Mircea Rednic, la mare căutare: ”Vă pot asigura că nu este vorba de Seraing”

Liber de contract de la finalul anului 2021, Mircea Rednic (60 de ani) se află în căutarea unui angajament, iar fostul antrenor din Ștefan cel Mare, a spus că nu duce însă lipse de oferte.

Recent, ”Puriul” a dat câteva declarații jurnaliștilor belgieni, iar antrenorul a fost întrebat despre planurile sale de viitor. Rednic a recunoscut că a avut mai multe oferte interesante în ultima perioadă, însă a avut ceva probleme medicale şi nu a dorit să se grăbească în luarea unei decizii.

În plus, fostul antrenor și jucător a lui Dinamo, a afirmat că a refuzat ofertele venite din România din cauza problemelor financiare ale cluburilor din țara noastră.

Mircea Rednic ar fi avut propuneri din Belgia, Arabia Saudită, dar şi din Superliga României. Numele său a fost vehiculat în mai multe rânduri, legat de echipe precum Chindia Târgovişte, U Craiova 1948 sau FC Botoşani, însă fără vreun rezultat.

”Am avut două contacte din Belgia, dar nu vă pot da numele echipelor. În acelaşi timp, vă pot asigura că nu este vorba de Seraing. Am avut contacte şi din România, dar acolo situaţia este instabilă. Şi din Arabia Saudită”, a declarat Mircea Rednic, conform dhnet.be.

În decembrie 2021, contractul dintre Dinamo și Mircea Rednic a fost desfăcut unilateral.

Rednic a mai antrenat 3 echipe în Belgia:

  • Standard Liege (octombrie 2012 – iunie 2013) » 16 victorii, 6 remize, 9 eșecuri
  • KAA Gent (octombrie 2013 – aprilie 2014) » 11 victorii, 6 remize, 10 eșecuri
  • Mouscron (decembrie 2016 – februarie 2018) » 15 victorii, 8 remize, 28 de eșecuri

17 echipe a condus Rednic de-a lungul a 24 de mandate: Dinamo, Rapid, FCM Bacău, Vaslui, U Craiova, CFR, Astra, Petrolul, Poli Iași, Hazar Lankaran, Al Nassr, Alania Vladikavkaz, Standard Liege, Gent, Mouscron, Al Faisaly și Viitorul

Rednic și-a făcut un nume în Belgia din perioada în care era jucător. A evoluat 5 ani la Standard Liege (1991/96), câștigând Cupa Belgiei în 1993, și un sezon la Sint-Truiden (1996/97). A obținut cetățenia belgiană în 1996.

6 trofee are Rednic ca antrenor: 2 titluri (1 cu Dinamo, 1 cu Rapid), două Cupe (una cu Rapid, cealaltă cu Hazar Lankaran) și două Supercupe (ambele cu Rapid)

CITESTE SI:

Natație I ”Pleacă David Popovici din România?” Răspunsul dat de antrenorul campionului din Ștefan cel Mare

Audio I Vasile Miriuță revine în antrenorat, chiar în Liga 2: ”Într-adevăr, condiții foarte bune nu sunt”

Handbal I Legendele handbalului românesc pun tunurile pe Xavi Pascual după rușinea din Insulele Feroe

3 gânduri despre &8222;Mircea Rednic, la mare căutare: ”Vă pot asigura că nu este vorba de Seraing”&8221;

Lasă un răspuns