Natație I ”Pleacă David Popovici din România?” Răspunsul dat de antrenorul campionului din Ștefan cel Mare

David Popovici se află în fața unui an foarte plin, în care va trebui să se pregătească pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 și să susțină examenul de Bacalaureat. În ultima perioadă s-a vorbit despre o posibilă plecare a sa din România, lucru despre care a declarat și Adrian Rădulescu, antrenorul său.

În ultima perioadă s-a vorbit de interesul americanilor pentru David Popovici, acolo unde acesta ar urma să plece după terminarea studiilor.

Adrian Rădulescu, declaraţii despre o posibilă plecare a lui David Popovici din România

Chiar dacă Statele Unite i-ar putea oferi mai mult din punct de vedere financiar, David a fost sfătuit să rămână în țara unde s-a născut. Antrenorul său, Adrian Rădulescu, a vorbit pentru prima dată despre acest subiect și a oferit un răspuns pe loc atunci când a fost întrebat dacă înotătorul dinamovist ar urma să părăsească România.

Acesta a explicat că în momentul de față nu se pune problema unei eventuale plecări, dar, chiar și în contextul în care asta s-ar întâmpla, David ar reprezenta tot România la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Rădulescu a recunoscut că David se simte bine în țara noastră și că, în ciuda ofertelor primite, nu ia în calcul să plece în perioada următoare, concentrând-se doar pe ceea ce are de făcut la școală și la JO 2024.

”David îşi doreşte să rămână în România, îşi doreşte să ne pregătim în continuare împreuna. Este într-o situaţie priveligiată ca sportiv în România, primeşte tot sprijinul de care are nevoie.

(n.r. Dacă ar accepta o bursă, David Popovici va reprezenta tot România?) Ar participa oricum pentru România, n-ar schimba cu nimic lucrul ăsta. M-aş bucura să văd şi alţi sportivi că se ridica la nivelul lui.

(n.r. despre posibilitatea ca David Popovici să ducă steagul României la Olimpiada de la Paris) Cred că ar fi o onoare, dar din cunoştinţele mele, nu cred că îi va permite programul, întru cât imediat, a doua zi de dimineaţă, ar avea competiţia”, a declarat Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, pentru Antena Sport.

David Popovici, lămuriri cu privire la planurile sale de viitor: ”Vă sunt dator cu un răspuns”

La finele lunii februarie, David Popovici a notat, printr-un mesaj postat pe Facebook, că vrea să se implice mai mult în cauze sociale, pe lângă sport, școală și timpul petrecut alături de apropiați.

Anul 2023 se anunță unul încărcat pentru David Popovici. Pe lângă sesiunile de antrenament pentru Campionatul Mondial din Japonia, unde va lupta pentru a-și apăra titlurile la 100 și 200m liber, va trebui să se concentreze și pentru BAC și admiterea la facultate.

David Popovici: ”Vă sunt dator cu un răspuns”

”Consider că în ultimele săptămâni nu am fost foarte clar cu privire la planurile mele de viitor și cred că vă sunt dator cu un răspuns. Îmi voi împărți energia între cele de suflet (familie, prieteni), studii și sport. Toate trei sunt foarte importante pentru mine, ca să pot crește ca om și să simt că fac ceea ce îmi place, ceea ce mă pasionează, dar și ceea ce trebuie.

Familia e cea mai importantă, creșterea profesională e importantă, iar sportului îi sunt dator cu sinceritate și înțelegere. Totodată, mă voi implica mai mult în cauze sociale în perioada următoare. Îmi doresc foarte mult să avem succes ca țară și ca oameni, vreau să văd cât mai mulți români fericiți și sănătoși.

Simt nevoia să mă implic mai mult, trebuie să ajutăm România cu povești de succes, dar și cu speranța că fiecare poate reuși și poate trece cu bine peste orice. Să ne sprijinim unii pe alții, e important. Ținem aproape!”, a transmis David Popovici pe Facebook.

David Popovici vrea o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris

La începutul anului 2023, David Popovici declara că își dorește să câștige cel puțin o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris care vor avea loc în 2024: ”La 16 ani am reuşit să mă calific la Jocurile Olimpice, aşa cum mi-am dorit de când eram mic. Chiar la 11 ani am avut un tort cu cercurile olimpice şi Jocurile Olimpice 2020. Deci mi-am îndeplinit visul de a participa, acum, după experienţa de acolo, sigur că îmi doresc cel puţin o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris”, a spus David Popovici.

Camelia Potec crede că sunt 50% șanse ca David Popovici să plece din România

Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, a spus în urmă cu o lună că sportivul legitimat la CS Dinamo nu va lua o decizie radicală înainte de Jocurile Olimpice, fiind deja angrenat într-un proiect realizat pe actualul ciclu olimpic.

„Da (n.r. e tentat David Popovici să plece în Statele Unite), iar eu am spus încă din 2021 că există șanse să plece. În 2021, după terminarea Jocurilor Olimpice, a avut foarte multe oferte. Inclusiv la Federație au venit foarte multe oferte.

Proiectul se face pe un ciclu olimpic. Din păcate, acest ciclu olimpic a fost mai scurt, pentru că Jocurile Olimpice au fost în 2021. Deci este de doar 3 ani, dar decizia se face pe ciclu olimpic.

Nu (n.r. știu dacă va pleca după Jocurile Olimpice), dar există șanse. Sunt 50% șanse. Dar orice ar decide acum, lucrurile se pot schimba. Pentru că obiectivul este să câștige medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Bineînțeles că ne dorim cu toții să aibă două medalii de aur, dar mai avem până atunci”, susține și Camelia Potec.

Mihai Leu, anunț ferm după ofertele primite de David Popovici din America

Mihai Leu a făcut un anunț ferm după ofertele primite de David Popovici din America. Fostul mare boxer și pilot din țara noastră a vorbit despre posibilitatea ca Popovici să accepte să reprezinte Statele Unite în viitor. David a intrat pe radarul americanilor, după performanțele extraordinare de la Campionatele Mondiale și Europene.

Mihai Leu este conștient de ofertele de milioane de dolari pregătite de americani pentru a-l “fura” pe David Popovici. Fostul mare sportiv privește dincolo de bani și consideră că varianta rămânerii în România este cea mai bună pentru dublul campion mondial.

“Este un sportiv extraordinar și eu cred că are șanse foarte foarte mari să devină un simbol al României. E foarte greu să spun eu ce aș face în locul lui fiindcă nu sunt în locul lui. El știe cel mai bine situația lui. Dar n-aș mai repeta niciodată experiența prin care am trecut plecând din țară.

Chiar vorbeam zilele trecute cu cineva și mi-a spus ce oferte a primit David Popovici din America. Părerea mea e că va rămâne în România. (n.r. – Ce oferte?) Am înțeles că sunt niște oferte foarte tentante, cu multe milioane. Dar eu cred că va rămâne în România. Categoric, la valoarea pe care o are, sunt convins să primește foarte multe oferte.

Chiar dacă nu va fi plătit la fel de bine ca un înotător american… totuși, majoritatea sumelor care vin în sportul de performanță vin din străinătate, de la companii din străinătate. Eu cred că va putea avea o viață extraordinar de frumoasă rămânând în România”, este de părere Mihai Leu, potrivit sursei mai sus citate.

Medaliile cucerite de David Popovici în 2022

Campionatul Mondial de la Budapesta (seniori):

Aur în proba de 100 metri liber;

Aur în proba de 200 metri liber.

Campionatul European de la Roma (seniori):

Aur în proba de 100 metri liber;

Aur în proba de 200 metri liber.

Campionatul Mondial de la Lima (juniori):

Aur în proba de 100 metri liber;

Aur în proba de 200 metri liber;

Aur în proba de 4×100 m liber ștafetă;

Argint în proba de 4×100 m liber ștafetă mixt.

Campionatul European de la Otopeni (juniori):

Aur în proba de 50 metri liber;

Aur în proba de 100 metri liber;

Aur în proba de 200 metri liber;

Aur în proba de 4×100 m liber ștafetă.

CITESTE SI:

Audio I Vasile Miriuță revine în antrenorat, chiar în Liga 2: ”Într-adevăr, condiții foarte bune nu sunt”

Handbal I Legendele handbalului românesc pun tunurile pe Xavi Pascual după rușinea din Insulele Feroe

Handbal I România, eșec istoric în preliminariile Euro 2024

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Natație I ”Pleacă David Popovici din România?” Răspunsul dat de antrenorul campionului din Ștefan cel Mare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s