultima calificare la un European a fost în 1996. Am fost acolo. La Mondial, la fel, cu Vasile Stângă antrenor principal, iar eu secund. Ăștia au crezut că descoperă ei handbalul acum. E dramatic ce se întâmplă”, a spus Nicolae Munteanu pentru sursa mai sus citată.

Lotul deplasat de Xavier Pascual în Insulele Feroe

Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța);

Extreme: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua), Ionuț Nistor (CSM Constanța), Alex Tărâță (Steaua);

Pivoți: Robert Nagy (Minaur), Călin Dedu (Cisne), Gabriel Dumitriu (Turda);

Linia de 9 metri: Ante Kuduz (Dinamo), Dan Racoțea (Dinamo), Robert Militaru (Dinamo), Călin Căbuț (Minaur), Javier Humet (Dinamo), Demis Grigoraș (Benfica), Gabriel Cumpănici (CSM Vaslui), Daniel Stanciuc (CSU Suceava).

Cel mai rușinos moment al handbalului masculin românesc

Naţionala masculină de handbal a României a fost învinsă neaşteptat de selecţionata Kosovo, cu 30-25 (16-12), în Sala Polivalentă Ioan Kunst-Ghermănescu din Bucureşti, în Grupa a 8-a din faza a doua a preliminariilor Campionatului European – EHF EURO 2022.

Asta după ce cu câteva zile mai devreme, tricolorii remizaseră la Pristina, 25-25,cu aceeași națională a Kosovo.

Ultima participare a naţionalei României la un Campionat European fusese în 1996, la ediţia organizată de Spania, la care prima reprezentativă a încheiat pe poziţia a noua.

Tricolorii au obtinut în acea campanie următoarele rezultate: 30-33 si 23-31 cu Suedia, 36-27 si 19-23 cu Muntenegru, 23-23 si 25-30 cu Kosovo.

CITESTE SI:

Handbal I România, eșec istoric în preliminariile Euro 2024

Volei feminin I ”Victoria vine înainte de începerea play-off-ului ” Concluziile lui Gabriela Dan după succesul din Cupă cu Voluntari

Programul play-off-ului și play-out-ului din Liga 2. Cum se joacă în cele două faze care determină promovatele și retrogradatele

3 gânduri despre &8222;Handbal I Legendele handbalului românesc pun tunurile pe Xavi Pascual după rușinea din Insulele Feroe&8221;

Lasă un răspuns